printlogo


کد خبر: 283529تاریخ: 1403/2/25 00:00
جزئیات اصلاح قانون بیمه بیکاری چیست؟

شهریورماه 1402 بود که حسین‌علی رعیتی‌فرد، معاون روابط کار وزارت تعاون در یک نشست خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، گفت: حوزه روابط کار، حوزه حاکمیتی و تنظیم‌گر روابط بین کارگر و کارفرماست. جامعه کارگری و کارفرمایی کشور ۲ بال تولید هستند و در همه‌ موضوعات نظرات شرکای اجتماعی برای ما مهم است.
رعیتی‌فرد بیان کرد: پیشنهاد ما تغییر جدول پرداخت مقرری بیمه بیکاری است. بر این اساس پیشنهاد دادیم مقرری مجردینی که بالای 240 ماه بیمه‌پردازی دارند حداکثر 24 ماه و مقرری متاهلان حداکثر 30 ماه تعلق بگیرد.
روند پرداخت بیمه بیکاری همچنان ادامه داشت تا اینکه چندی پیش‌ تفاهمنامه‌ای بین سازمان فنی و حرفه‌ای، سازمان تامین اجتماعی و وزارت کار منعقد شد؛ به موجب این تفاهمنامه کسانی که مشمول مقرری بیمه بیکاری می‌شوند باید حتما بعد از 6 ماه با فراخوانی که صورت می‌گیرد آموزش لازم را ببینند و به محل کار قبلی بازگردند.
رعیتی‌فرد در ایام هفته کارگر امسال نیز جزئیاتی جدید از اصلاح بیمه بیکاری ارائه داد و گفت: شهریور سال 1400 تعداد مقرری‌بگیران بیمه بیکاری نزدیک به 240 هزار نفر بود که اکنون به 160 هزار نفر رسیده و تعداد قابل ملاحظه‌ای از مقرری‌بگیران بیمه بیکاری کم شده است. بر این اساس پیشنهاد گسترده‌تر شدن دامنه شمول در اصلاحیه قانون بیمه بیکاری را ارائه کرده‌ایم.
وی ادامه داد: با دستورالعمل و تفاهمنامه‌ای هم که بین ما و سازمان تامین اجتماعی و فنی و حرفه‌ای منتعقد شد، مصمم هستیم که این عدد کمتر شود، چون هم بازار کار به کارگر ماهر و کاربلد نیاز دارد و هم سازمان فنی و حرفه‌ای آمادگی دارد آموزش‌های لازم را ارائه دهد تا افراد بیکار به چرخه اشتغال بازگردند.
* پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اصلاح قانون بیمه بیکاری اظهار کرد: در قانون پیشنهاد دادیم دامنه شمول گسترش پیدا کند، چون قبلا هم دامنه شمول محدودتر بود و هم کسانی که در منطقه آزاد و ویژه کار می‌کردند مشمول مقرری بیمه بیکاری نمی‌شدند، از طرفی کارگران پروژه‌ای هم محدودیتی برای پوشش‌شان وجود داشت. یک بحث هم درباره از کار افتادگی بود، مثلا اگر کسی انتهای بازنشستگی‌اش بود ممکن بود مشمول مقرری بیمه بیکاری شود و دیگر برگشت به کار انجام نمی‌شد. لذا پیشنهاد دادیم اگر از کار افتاده و ناتوان است بازنگردد ولی اگر توان کار دارد طی یک سال که مقرری بیمه بیکاری گرفت باید بتواند در جایی مشغول به کار شود و  ادامه فعالیت بدهد و صرفا دنبال گرفتن مقرری نباشد.
به گفته رعیتی‌فرد، منابع صندوق بیمه بیکاری محدود است و باید بتواند در شرایط بحران نظیر  کرونا به کمک بیاید تا کسانی که سال‌ها بیمه‌پرداز بودند را تحت پوشش قرار بدهد.
* فرآیند بازگشت افراد به چرخه اشتغال
معاون وزیر کار درباره فرآیند بازگشت به کار و تفاهمنامه سه‌جانبه بین سازمان تامین اجتماعی، وزارت کار و سازمان فنی حرفه‌ای توضیح داد: به موجب این تفاهمنامه کسانی که مشمول مقرری بیمه بیکاری می‌شوند باید حتما بعد از 6 ماه با فراخوانی که انجام می‌شود آموزش لازم را ببینند و به محل کار قبلی بازگردند. اگر نمی‌توانند در محل قبلی مشغول کار شوند یا برگشت به کارشان با مهارت قبلی نیست، مهارت جدید توسط سازمان فنی و حرفه‌ای برای‌شان لحاظ می‌شود که به بازار کار بازگردند.
به گفته وی، تلاش وزارت کار این است که افراد آموزش‌های لازم را فرابگیرند و به محیط کار بازگردند چون هم به نیروی کار نیاز است و هم کسی که سال‌ها کار کرده و صاحب تجربه است می‌تواند برای کشور مفید باشد.
رعیتی‌فرد افزود: تفاهمنامه سه‌جانبه ما با سازمان تامین اجتماعی و فنی و حرفه‌ای در حال اجراست و دستورالعمل آن به استان‌ها رفته و هماهنگی با استان‌ها انجام گرفته است. کسانی که مشمول مقرری بیمه بیکاری می‌شوند باید حتما به چرخه آموزش بازگردند و آموزش ببینند و در جایی مشغول کار شوند.

Page Generated in 0/0277 sec