printlogo


کد خبر: 283549تاریخ: 1403/2/25 00:00
سید‌حسن نصرالله: بازدارندگی اسرائیل بعد از «وعده صادق» کاهش یافته است و ژنرال‌های این رژیم درباره تنگنایی که به آن رسیده‌اند، صحبت می‌کنند
اسرائیل در بن‌بست

دبیرکل حزب‌الله لبنان در مراسمی به مناسبت هشتمین سالگرد شهادت فرمانده شهید سید مصطفی بدرالدین ملقب به «سید ذوالفقار»، سخنرانی کرد. این مراسم در سالن شهید «سیدمحمدباقر صدر» واقع در ضاحیه جنوبی بیروت برگزار می‌شد.
سیدحسن نصرالله ضمن تبریک و تسلیت مجدد شهادت سید ذوالفقار گفت: شهید سید ذوالفقار شایستگی نشان انسان مبارز و مجاهد و نشان جانباز اسیر و فرمانده و نشان انسان حماسه‌آفرین را داشت و خداوند متعال نشان شهادت را به وی اعطا کرد. چهره این شهید و دیگر شهدا بویژه فرماندهان در تمام میدان‌ها حاضر است و صدای آنها به گوش می‌رسد و ما امروز شاهد ثمره خون پاک شهدا هستیم. دبیرکل حزب‌الله لبنان همچنین با اشاره به عملیات‌های ضدصهیونیستی این جنبش در شمال فلسطین گفت: با پرتاب هر پهپاد هجومی یا شناسایی، شهید فرمانده حاج‌حسان‌ اللقیس را به یاد می‌آوریم. در هر میدان نبردی شهید فرمانده حاج‌قاسم سلیمانی، شهید زاهدی و شهید حجازی که از ما حمایت کردند و عمر خود را در راستای پشتیبانی از ما سپری کردند، به یاد می‌آوریم. مقاومتی که امروز در حال مبارزه است نتیجه اقدامات گذشتگان، حاضران و آیندگان است.وی به تلاش همه‌جانبه اردوگاه غرب برای سرنگونی دولت سوریه اشاره کرد و گفت: می‌خواستند سوریه تسلیم آمریکا شود اما سوریه در جنگ پیروز شد. به‌رغم محاصره و اوضاع دشوار در سوریه، این کشور همچنان بر موضع محکم و ثابت خود در حمایت از مساله فلسطین پایبند است. نصرالله درباره دلایل حضور حزب‌الله در سوریه و نبرد با تروریست‌های تکفیری نیز گفت: خون شهید بدرالدین و تمام شهدای دیگر نتیجه مطلوب را داد زیرا یکی از دلایل ورود ما به سوریه این بود که این کشور در محور مقاومت باقی بماند. گفتیم یکی از اهداف مقاومت فلسطین و محور مقاومت، زنده کردن مساله فلسطین و به یاد آوردن فلسطین فراموش‌شده و حقوق ملت آن است. دبیرکل حزب‌الله با بیان اینکه «حکام عرب می‌خواستند در توافقات عادی‌سازی روابط برگه‌های مرگ مساله فلسطین را امضا کنند و این امر طی چند ماه انجام می‌شد»، گفت: برخی نظام‌ها و شبکه‌های عربی این موضوع را ترویج می‌دادند که اسرائیل تنها دولت دموکراتیک منطقه است. امروز و بعد از عملیات توفان الاقصی مساله فلسطین بر تمام زبان‌ها افتاده و در تمام کشورهای جهان و سازمان ملل حاضر است تا جایی که اغلب کشورها خواهان آتش‌بس هستند. نصرالله اعتراضات دانشجویی در کشورهای مختلف جهان را از نتایج هفتم اکتبر و حماسه‌های بعد از آن برشمرد و افزود: این اعتراضات نتانیاهو و بایدن را خشمگین کرده است. رای سازمان ملل درباره عضویت کامل فلسطین نماینده دشمن صهیونیست را به خشم آورد و او به کشورهای عضو سازمان ملل اهانت کرد، در حالی که آنها در رای خود آزاد هستند. مهم‌ترین صحنه رسانه‌ای و سیاسی که نشان‌دهنده پیروزی مقاومت است، بالا بردن تصویر فرمانده مجاهد «یحیی السنوار» در سازمان ملل توسط نماینده اسرائیل است، در حالی که ناامیدی در چهره‌اش پیدا بود. وی درباره عملیات مقاومت فلسطین و حملات رژیم صهیونیستی به غزه خاطرنشان کرد: توفان الاقصی و مقاومت و خون زنان و کودکان غزه و جنوب لبنان و تمام منطقه چهره واقعی اسرائیل را نشان داد. اگر بخواهیم نتایج واقعی را ارزیابی کنیم، باید ابتدا به میدان و جهان واقعی برویم و به سمت دنیای مجاری و روایت‌های دشمن نرویم.
نصرالله با بیان اینکه «امروز در داخل اسرائیل نیز این اجماع نظر وجود دارد که آنها شکست خورده‌اند»، تصریح کرد: نتانیاهو می‌گوید یک گام با پیروزی فاصله دارد و هم‌پیمانانش به خاطر این اظهارات او را به سخره می‌گیرند. مساله تنها محدود به شکست اسرائیل در تحقق اهداف اعلامی نیست، بلکه از نظر راهبردی نیز این رژیم متحمل خسارت‌های زیادی شده است.
وی توضیح داد: از مهم‌ترین نتایج این است که رژیم صهیونیستی خودش اعتراف می‌کند پیروزی محقق نشده است و ۷۰ درصد اسرائیلی‌ها خواهان برکناری رئیس ستاد ارتش این رژیم هستند. دستاورد واقعی این است که اسرائیل به‌رغم حمایت غربی‌ها، از بازگرداندن اسرای خود و تحقق پیروزی عاجز است. دستاورد حقیقی این است که اسرائیل توان محافظت از کشتی‌هایش در مقابل موشک‌ها را ندارد؛ موشک‌هایی که از فاصله هزاران کیلومتری شلیک می‌شود. دستاورد واقعی این است که اسرائیل توان بازدارندگی در مقابل فلسطینی‌ها، لبنانی‌ها، یمنی‌ها و سوری‌ها را ندارد. دبیرکل حزب‌الله در ادامه به عملیات پهپادی و موشکی ایران علیه رژیم صهیونیستی در پاسخ به حمله تروریستی به سفارت ایران در دمشق پرداخت و گفت: بازدارندگی اسرائیل بویژه بعد از عملیات «وعده صادق» کاهش یافته است و ژنرال‌های این رژیم اکنون درباره تنگنایی که به آن رسیده‌اند، صحبت می‌کنند. دبیرکل مقاومت اسلامی لبنان تصریح کرد: ژنرال‌های ارشد اسرائیل می‌گویند نتانیاهو با پافشاری و اصرار به جنگ ما را به سمت پرتگاه می‌کشاند. اسرائیلی‌ها امروز درباره فرسایش روزانه در غزه و جبهه‌های پشتیبانی، همچنین فرسایش اقتصادی صحبت می‌کنند. اسرائیلی‌ها از مساله خروج از غزه ترس و هراس دارند، زیرا این امر به معنای شکست این رژیم و فاجعه‌ای برای آن است. نصرالله توضیح داد: شما تصور کنید که رهبری یک دولت هیچ برنامه‌ای برای روز بعد از جنگ ندارد. اسرائیل به بن‌بست خورده و به دنبال یافتن تصویر پیروزی است. نتانیاهو برای اینکه از این وضعیت شکست خارج شود می‌خواهد وارد رفح شود. نمایش‌هایی که این روزها شاهد آن هستیم نباید هیچ‌کس را فریب دهد؛ آمریکا در کنار اسرائیل ایستاده است. پیشنهاد واسطه‌ها که جنبش حماس با آن موافقت کرد، نتانیاهو را غافلگیر کرد، زیرا این امر به معنای شکست نتانیاهو و پیروزی حماس است. آنچه در سازمان ملل و دیوان بین‌المللی دادگستری رخ داد ثابت می‌کند آمریکا حامی اسرائیل بوده و موضعش تغییر نکرده است. وی در ادامه تاکید کرد: عملیات توفان ‌الاقصی دروغ و فریب غربی‌ها را رسوا کرد. برآورد ما این است که دشمن ۲ گزینه پیش ‌رو دارد؛ بازگشت به پیشنهاد واسطه‌ها که به معنای شکست آن است یا تداوم جنگ فرسایشی. امروز تلفات هر چقدر زیاد باشد اما این نبرد تاریخی بود و دستاورد تاریخی و واقعی به بار می‌آورد. نصرالله خاطرنشان کرد: جبهه پشتیبانی لبنان از نظر کمی و کیفی ادامه دارد و معادلات جدیدی ایجاد خواهد کرد و ارتباط با جبهه غزه امری قطعی است. هدف جبهه لبنان فشار برای توقف جنگ غزه است. از ساکنان شمال سرزمین‌های اشغالی بپرسید تا بدانید در این جبهه چه چیزی رخ می‌دهد. دبیرکل حزب‌الله لبنان در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت: درباره حل مساله پناهندگان سوری در لبنان، اجماع نظر وجود دارد. جلسه نمایندگان پارلمان در چهارشنبه آینده فرصتی برای دادن پیشنهادات عملی درباره پناهندگان سوری است. پیش «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه رفتم و نسبت به بازگشت پناهندگان به منطقه «القصیر» او را تشویق کردم اما برخی نهادهای مورد حمایت اروپا مانع این کار می‌شدند. همه طرف‌ها به استثنای چند سازمان خواهان بازگشت پناهندگان سوری هستند، بنابراین مانع پیشروی این امر اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها هستند.
******
شکست‌های نتانیاهو چگونه موجودیت اسرائیل را به خطر انداخته است
هاآرتص: اسرائیل به 100 سالگی می‌رسد؟
روزنامه عبری‌زبان به بررسی شکست‌های نخست‌وزیر اشغالگر از زمان بازگشتش به قدرت پرداخته و این سوال را مطرح کرده است: آیا اسرائیل صدمین سالروز تاسیس خود را در نتیجه این شکست‌ها جشن خواهد گرفت؟
روزنامه هاآرتص در سرمقاله خود با اشاره به ناکامی‌های بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از زمان بازگشتش به قدرت، به این نکته اشاره می‌کند که نتایج ناکامی‌های او «سخت‌» بوده و «در همه جبهه‌ها روشن شده است». در جزئیات این سرمقاله آمده است: بنیامین نتانیاهو - نخست‌وزیر - 7 سال پیش قول داد هر کاری را برای دفاع از اسرائیل انجام می‌دهد تا اسرائیل به صدمین سالگرد تأسیس آن برسد اما طبق معمول برخلاف آنچه وعده داده بود عمل کرد و در عوض دفاع از آن، برای تضعیف و برچیدن آن تلاش کرد تا جایی که برای نخستین بار موجودیتش در معرض تردید است». در این مقاله نوشته شده است: «مأموریت نتانیاهو، از زمان بازگشت او به قدرت به عنوان نخست‌وزیر کاهانی‌ها و حریدی‌ها، برچیدن رژیم بوده و هشدارها را دست کم گرفته است مبنی بر اینکه اصلاحات قضایی اسرائیل را تضعیف کرده و آتش جنگ چند جبهه‌ای را شعله‌ور کرده است. او با چشمان باز در دامی گرفتار آمد که توسط «یحیی سنوار»، رهبر حماس در غزه، 7 اکتبر برای او پهن شد».
بر اساس گزارش هاآرتص، نتانیاهو از لحظه‌ای که جنگ غزه آغاز شد، بر بقای سیاسی خود به عنوان بالاترین هدف تمرکز کرد: او از پذیرفتن مسؤولیت شکست امتناع می‌ورزد، همچنان به ایجاد تفرقه بین شهروندان و برانگیختن درگیری بین آنها ادامه می‌دهد، کودتا علیه رژیم را تغذیه می‌کند و اسرائیل را با رد هرگونه توافق سیاسی برای روز پساجنگ و اصرار برای انجام عملیات در شهر رفح به رویارویی فاجعه‌بار با ایالات متحده سوق می‌دهد.
بر این اساس، این روزنامه در سرمقاله خود نوشت: «نتایج سخت بی‌توجهی نتانیاهو در همه جبهه‌ها مشخص است؛ ۱۳۲ اسیر همچنان نزد حماس است و شهرک‌های اطراف غزه و مرزهای لبنان رها شده‌اند و مشخص نیست آیا اسرائیلی‌ها دوباره در آنها مستقر خواهند شد و اینکه چه زمانی این اتفاق می‌افتد، چرا که مسیر ارسال آرد که حیاتی است به بندر ایلات [رژیم صهیونیستی] مسدود شده است و شرکت‌های هواپیمایی بین‌المللی پروازها به فرودگاه بن‌گوریون را معلق کرده‌اند».
علاوه بر این در این سرمقاله به اینکه «رتبه اعتباری اسرائیل کاهش یافته است؛ کسری بودجه و تورم در آستانه انفجار است» و «ایران صدها موشک و پهپاد به سوی اسرائیل شلیک کرده است؛ اسرائیلی که به تنهایی قادر به دفاع از خود نیست» هم اشاره شده است.  امروز اسرائیل متهم به نسل‌کشی است و نتانیاهو نامزد حکم بازداشت بین‌المللی است، همزمان، ارسال تسلیحات توسط آمریکا به ارتش [رژیم] هم متوقف شده است.
هاآرتص در ادامه نوشت: نتانیاهو هنوز هم می‌تواند گامی حیاتی برای نجات اسرائیل بردارد، زیرا او باید استعفا کند، مسؤولیت فاجعه 7 اکتبر و شکست‌های جنگ را بر عهده بگیرد و اسرائیل را از بلای حکومت جنایتکارانه‌ای که خود تأسیس کرد، نجات دهد. این روزنامه نوشت: تنها از این طریق فرصتی برای توقف جنگ و احیای اسرائیل و روابط خارجی آن وجود خواهد داشت تا بتواند صدمین سالگرد تأسیس خود را جشن بگیرد. 
در همین زمینه، رهبران ارشد نهادهای امنیتی و نظامی در رژیم اشغالگر، روز یکشنبه به کابینه نتانیاهو توصیه کردند یک توافق آتش‌بس جامع منعقد کند. رهبران ارشد رژیم صهیونیستی گفتند: «توصیه ما به دولت اکنون این است که به یک توافق آتش‌بس جامع در نوار غزه دست یابد و یحیی السنوار، رئیس جنبش حماس فعلا در غزه بماند، همه اسرای اسرائیلی را بازگرداند و در شمال با حزب‌الله آتش‌بس کند. روزنامه عبری‌زبان معاریو پیش‌تر گزارش داده بود این جنگ برای همیشه به عنوان یک «جنگ شکست‌خورده» در اذهان حک خواهد شد و نام نتانیاهو «نخست‌وزیر دولت شکست‌خورده» باقی خواهد ماند.
***
گالانت: ۷۱۶ سرباز را در طول  سال از دست دادیم
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز دوشنبه گفت جنگ غزه به این رژیم تحمیل شده است. یوآو گالانت، در کوه هرتزل گفت: «این جنگی است که بر ما تحمیل شده است و زندگی ما را برای دهه‌های آینده شکل خواهد داد». گالانت افزود: جنگ غزه، جنگی است که انتخاب دیگری در آن نیست و زندگی اسرائیلی‌ها در دهه‌های آتی به این جنگ بستگی دارد. بر اساس گزارش الجزیره، گالانت افزود: در طول یک سال، ما بیش از ۱۵۰۰ فرزند خود را از دست دادیم که ۷۱۶ تن آنها سرباز بودند. جنگ ما تا بازگرداندن افراد اسیر شده و خنثی شدن اقتدار حماس ادامه دارد!

 


Page Generated in 0/0156 sec