printlogo


کد خبر: 284633تاریخ: 1403/2/29 00:00
پرونده فساد تیم فوتبال مس رفسنجان جدی شد؛ استعفای خداداد افشاریان و سهیل مهدی
فساد در آفساید

محمد رشوند: سرانجام گمانه‌زنی‌ها، پچ‌پچ‌ها و شایعات، پیراهن حقیقت بر تن کرد و حالا ما می‌دانیم ۲ مسؤول سابق کمیته برگزاری مسابقات فوتبال و رئیس کمیته داوران ناگزیر به استعفا شده‌اند. فدراسیون فوتبال بی‌آنکه نامی از سهیل مهدی و خداداد افشاریان بیاورد، خبری را دال بر انتخاب مدیران جدید به ‌جای این دو روی خروجی‌هایش آورد. خبر شوکه‌کننده غروب پنجشنبه این بود: خداداد افشاریان و سهیل مهدی از سمت خود در ریاست کمیته داوران و برگزاری مسابقات لیگ برتر استعفا داده‌اند. استعفایی که بیشتر یک نوع برکناری بود. با حکم مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال، دانیال مرادی به طور موقت عهده‌دار مسؤولیت امور مرتبط به کمیته داوران تا تعیین سرپرست برای این کمیته شد. همچنین با حکم رئیس سازمان لیگ فوتبال، محمدرضا کشوری‌فرد، عهده‌دار وظایف کمیته مسابقات سازمان لیگ شد. این نخستین تلفات ترکش پرونده مس رفسنجان بود. البته پیش از اینها اهالی رسانه خبر حضور این دو در شهر کرمان را مخابره کرده بودند و حتی یکی از خبرنگاران کرمان، این دو را در دادگاه این شهر دیده بود. البته هنوز دادگاه حکمی مبنی بر گناهکار بودن هیچ کس صادر نکرده است اما تا آنجا که می‌دانیم، پای ۳ نفر به دادگاه کرمان باز شده است. برکناری مهدی و افشاریان نام این دو را افشا کرد و نفر سوم یکی از خبرنگاران قدیمی ورزشی است به نام پ.ر که هم‌اینک سردبیر یک سایت معروف ورزشی است؛ در این پرونده فساد مطرح است.
اما بپردازیم به جزئیات این پرونده. 
* پول‌پاشی از سال ۱۴۰۰
موضوعی که حائز اهمیت است، زمان و مکان وقوع اتهام است (البته اگر دادگاه این اتهام را جرم تلقی کند). تیم فوتبال مس رفسنجان سال ۱۴۰۰ به لیگ برتر صعود کرد. مجید زین‌الدینی به عنوان مدیرعامل باشگاه، سمت مهم دیگری در شرکت مس رفسنجان داشت که گویا این پست در حوزه امور مالی و حسابداری بود. اطلاعاتی که به «وطن امروز» رسیده است، حکایت از این امر دارد. طبق مصوبه هیات‌مدیره مس رفسنجان، مبلغی برای این تیم در لیگ ۲۱ تصویب شده بود اما مدیرعامل وقت این باشگاه از آنجا که در امور مالی شرکت مس‌رفسنجان هم‌ دستی بر آتش داشت، موفق شد به بهانه ساخت ورزشگاه جدید، ردیف بودجه‌ای را به این امر اختصاص دهد. همچنین به اسم مسؤولیت‌های اجتماعی مس رفسنجان یک مبلغ کلان به بودجه این باشگاه اضافه شد. یکی از نمایندگان مجلس چند روز پیش در مصاحبه‌ای اعلام کرد این مبلغ حدود 200 میلیارد تومان بوده است. از آنجا که دادگاه در شهر کرمان به صورت علنی برگزار نشده، کسی جزئیات اتهامات را نمی‌داند، با این وجود شنیده می‌شود مبلغ زیادی خرج امور بسیار عجیبی شده است، از جمله اهدای سکه‌های زیاد به فردی که در امور جادوگری و رمالی است. شنیده شده طبق توافقی که با یکی از افراد وقت کادر فنی مس‌رفسنجان شده بود، این فرد پس از هر تمرین با هواپیما به شهرش می‌رفته و صبح روز بعد مجددا به کرمان باز می‌گشته است. همه این هزینه‌ها از حساب باشگاه مس رفسنجان در نظر گرفته می‌شد. البته اینها بر اساس شنیده‌هاست و «وطن امروز» نمی‌تواند قبل از اعلام رسمی دادگاه، این موارد را تایید کند. یکی از خبرنگاران کرمانی به گروه ورزشی «وطن امروز» گفته علاوه بر خداداد افشاریان و سهیل مهدی، یک روزنامه‌نگار ورزشی هم به کرمان سفر کرده و در دادگاه از اتهاماتی که به وی منتسب شده، دفاع کرده است. 
* آیا این موضوع بتازگی رسانه‌ای شده است؟
نکته قابل توجه در این میان به یک گروه خاص در تهران باز‌ می‌گردد که احتمالا وابسته به افرادی منتسب به متهمان بوده‌اند. آنها همه تلاش‌شان را انجام دادند تا یک خبر مهم در دی ۱۴۰۲ دیده نشود. سایت «کرمان نو» ۱۱ دی ۱۴۰۲ نوشت: 2 تن از مدیران فصل گذشته مس‌رفسنجان به دلیل شکایت صندوق بازنشستگی شرکت مس، راهی زندان شدند. این افراد که در گذشته نیز مسائل مالی داشته‌اند و با وثیقه آزاد شده بودند، حالا دستگیر شده‌اند. البته گفته می‌شود ۲ نفر دیگر از مدیران سال گذشته باشگاه که پول‌هایی درون حساب‌شان بوده هم بازداشت شده‌اند. شنیده می‌شود اتهامات وارده به این افراد مربوط به سال‌های صعود مس‌رفسنجان به لیگ برتر بوده که برای باشگاه به ‌صورت مستقیم از شرکت مس سرچشمه در حوزه مسؤولیت اجتماعی نیز بودجه دریافت می‌شده و گفته می‌شود این پول دریافتی از شرکت مس سرچشمه حتی بیشتر از بودجه‌ای بوده که از خود شرکت مس دریافت می‌کردند. در آن زمان مجید زین‌ الدینی با حفظ سمت مدیر امور مالی مجتمع مس سرچشمه بود و به همراه علیزاده هزینه‌ها را انجام می‌دادند. گویا 2 ردیف بودجه داشتند که بارها هم به آنها گیر داده شده بود که در نهایت زین‌الدینی از مدیریت مس سرچشمه و بعد از آن هم از سمت مدیرعاملی باشگاه برداشته شد. 
* آیا افشاریان باید از هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال هم برود؟
کارشناس حقوقی فدراسیون فوتبال می‌گوید به دلیل جلوگیری از بروز حاشیه‌های پرونده فساد در فوتبال، کمیته اخلاق باید رأی موقت برای افشاریان صادر کند. خداداد افشاریان، رئیس کمیته داوران در حالی از فدراسیون فوتبال جدا شد که به اذعان خودش «ادعاهایی علیه وی» در پرونده فساد فوتبال مطرح است. او هدف از این استعفا را جلوگیری از ایجاد حاشیه و‌ التهاب برای فدراسیون فوتبال هم هست. با این وجود افشاریان عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال است  اما تا این لحظه درباره کناره‌گیری از آن سمتش، اقدامی نکرده است. رسول باختر، کارشناس حقوق ورزشی در این باره که آیا افشاریان باید از هیات رئیسه فدراسیون هم استعفا کند، به تسنیم گفت: از آنجا که اتهامی علیه او اثبات نشده و پرونده در حال بررسی است، الزام به استعفا ندارد اما با توجه به اینکه پذیرفته ادعاهایی علیه‌ او مطرح است، کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال می‌تواند برای جلوگیری از بروز حاشیه‌های احتمالی، مخدوش نشدن اعتبار فوتبال و پیشگیری از عواقب احتمالی، دستور موقت برای محرومیت از هرگونه فعالیت در حوزه فوتبال برای افشاریان صادر کند. وی افزود: در صورتی که اتهامات این شخص اثبات نشود، طبیعتاً به کار و سمت خودش بازمی‌گردد ولی در صورت اثبات دیگر سرنوشت قضیه مشخص است.
***
توضیحات رئیس‌کل دادگستری کرمان درباره پرونده فساد در فوتبال
حجت‌الاسلام‌والمسلمین ابراهیم حمیدی، رئیس کل دادگستری استان کرمان در تشریح جزئیات تشکیل یک پرونده با موضوع اتهام فساد مالی در یکی از باشگاه‌های فوتبال استان کرمان اظهار داشت: پس از کسب گزارشی از سوی سازمان اطلاعات سپاه استان کرمان مبنی بر وقوع فساد مالی در یکی از باشگاه‌های لیگ برتری استان کرمان بلافاصله رسیدگی به موضوع در دستور کار دستگاه قضا قرار گرفت. رئیس کل دادگستری استان کرمان افزود: در این رابطه چند نفر از مسؤولان سابق این باشگاه تحت تعقیب قضایی قرار گرفته‌اند و تحقیقات تکمیلی در این رابطه ادامه دارد. تخلفات رخ داده مربوط به سال 1400 و قبل از آن است و در این رابطه زمستان سال گذشته پرونده‌ای در دستگاه قضایی استان کرمان تشکیل شده بود. حمیدی خاطرنشان کرد: در این رابطه همچنین 5 نفر از افراد در کمیته داوران و اعضای فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ و یک روزنامه‌نگار ورزشی جهت ادای توضیحات به دستگاه قضایی استان احضار و دعوت شده‌اند. رئیس کل دادگستری استان کرمان مبارزه با فساد را خط قرمز دستگاه قضا اعلام کرد و هشدار داد: دستگاه قضا بدون اغماض با افراد مفسد در هر پست و جایگاهی برخورد خواهد کرد. وی عنوان کرد: با توجه به اینکه پرونده در مراحل تحقیقات اولیه قرار دارد، اطلاعات تکمیلی در این رابطه از سوی روابط عمومی دادگستری استان اطلاع‌رسانی خواهد شد.

Page Generated in 0/0067 sec