printlogo


کد خبر: 284708تاریخ: 1403/2/31 00:00
در پی سانحه برای بالگرد سید ابراهیم رئیسی و همراهانش صورت گرفت
دعای ایران برای سلامتی رئیس‌جمهور

گروه سیاسی: حوالی ساعت ۳ بعدازظهر دیروز 30 اردیبهشت 1403 خبر رسید یکی از ۳ بالگرد کاروان رئیس‌جمهور در مسیر بازگشت به تبریز دچار سانحه شده است. حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدابراهیم رئیسی صبح دیروز به مرز شمالی کشور رفته بود تا به همراه الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان در مراسم افتتاح سد «قیز قلعه‌سی» روی رودخانه ارس شرکت کند اما در مسیر بازگشت از منطقه خداآفرین سانحه‌ای برای بالگردی رخ می‌دهد که کمی بعد مشخص می‌شود حامل رئیس‌جمهور است.
بعد از انتشار اخبار اولیه و بازار داغ شایعات و تکذیب‌ها، ساعتی بعد مشخص شد بالگرد رئیس‌جمهور که حامل او، دکتر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، آیت‌الله سیدمحمد‌علی آل‌هاشم امام جمعه تبریز و مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی بوده است، فرود سخت داشته و از سرنوشت سرنشینانش اطلاعی در دست نیست. 
احمد وحیدی، وزیر کشور نخستین مقام رسمی بود که در گفت‌وگو با شبکه خبر اطلاعات اولیه درباره این حادثه را اعلام کرد و گفت: گروه‌های مختلف امدادی به طرف منطقه در حرکتند ولی با توجه به مه‌گرفتگی و نامناسب بودن هوا ممکن است زمان ببرد تا به منطقه برسند. کارها تحت کنترل است. گروه‌های امدادی در حال انجام کارها هستند و امیدواریم به سرعت به محل حادثه برسند.
«ورزقان» جایی که بالگرد رئیس‌جمهور در آن سقوط کرد، منطقه‌ای کوهستانی است که در زمان وقوع حادثه در هاله‌ای از مه سنگین قرار داشت و این مساله در کنار سختی رسیدن به منطقه، بر مشکلات جست‌وجوی گروه‌های امداد که تعداد آنها به 40 تیم واکنش سریع می‌رسید، افزوده بود.
همچنین اعلام شد در محل سانحه، تخته‌سنگ‌های عظیمی با ارتفاع بیش از ۷۰ متر پشت به پشت هم قرار دارند که این معضل، امکان جست‌وجو و پیشروی‌ را از امدادگران و مردم گرفته است. صعب‌العبور بودن منطقه باعث شده بود امکان تردد به صورت خودرویی وجود نداشته باشد، همچنین شرایط جوی با مه و شدت باران امکان پرواز بالگردهای تجسسی را به صفر رسانده بود. این مسائل در کنار نبود آنتن برای ارتباط موبایلی، همگی دست به دست هم داد تا نیروهای امدادی با دشواری‌هایی برای جست‌وجو روبه‌رو شوند و به‌سختی بتوانند خود را به محل حادثه نزدیک کنند.
از سویی سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به ارتش و سپاه و فرماندهی انتظامی دستور داد از همه ظرفیت‌های خود برای تفحص بالگرد حامل رئیس‌جمهور و همراهان وی استفاده کنند.
ساعت 18 و 30 دقیقه، پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال‌احمر اعلام کرد یکی از تیم‌ها توانسته است به منطقه احتمالی سانحه نزدیک شود. حتی اخبار غیررسمی اعلام کردند احتمالا تا نیم ساعت بعد دسترسی نخستین گروه‌ها به محل حادثه امکان‌پذیر است اما تا ساعتی پس از انتشار سخنان کولیوند همچنان اطلاع دقیقی از بالگرد و سرنشینانش مخابره نشد. کمی قبل از انتشار سخنان رئیس هلال احمر، مردم سراسر کشور در پاسخ به درخواست‌ها به منظور دعا برای سلامتی رئیس‌جمهور و همراهانش، در حرم مطهر امام رضا(ع)، حرم حضرت فاطمه معصومه(س)، شاهچراغ و دیگر اماکن مذهبی گرد آمدند و برای سلامتی رئیس‌جمهور و همراهان وی دست به دعا 
برداشتند.  
نگرانی‌ها با تاریکی هوا تشدید شد، چراکه امکان دستیابی به محل سقوط بالگرد را سخت‌تر می‌کرد. 
در شرایطی که رفته‌رفته احتمالات درباره سختی و شدت حادثه هرچه بیشتر قوت می‌یافت، عدم دسترسی سریع به محل سانحه باعث شده بود بازار شایعات بشدت داغ شود تا جایی که دادستانی تهران با ورود به مساله، اعلام کرد به برخی افراد رسانه‌ای درباره انتشار اخبار جعلی هشدار داده 
است. 
با تاریکی هوا خبر رسید تیم های تکاوری، موتورسواران و کوهنوردان محلی نیز به جمع گروه‌های امدادی پیوسته‌اند.
از سویی خبر مفقودی بالگرد رئیس‌جمهور ایران در صدر اخبار رسانه‌های جهان قرار گرفت. رسانه‌های دنیا خبر اول خود را به این موضوع اختصاص دادند. مقامات کشور‌های همسایه نیز برای کمک به روند جست‌و‌جوی هلی‌کوپتر‌های حامل رئیس‌جمهور اعلام آمادگی کردند.
با تاریک شدن هوا، خبر‌های ضد و نقیض بسیاری منتشر شد. در این زمان سخنگوی دولت در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: شرایط سخت و پیچیده‌ای را تجربه می‌کنیم. این حق مردم و رسانه‌ها است که در جریان آخرین اخبار حادثه بالگرد رئیس‌جمهور قرار گیرند اما با توجه به مختصات محل حادثه و شرایط جوی، تا این لحظه «هیچ» خبر جدیدی وجود ندارد. در این لحظه‌ها، صبر، دعا و اعتماد به گروه‌های امدادی راهگشاست.
پس از سخنگوی دولت، محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس‌جمهور در یک گفت‌و‌گوی تلویزیونی ساعت 21:15 توضیحات بیشتری ارائه داد وگفت: در چند نوبت با یکی از سرنشینان هلی‌کوپتر و یکی از کادر هلی‌کوپتر ارتباط برقرار شده است. وی افزود: تا شعاع 2 کیلومتری حادثه در حال پیگیری هستیم‌؛ امیدواریم خبر خوشی به مردم برسد. 
همچنین ستاد ملی مدیریت شرایط اضطراری هلال‌احمر در اطلاعیه‌ شماره ۲ خود، آخرین اقدامات جست‌وجوی بالگرد رئیس‌جمهوری را اعلام کرد.
در این اطلاعیه آمده است: تیم‌های امدادی و استمرار عملیات جست‌وجو در منطقه وقوع حادثه برای بالگرد حامل رئیس‌جمهوری در فاصله بین منطقه اردشیر - برازین از توابع ورزقان به عنوان محل احتمالی وقوع حادثه تقویت شده است. این منطقه در شرایط جاری علاوه بر مه‌آلود و بارانی بودن، دارای بافت جنگلی و سنگلاخ بوده و به همین دلیل از ظرفیت تیم‌های امداد کوهستان برای رسیدن به محل حادثه استفاده شده است. اعلام آماده‌باش به استان‌های مجاور و افزایش نیروهای امدادی به ۲۴۰ امدادگر و نجاتگر در منطقه وقوع حادثه صورت گرفته است. همچنین تقسیم کار منظم بین نیروهای مسلح، فراجا و هلال‌احمر برای افزایش سرعت عملیات جست‌‌وجو انجام شده است. در حال حاضر روستای اوزی، محل استقرار تیم‌های پشتیبان، خودروهای امدادی، آمبولانس بیمارستان، تیم پهپادی و ارتباطات رادیویی هلال‌احمر است.
به رغم تمام تلاش‌ها، تا لحظه تکمیل این خبر که ساعت 23:45 را پشت سرگذاشته بودیم، همچنان خبری از پیدا شدن بالگرد رئیس‌جمهور و همراهانش نبود. در این میان دعای کاربران ایرانی در کنار لبنانی‌ها، یمنی‌ها، فلسطینی‌ها و... که در فضای مجازی منتشر شده بود و تضرع به درگاه الهی، امیدها برای به سلامت یافتن رئیس‌جمهور و همراهانش را همچنان شعله‌ور نگه داشته بود.

Page Generated in 0/0069 sec