printlogo


کد خبر: 286080تاریخ: 1403/3/16 00:00
اخبار

ساعات کار موظفی کارمندان پس از ساعت ۱۳ به صورت دورکاری
سازمان اداری و استخدامی کشور درباره تغییر ساعت ادارات اعلام کرد: مطابق بخشنامه سال گذشته این سازمان به شماره ۳۰۲۲۰ به تاریخ ۵/‏۴/‏۱۴۰۲‬ به دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، بانک‌ها، شهرداری‌ها و سایر نهادهای عمومی، ابلاغ شده بود ساعت کار خدمت حضوری تمامی کارکنان و سایر افراد شاغل (اعم از رسمی، پیمانی، قراردادی، شرکتی و...) از ساعت ۶ صبح و ساعت پایان را حداکثر تا ساعت ۱۳ قرار دهند و مابقی ساعات کار موظفی را از طریق دورکاری (با تمهیدات لازم) جبران کنند. این بخشنامه سال گذشته در راستای حفظ پایداری شبکه سراسری برق و کاهش ناترازی تولید و مصرف برق، با هدف آسایش شهروندان و عدم وقفه در خدمت‌رسانی، در اجرای بند ۴ اصلاحی تصویب‌نامه شماره ۲۴۳۱۸۷‏/ ت ۶۱۰۱۱ ه مورخ ۲۸/‏۱۲/‏۱۴۰۱‬ هیات وزیران صادر شده بود و امسال نیز روال خدمت حضوری کارکنان یادشده بر همین منوال است. همچنین بخشنامه صادرشده تاکید دارد تمامی دستگاه‌های سرمایشی از ساعت ۱۲ ظهر خاموش شود و بر همین اساس دستگاه‌های مشمول، تا ۱۵ شهریور مکلف هستند ضمن برنامه‌ریزی مناسب برای تداوم خدمت‌رسانی و حفظ رضایتمندی ارباب رجوع، پایان ساعت کار خدمت حضوری تمامی کارکنان خود را حداکثر تا ساعت ۱۳ قرار دهند و مابقی ساعات کار موظفی را از طریق دورکاری (با تمهیدات لازم) جبران کنند. ساعت کار جدید شعب بانک‌ها نیز تا اطلاع ثانوی از ساعت ۶ صبح تا ۱۳ خواهد بود. بانک‌ها ضمن برنامه‌ریزی مناسب برای تداوم خدمت‌رسانی و حفظ رضایتمندی مشتریان پایان ساعت کاری خدمت حضوری کارکنان را حداکثر تا ساعت ۱۳ قرار داده و مابقی ساعت موظفی را از طریق دورکاری و تمهیدات لازم جبران خواهند کرد و این طرح برای صرفه‌جویی در مصرف برق اجرا می‌شود. طبق مصوبه هیأت دولت، دمای محیط در ادارات روی دمای آسایش یعنی ۲۴ درجه تنظیم می‌شود و ادارات باید در ساعات کاری مصارف خود را ۳۰ درصد و پس از پایان ساعات کاری ۶۰ درصد کاهش دهند، البته ناگفته نماند وسایل سرمایشی تا ساعت ۱۲ و حداکثر تا ساعت ۱۳ باید خاموش شوند.
***
راه‌اندازی تالار ارز اشخاص در مرکز مبادله تا یک ماه دیگر
معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت تالار ارز اشخاص تا یک ماه آینده در مرکز مبادله ارز راه‌اندازی می‌شود. محمد شیریجیان، معاون اقتصادی بانک مرکزی در مراسم رونمایی طرح تامین مالی ارزی جمعی گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان با راه‌اندازی تالار ارز اشخاص در مرکز مبادله ارز و طلای ایران اقدام به تامین ارز نه به نرخ نیما، بلکه به نرخ توافقی خواهند کرد. شیریجیان تاکید کرد: تالار تامین ارز اشخاص تا یک ماه آینده در مرکز مبادله ارز راه‌اندازی می‌شود. در این مراسم معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: سهم بانک از تامین مالی 85 درصد و سهم بازار سرمایه 15 درصد است. وی با اشاره به طرح تامین مالی جمعی ارزی گفت: طرح‌های با 5 میلیون دلار تا 50 میلیون دلار باید بتوانند از ارز‌های دست مردم و ارز ایرانیان خارج کشور برای تامین مالی استفاده کنند و بازدهی خوبی برای صاحبان ارز فراهم شود. معاون بانک مرکزی گفت: قرار نیست فقط از سرمایه‌گذاری خارجی تامین ارز انجام شود، از تامین مالی ارزی جمعی هم می‌توان اقدام کرد.
***
جهش صادرات ایران به عربستان و بحرین
بررسی آمارهای تجارت خارجی نشان می‌دهد در ۲ ماهه اول سال در حالی تجارت خارجی با همسایگان حدود ۱۵ درصد رشد کرده که بیشترین افزایش صادرات به کشور‌های عربستان و بحرین بوده است. یکی از جهت‌گیری‌های کلان حوزه سیاست خارجی جمهوری اسلامی توسعه تعاملات با همسایگان بوده است. در همین راستا بررسی آمار تجارت ایران با 15 کشور همسایه نشان می‌دهد در ۲ ماهه ابتدایی سال جاری، حجم مبادلات ما به 9.2 میلیارد دلار رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 15 درصد افزایش داشته است. از این عدد، 4.9 میلیارد دلار سهم صادرات ایران به این 15 کشور همسایه است که حدود 25 درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است. بیشترین افزایش صادرات هم به کشور‌های عربستان، بحرین و کویت و عمان بوده است. از سوی دیگر، سهم ایران از واردات از 15 کشور همسایه نیز 4.3 میلیارد دلار بوده است. بررسی آمارها نشان می‌دهد آمار تجارت خارجی ایران یک تراز تجاری مثبت 6 دهم میلیارد دلاری با این 15 کشور همسایه بدون نفت داشته است، البته حجم مبادلات تجاری ایران با 15 کشور همسایه تقریبا به صورت متوازن افزایش داشته است.
***
1.2 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی دولت سیزدهم به کشورهای آفریقایی
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت گفت: در ۲ سال اول فعالیت دولت سیزدهم میزان صادرات کالاهای غیرنفتی به کشورهای آفریقایی به 1.2 میلیارد دلار رسید. سیدروح‌الله لطیفی، سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت گفت: در دولت سیزدهم شاهد حد نصاب 54.4 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی بودیم که در طول تاریخ کشور بی‌سابقه بوده است. وی در ادامه تاکید کرد: شاهد یک رکورد در دولت سیزدهم در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بودیم، به طوری که تعاملات تجاری خوبی با کشورهای آفریقایی داشتیم. لطیفی خاطرنشان کرد: ۲ سال ذکرشده، مبادلات تجاری ایران و آفریقا به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار رسید، در حالی که متوسط صادرات ما به کشورهای آفریقایی در سال‌های گذشته بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار بوده است.

Page Generated in 0/0057 sec