printlogo


کد خبر: 286121تاریخ: 1403/3/17 00:00
اخبار

افزایش تولید نفت ایران به بالاترین رقم طی ۵ سال گذشته
رویترز با اشاره به افزایش تولید نفت اوپک به 26.63 میلیون بشکه در روز طی ماه گذشته میلادی اعلام کرد تولید نفت ایران به بالاترین رقم طی ۵ سال گذشته رسید. تولید نفت اوپک در ماه مه افزایش یافته است. به نظر می‌رسد بالا رفتن صادرات نیجریه و عراق تاثیر کاهش تولید داوطلبانه برخی دیگر از اعضا را در ائتلاف اوپک‌پلاس خنثی کرده است. اطلاعات ردیابی کشتی‌ها و منابع صنعتی نشان می‌دهد سازمان کشورهای صادر‌کننده نفت 26.63 میلیون بشکه در روز طی ماه گذشته میلادی تولید کرده که 145 هزار بشکه در روز بالاتر از ماه آوریل است. افزایش تولید عراق در شرایطی صورت گرفته که دومین تولید‌کننده بزرگ اوپک به همراه قزاقستان قول داده بودند در ادامه سال جاری میلادی تولید خود را پایین بیاورند تا جبران مازاد تولید در ماه‌های گذشته را کرده باشند. چندین عضو ائتلاف اوپک‌پلاس که شامل گروه اوپک، روسیه و سایر متحدان می‌شود از ماه ژانویه تولید خود را پایین آورده‌اند تا با ضعف اقتصاد و افزایش عرضه تولیدکنندگان خارج از این گروه مقابله کنند. این تولیدکنندگان روز یکشنبه تصمیم گرفتند کاهش تولید خود را در 3 ماهه سوم هم ادامه دهند. عراق و نیجریه هر کدام تولید خود را 50 هزار بشکه در روز افزایش داده‌اند و عربستان و امارات هم افزایش تولید مختصری داشتند. تنها الجزایر به خاطر نگهداری میادین نفتی، تولید خود را پایین آورد. اوپک حدود 250 هزار بشکه در روز بیشتر از سهمیه تایید‌شده توسط اوپک پلاس برای 9 عضو آن، تولید کرده که بیشتر این مازاد تولید متعلق به عراق است. در میان کشورهایی که مشمول طرح کاهش تولید نمی‌شوند مانند ایران و ونزوئلا تولید خود را افزایش داده‌اند. تولید نفت ایران به بالاترین رقم طی 5 سال گذشته رسیده است. ایران در سال 2023 به‌رغم تحریم‌های آمریکا بیشترین افزایش تولید اوپک را ثبت کرد.
***
قانون واردات خودروهای نو و کارکرده برقی ابلاغ شد
بر اساس بند ت تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۳، واردات خودروهای نو و کارکرده برقی و هیبریدی مجاز شده و وزارت صمت مکلف است ظرف یک ماه آیین‌نامه اجرایی آن را تهیه و به هیات وزیران ارسال کند. بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۳، واردات خودروهای نو و کارکرده برقی و هیبریدی به صورت رسمی ابلاغ شد. در بند ت تبصره ۹ قانون بودجه ۱۴۰۳ آمده است: در اجرای ماده ۹ قانون هوای پاک مصوب ۲۵/4/1396 به منظور کاهش آلایندگی شهرها واردات انواع خودروهای سواری نو و کارکرده با عمر کمتر از 5 سال برقی و برقی - بنزینی (هیبریدی) به داخل کشور مجاز بوده و حقوق ورودی خودروی برقی برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی شهرها در سال ۱۴۰۳ معادل نیم واحد درصد و برای سایر متقاضیان 4 واحد درصد و حقوق ورودی خودروهای برقی بنزینی (هیبریدی) 15 واحد درصد تعیین می‌شود. وزارت صنعت، معدن و تجارت مجاز است در قبال سرمایه‌گذاری در گسترش حمل‌و‌نقل عمومی برقی توسعه زیرساخت‌های آن انتقال فناوری و افزایش داخلی‌سازی خودروهای برقی بنزینی (هیبریدی) تخفیف در پرداخت حقوق ورودی واردات این نوع خودروها و قطعات منفصله آن را به میزان نیمی از منابع اختصاص یافته برای این امر اعمال کند. منابع حاصل از حقوق ورودی خودروهای برقی - بنزینی (هیبریدی) و قطعات منفصله آن صرف توسعه زیرساخت‌های آن و تسهیلات و مشوق‌های خرید این نوع خودروی تولید داخل می‌شود. وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است ظرف یک ماه از لازم‌الاجرا شدن این قانون، آیین‌نامه اجرایی این بند را تهیه کند و به تصویب هیأت وزیران برساند. وزارتخانه‌های کشور و صنعت، معدن و تجارت مکلفند گزارش تفصیلی هزینه‌کرد منابع حاصل از این بند را هر 3 ماه یک بار به کمیسیون‌های عمران و صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ارسال کنند.
***
ممنوع‌المعامله شدن خانه‌های خالی در صورت عدم پرداخت مالیات
طبق ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم، با عدم پرداخت مالیات قطعی توسط مالکان، خانه‌های خالی ممنوع‌المعامله می‌شوند. مالیات بر خانه‌های خالی در دولت سیزدهم از سوی سازمان امور مالیاتی با همکاری وزارت راه و شهرسازی مورد تاکید قرار گرفت تا نسبت به مطالبه مالیات از مالکان این واحدها که پیش از این از پرداخت آن طفره می‌رفتند، اقدام شود. مالیات‌ستانی از خانه‌های خالی در کلیات قانون اصلاح ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم (اعمال مالیات بر خانه‌های خالی) تیرماه سال ۱۳۹۹ تصویب شده است تا از این طریق مالکان نسبت به پرداخت مالیات مکلف شوند. بر اساس گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی، واحدهای مسکونی که اطلاعات اقامت و مالکیت آنها در سامانه املاک و اسکان کشور ثبت نشده باشد، در حکم خانه خالی محسوب می‌شوند و باید نسبت به پرداخت مالیات اقدام کنند. ضمن اینکه ضرایب مالیاتی در این قانون برای خانه‌های خالی تعیین شده است تا از این طریق تکلیف مالکان نسبت به پرداخت مالیات خانه‌های خالی مشخص شود. طبق ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم، فقط اطلاعاتی که از طریق سامانه ملی املاک و اسکان کشور در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می‌گیرد، ملاک عمل برای مطالبه واحدهای مسکونی خالی است و با عدم پرداخت مالیات قطعی توسط مالکان، خانه‌های خالی ممنوع‌المعامله می‌شوند. فشار برای دریافت مالیات از خانه‌های خالی برای تنظیم‌گری در بازار مسکن و جلوگیری از گرانی و احتکار مسکن است؛ دولت برای نخستین بار به صورت سیستماتیک از مسیر سامانه ملی املاک و اسکان توانست به‌طور هوشمند خانه‌های خالی را شناسایی کند و هشدارهای لازم را به صاحبان آنها بدهد. با توجه به آمار وزارت راه و شهرسازی، آمار کلی خانه‌های خالی در کل کشور ۵۶۰ هزار خانه است که شناسایی شده و هشدارهای لازم به صاحبان آنها داده شده است؛ در راستای همین پیگیری‌ها بیش از ۱۸۲ هزار مورد از این واحدهای خالی به بازار مسکن عرضه شده و بیش از ۱۲۰ واحد نیز بر اساس اولویت دانه درشت‌ها برای نخستین ‌بار به سازمان امور مالیاتی معرفی شد. 

Page Generated in 0/0057 sec