printlogo


کد خبر: 286241تاریخ: 1403/3/21 00:00
کاهش 20 درصدی ابتلا به بیماری با مصرف میوه

کارشناسان بهداشت در حالی تغذیه سالم را زمینه‌ساز تندرستی می‌دانند که اکنون خیلی‌ها به جای مصرف غذاهای سالم و سبزیجات رو به استفاده از غذاهای آماده، پرکالری و چرب آورده‌اند و خیلی‌ها نیز به دلیل محرومیت و تنگدستی از تغذیه سالم و کامل برخوردار نیستند، البته وزیر بهداشت با بیان اینکه رژیم غذایی ناسالم با وضعیت مالی ارتباط ۱۰۰ درصدی ندارد، گفته است: برخی افراد دارای وضعیت اقتصادی مناسبی هستند اما رژیم غذایی نامناسبی دارند و از غذاهای پرکالری، چرب و پرنمک تغذیه می‌کنند، از طرفی طرح توزیع کالابرگ رایگان می‌تواند خطر عدم دسترسی به مواد غذایی سالم را در مناطق محروم کاهش دهد. این در حالی است که مصرف میوه و سبزیجات باید در رژیم غذایی لحاظ شود، چرا که مصرف میوه و سبزیجات می‌تواند ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر را به میزان ۲۰ درصد کاهش دهد. وزیر بهداشت در همایش روز جهانی ایمنی غذا، حوزه سلامت را از قوی‌ترین حوزه‌های کشور خواند و با تاکید بر مبحث امنیت غذایی گفت: دولت سیزدهم به منظور دسترسی به غذای مناسب توزیع کالابرگ را در دستور کار قرار داد و این طرح می‌تواند خطر عدم دسترسی به مواد غذایی سالم را در مناطق محروم کاهش دهد. بهرام عین‌اللهی با بیان اینکه «امنیت غذایی» و «تولید غذا» با یکدیگر تفاوت دارند، افزود: هنگامی که از تولید غذا سخن به میان می‌آید باید به امنیت غذایی توجه کنیم. وزارت بهداشت، متولی حوزه سلامت به حساب می‌آید و به دلیل اینکه امنیت غذایی بر سلامت مردم اثرگذار است، متولی امنیت غذایی نیز به حساب می‌آید. نکته مهم و اساسی این است که غذا از منظر کمی و کیفی باید سالم باشد. وزیر بهداشت با اشاره به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت گفت: تامین امنیت غذایی و دسترسی مطلوب به غذا در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری قرار دارد. عین‌اللهی با بیان اینکه موضوع امنیت غذایی در کانون توجه رئیس‌جمهور شهید قرار داشت، خاطرنشان کرد: همایش روز جهانی امنیت غذایی در حال برگزاری است. رئیس جمهور شهید همواره بر ضرورت تامین امنیت غذایی تاکید داشت و بر دسترسی همگانی به غذای سالم تاکید می‌کرد. وی افزود: امنیت غذایی یک موضوع چند‌وجهی و نیازمند همکاری چندجانبه است؛ به همین دلیل کمیسیون‌های «پایدار غذا»، «دسترسی اقتصادی»، «استاندارد»، «علمی و فرهنگی»، «امنیت و دفاعی» و «امنیت غذایی» تشکیل شده است که هر کدام از مسؤولان کشوری مسؤولیت یکی از این کمیسیون‌ها را بر عهده دارند. وزیر بهداشت گفت: موضوع دسترسی به نان و غنی‌سازی آرد در ۱۰ استان کشور اجرا می‌شود. طرح توزیع آرد سبوس‌دار در نانوایی‌های داوطلب اجرا می‌شود. عین‌اللهی درباره توزیع شیر در مدارس نیز گفت: توزیع شیر در مدارس متوقف شده بود اما پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم، توزیع شیر در مدارس بار دیگر از سر گرفته شد؛ وزارت آموزش‌و‌پرورش مسؤولیت توزیع شیر را برعهده گرفته است. وی با بیان اینکه دولت سیزدهم به منظور دسترسی به غذای مناسب توزیع کالابرگ را در دستور کار قرار داده است، گفت: طرح توزیع کالابرگ رایگان می‌تواند خطر عدم دسترسی به مواد غذایی سالم را در مناطق محروم کاهش دهد. وی با بیان اینکه وزارت بهداشت طی سال گذشته پویش سلامت را برگزار کرد، افزود: ۸۸۰ هزار نفر در پویش سلامت شرکت کردند. بررسی‌ نتایج پویش سلامت بیانگر این است که ۸ میلیون ایرانی مبتلا به فشار خون هستند اما از بیماری خود اطلاعی ندارند. همچنین ۴۶۰ هزار ایرانی به دیابت مبتلا هستند اما از این موضوع ناآگاه هستند. نتایج پویش سلامت حاکی از این است ۸ میلیون نفر مشکوک به فشار خون و ۴ میلیون نفر مشکوک به دیابت هستند. وزیر بهداشت در ارتباط با بیماری‌های غیرواگیر گفت: متاسفانه میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر بسیار زیاد است، همچنین اثرات زیست‌محیطی بر امنیت غذایی اثر می‌گذارد. گازهای گلخانه‌ای بر محیط‌زیست و محصولات کشاورزی اثر می‌گذارد و می‌تواند سبب افزایش فلزات موجود در مواد غذایی شود. روز جهانی ایمنی غذا یک فرصت مغتنم برای استفاده از ظرفیت صاحب‌نظران حوزه امنیت غذایی است. بررسی‌ها بیانگر این است که سالانه ۶۰۰ میلیون نفر به دلیل نداشتن امنیت غذایی دچار بیماری می‌شوند و از این تعداد ۴۲۰ هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند.

Page Generated in 0/0056 sec