گروه بینالملل: جنگندههای ارتش رژیم صهیونیستی بامداد پنجشنبه گذشته مدرسهای در اردوگاه النصیرات را که آوارگان فلسطینی در آن پناه گرفته بودند هدف قرار دادند که منجر به شهادت 280 نفر و جراحت دهها فلسطینی شد. همچنین این اردوگاه روز شنبه نیز مورد حمله رژیم صهیونیستی به بهانه آزادسازی اسرای اسرائیلی قرار گرفت که 274 شهید فلسطینی بر جا گذاشت. در خلال تمام این عملیاتها آمریکا نقشی حیاتی در حمایت از اسرائیل داشت، البته خود منکر آن است اما شواهد و قرائن از رد پای عمیق آمریکا در این قضایا پرده برداشته و دروغ بودن ژست انساندوستانهاش را نمایان کرده است.
* موشکهای آمریکایی و بمباران مدرسه آنروا در النصیرات
پنجشنبه 17 خرداد بعد از بمباران مدرسه آنروا واقع در اردوگاه النصیرات که پناهگاه آوارگان فلسطینی بود، «محمد شاهین» خبرنگار فلسطینی ویدئویی را از خود در محل حمله منتشر کرد که در آن بقایای موشکی را در دست دارد که روی آن عبارت «ساخت آمریکا» ثبت شده است.
انتشار این ویدئو بازتاب گستردهای در شبکههای اجتماعی و رسانهها داشته است و فعالان مدنی کشف بقایای این موشک در اردوگاه النصیرات را دلیل واضحی بر دست داشتن آمریکا در جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیهای بیگناه دانستند. کاربران و فعالان شبکههای اجتماعی نیز با بازتاب این ویدئو و انتشار پیامهایی این همدستی آمریکا را بشدت محکوم کردند. یک کاربر پلتفرم «ایکس» در این باره نوشت: «موشکها آمریکایی هستند و اسرائیل آنها را استفاده میکند».
از سویی روزنامه نیویورکتایمز درباره ارسال مهمات نظامی و موشکی به اسرائیل از کارشناسان اسلحه نقل کرد استفاده اسرائیل از بمبهای آمریکایی «جیبییو39» در حملات هوایی علیه غزه از ابتدای امسال در مقایسه با روزهای آغازین جنگ افزایش یافته که منجر به شهادت هزاران فلسطینی شده است. در واقع این نوع بمبهای هدایتشونده نسبتا کوچک که هر کدام 250 پوند وزن دارند، خسارات سنگین و شدیدی را به غیرنظامیان وارد میکنند. در ماه گذشته یک بمب منفجر نشده از همین دست در مدرسهای در جبالیای شمالی در نوار غزه پیدا شد که باله عقب این بمب که به نوعی از دیگر بمبها متمایز است، در حمله دیگری در 13 مه به مدرسهای در النصیرات که حداقل 30 شهید برجا گذاشته بود نیز مشاهده شد. تحلیلگران در این باره اذعان داشتند اجزا و قطعات بمبهای «جیبییو39» در خارج از منازلی که مورد حملات هوایی کشنده در جنوب رفح در آوریل قرار گرفتند، همچنین در مکانهای دیگر غزه در ماه مارس و تلالسلطان در ژانویه نیز مشاهده شد.
نمونههایی که ذکر شد تنها بخشی مختصر از آماری است که کارشناسان تخمین میزنند اما بسیاری از تحلیلگران به صراحت اعلام کردهاند اجزای باقیمانده یافت شده در پی حملات هوایی و درخواست اسرائیل از آمریکا مبنی بر تغذیه مجدد ذخایر اسرائیل نشان میدهد رژیم صهیونیستی به وضوح استفاده از این نوع بمب را تشدید کرده است. همچنین اسرائیل اذعان دارد تنها ارتش این رژیم از لیست دقیق دفعات استفاده و مکانهایی که در آن بمبهای «جیبییو39» از ابتدای جنگ 7 اکتبر استفاده شده، مطلع است. گفتنی است برد این بمبها حداقل 40 مایل است و توسط یک سیستم موقعیتیاب جهانی (GPS) با مختصات اهداف مشخصی که قبل از پرتاب سلاحها شناسایی میشوند، هدایت میشوند. به گفته کارشناسان، بمب «جیبییو39» به قدری دقیق است که میتواند اتاقهای خاصی را در داخل ساختمانها مورد اصابت قرار دهد و اکثر هواپیماهای جنگی میتوانند همزمان 8 بمب را حمل و هر کدام را به طور مستقل به سمت اهداف مختلف هدایت کنند. اسرائیل از سال 2008 بمبهای «جیبییو39» را مستقر کرده و از آن در غزه، سوریه و لبنان استفاده میکند و ایالات متحده آمریکا بیش از 9550 بمب از همین دست را از سال 2012 به اسرائیل تحویل داده است که 1000 عدد از این بمبها در پاییز گذشته به مقصد اسرائیل بارگیری شدند.
* آمریکا و عملیات آزادسازی 4 گروگان اسرائیلی
ارتش رژیم صهیونیستی روز شنبه ضمن بیانیهای اعلام کرد: «در یک عملیات ترکیبی ارتش، شاباک (سرویس امنیت عمومی) و پلیس (یگان ویژه پلیس) صبح امروز ۴ گروگان اسرائیلی به نامهای نوعا ارگمانی ۲۵ ساله، آلموگ مئیر ۲۱ ساله، آندری کوزلوو ۲۷ ساله و شلومی زیو ۴۰ ساله که توسط حماس از جشنواره نوا در 7 اکتبر ربوده شده بودند، آزاد شدند».
یک مقام مسؤول آمریکایی در گفتوگو با سیانان در ارتباط با نقش آمریکا در عملیات آزادسازی اسرا گفت: یک هسته آمریکایی در اسرائیل با نیروهای اسرائیلی در عملیات آزادسازی ۴ اسیر همکاری کرد و این هسته آمریکایی تیمی است که از 7 اکتبر با جمعآوری اطلاعات درباره اسرا از اسرائیل حمایت میکند. همچنین به گزارش سیانان، به گفته یک مقام دفاعی آمریکا، پس از حمله حماس در 7 اکتبر، ایالات متحده برنامه عملیات ویژه و پشتیبانی اطلاعاتی را به عنوان بخشی از تلاشهای آمریکا برای نجات اسرای اسرائیلی به رژیم صهیونیستی ارائه کرد.
از سوی دیگر فواز جرجس، استاد مطالعات خاورمیانه در لندن در گفتوگو با تلویزیون بیبیسی فارسی از نقش آمریکا در آزادسازی 4 گروگان اسرائیلی در روز شنبه و زیر سوال بردن پیروزی در این عملیات پرده برداشت. به گفته وی، در قضیه آزادسازی اسرا آمریکا فقط حمایت اطلاعاتی از اسرائیل نکرد، بلکه حمایت تدارکاتی هم انجام داد و افزود: اسرائیلیها به تنهایی و بدون کمک آمریکا نمیتوانستند این کار را انجام دهند. در 8 ماهی که از این جنگ میگذرد، چند اسیر را اسرائیل توانسته آزاد کند؟! کمتر از ۱۰ اسیر اما در حال حاضر بیش از ۱۲۰ اسیر در داخل غزه هستند. اگر این عملیات اینقدر موفقیتآمیز بود، پس سالهای سال طول میکشد تا اسرائیل بتواند همه اسرا را آزاد کند. مدل آزادی اسرا هم شبیه عملیاتهای آمریکا در سومالی بود که در نقاط پرجمعیت شهر اتفاق میافتاد.
همچنین این کارشناس خاورمیانه به استفاده آمریکا در این عملیات از اسکلهای که توسط این کشور با وعده کمکرسانی و انتقال کمکهای بشردوستانه به مردم غزه ایجاد شده بود، اشاره کرد و گفت: آمریکاییها از این اسکله استفاده کردند تا بتوانند نیروهای ویژه را از طریق کامیونهای بشردوستانه وارد اردوگاه النصیرات کنند؛ جایی که قتلعام گستردهای انجام شد و دریایی از خون به دست اسرائیلیها به راه افتاد و نزدیک به 300 فلسطینی در این عملیات کشته شدند و آمریکاییها نیز نقش بسیار تعیینکنندهای در این عملیات اسرائیل داشتند.
از سویی خبرگزاری فلسطینی معا نوشت یک مقام آمریکایی در گفتوگو با نیویورکتایمز اظهار داشت یک تیم از مسؤولان آمریکایی بازیابی اسرا - مستقر در اسرائیل - به ارتش این رژیم برای نجات ۴ اسیر با ارائه اطلاعات و سایر پشتیبانیهای لجستیکی کمک کرده است. به گفته یک مقام آگاه اسرائیلی، «تیمهای جمعآوری و تحلیل اطلاعاتی از ایالات متحده و بریتانیا در طول جنگ در اسرائیل حضور دارند تا به اسرائیل در جمعآوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به اسرا کمک کنند». «ابوعبیده» سخنگوی گردانهای القسام، شاخه نظامی حماس نیز در پیامی تلگرامی اعلام کرد آنچه دشمن صهیونیست در النصیرات در مرکز نوار غزه انجام داد، یک جنایت جنگی ترکیبی است که نخستین متضرر آن اسرای خود دشمن بودند. ابوعبیده تأکید کرد دشمن صهیونیست از طریق ارتکاب جنایتی هولناک و وحشیانه توانست تعدادی از اسرای خود را آزاد کند اما همزمان برخی دیگر را نیز به قتل رساند. وی گفت: این عملیات خطری بزرگ برای اسرای دشمن خواهد بود و اثراتی منفی بر شرایط اسارت آنها و زندگیشان خواهد داشت. لازم به ذکر است از 7 اکتبر گذشته، حمله رژیم صهیونیستی به غزه بیش از 120 هزار شهید و مجروح فلسطینی به جا گذاشته که بیشتر آنان کودک و زن هستند و حدود 10 هزار نفر از فلسطینیان در میان ویرانهها و قحطی مفقود شدهاند و این در حالی است که آمریکای مدعی حقوق بشر، در طول این 8 ماه با حمایتهای همهجانبه مالی، تسلیحاتی، اطلاعاتی و سیاسی از اسرائیل، همگناه رژیم صهیونیستی و دستهایش آغشته به خون فلسطینیان است.
***
ارتش خانهای را که در آن بودم، بمباران کرد و ۲ اسیر را کشت
«نوعا ارگمانی» یکی از اسرای صهیونیست آزاد شده در حمله وحشیانه روز شنبه ارتش رژیم صهیونیستی به اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه که طی آن صدها غیرنظامی فلسطینی شهید و زخمی شدند، دیروز در گفتوگو با روزنامه عبریزبان «اسرائیل هیوم» گفت: ارتش خانهای را که در آن بودم، بمباران کرد که در نتیجه آن ۲ تن از اسرایی که در خانه بودند، کشته شدند. وی گفت: در دوره اسارت همراه با «یوسی شرعابی» و «ایتای فرسکی» بودم که هر دو در بمبارانها و تیراندازیهای ارتش رژیم صهیونیستی به غزه کشته شدند. نوعا درباره حمله ارتش رژیم صهیونیستی به خانهای که در آن بازداشت بود، گفت: دیدم موشک به خانه اصابت کرد و مطمئن بودم خواهم مرد اما زنده ماندم. این اسیر آزاد شده اسرائیلی افزود: نیروهای جنبش حماس او را از خانهای به خانه دیگر منتقل میکردند و گهگاه به او اجازه میدادند برای هواخوری از خانه خارج شود و او در طول این مدت پوشش زنان عرب را داشته است. اظهارات این اسیر صهیونیست با صحبتهایش در ویدئویی که گردانهای عزالدین القسام، شاخه نظامی جنبش حماس ۱۵ ژانویه گذشته منتشر و در آن تاکید کرد اسرای صهیونیست مجبور به گفتن این صحبتها نمیشوند، مطابقت دارد. او در آن ویدئو گفته بود: «من در ساختمانی بودم که توسط جنگنده ارتش ما هدف قرار گرفت، این جنگنده ۳ موشک شلیک کرد که ۲ موشک منفجر شدند اما موشک سوم منفجر نشد. من در این ساختمان همراه با تعدادی از نیروهای قسام و ۲ اسیر دیگر به نامهای ایتای فرسکی و یوسی شرعابی بودم. بعد از آنکه موشک به ساختمان ما برخورد کرد، همه ما زیر آوار دفن شدیم. سربازان قسام توانستند جان من و ایتای را نجات دهند اما موفق به نجات جان یوسی نشدند، چند روز بعد من و ایتای به جای دیگری منتقل شدیم اما در طول عملیات انتقال، ایتای در تیراندازی سربازان اسرائیلی زخمی و کشته شد.
***
اخراج مجری اسرائیلی به دلیل بیان واقعیت
ارتش رژیم اسرائیل، ظهر روز شنبه اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه را بمباران کرد و دستکم 274 شهروند فلسطینی را برای آزادی 4 اسیر اسرائیلی از جمله «نوعا ارگمانی» به شهادت رساند و دهها نفر را مجروح کرد. به دنبال آزادی این اسیر اسرائیلی، تصاویری از او در رسانههای این رژیم منتشر شد و لمی طاطور (اصالتا از شهروندان عرب 48) مجری کانال 12 تلویزیون رژیم اسرائیل یکی از این تصاویر را در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام منتشر کرد و نوشت: «این چهره کسی است که 9 ماه بود اسیر شده بود... ابروهایش مرتبتر از ابروهای من است! پوستش؟ موهایش و ناخنهایش؟ مگر چه بر سر او آمده است؟!» مجری کانال 12 در ادامه به کشتار دهها زن و کودک در حمله روز گذشته رژیم اسرائیل به اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه که منجر به آزادی این اسیر اسرائیلی شد، اشاره کرد و نوشت: «به خاطر این باید کودکان، زنان و افراد بیگناه بمیرند و تکهتکه شوند؟» ارتش رژیم اسرائیل طی ماههای گذشته بارها مدعی شده است نیروهای مقاومت فلسطین در نوار غزه رفتار بدی با اسرای اسرائیلی داشتهاند اما تاکنون هیچ شواهدی برای اثبات این ادعا ارائه نکرده است. بسیاری از اسرای اسرائیلی بعد از آزادی به رسانههای این رژیم اطلاع دادهاند نهتنها با آنها هیچ بدرفتاری نشده، بلکه با آنها مانند فلسطینیان موجود در نوار غزه رفتار شده است. به دنبال انتشار این تصویر، شهرکنشینان فیلمی از مجری کانال 12 را در فضای مجازی منتشر کردند و خواستار اخراج و بازخواست او شدند. ساعاتی بعد، کانال 12 رژیم اسرائیل رسما اعلام کرد لمی طاطور را اخراج کرده و سخنان او درباره اسیر آزادشده اسرائیلی را بشدت محکوم میکند.