printlogo


کد خبر: 286326تاریخ: 1403/3/23 00:00
اخبار

اجرای 40 درصدی پروژه فیبر نوری در کشور
عضو اصلی هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران گفت: طراحی و اجرای پروژه ملی فیبر نوری در تاریخ ایران یک اقدام بی‌سابقه است و می‌تواند عقب‌ماندگی ما در حوزه توسعه فیبر نوری و اینترنت ثابت را ظرف مدت ۲ سال جبران کند. صابر فیضی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ۱۰ تا ۱۵ سال فشار ما روی این بود که ارتباطات مردم را به سمت ارتباطات رادیویی مانند تلفن همراه ببریم. سال‌های ۹۳ تا ۹۵ بارها به این موضوع انتقاد کردم تا اینکه بحث اینترنت نسل پنجم در دنیا مطرح شد. وی با بیان اینکه هم‌اکنون توسعه فیبر نوری در کل کشور 40 درصد است به «وطن امروز» گفت: در بین کشورهای دنیا ما رتبه ۱۵۴ را از حیث استفاده  فیبر نوری داریم و مسائلی مانند گران بودن کابل مسی باعث شد در حوزه ارتباطات ثابت عقب بمانیم. کابل نوری علاوه بر سرعت زیاد و هزینه کم برای نگهداری یک مزیت دیگر دارد و آن هم این است که در مقابل حمله‌های نظامی مختل نمی‌شود و آسیب نمی‌بیند. فیضی تصریح کرد: در دولت سیزدهم استانداردها توسط سازمان تنظیم مقررات اعلام شد و کار ادامه پیدا کرد. وزارت ارتباطات با استفاده از قوانین موجود، این پیشنهاد را داد که درصدی از درآمد دولت از اپراتور صرف توسعه ارتباطات سیار شود. پروژه ملی فیبر نوری در تاریخ ایران یک اقدام بی‌سابقه است و می‌تواند عقب‌ماندگی ما در حوزه توسعه فیبر نوری و اینترنت ثابت را در مدت ۲ سال جبران کند. وی با بیان اینکه فناپ تلکام نیز یکی از مجموعه‌هایی است که به این نهضت پیوسته است، گفت: تکلیفی که بر اساس تفاهمنامه با وزارت ارتباطات برای ما مشخص شده ایجاد پوشش ۱۰۰ درصدی فیبر نوری در گیلان و همدان است. شهرهای دیگر مانند فولادشهر، مبارکه و بهارستان در اصفهان، ماهشهر خوزستان و اهواز نیز جزو شهرهایی است که باید در آنها پوشش ایجاد کنیم. امیدواریم تا پایان تیرماه بخشی از این شهرها را به پایان برسانیم و کار را در برخی استان‌ها شروع کنیم. برنامه ما برای این پروژه ایجاد ۲۰۰ هزار پوشش در شهرهای مختلف است.
***
واردات ۱۲ هزار و ۷۰۴ دستگاه خودروی سواری از ابتدای سال
رئیس کل گمرک ایران گفت از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا ۲۰ خرداد ۱۲ هزار و ۷۰۴ دستگاه خودروی سواری نو وارد محوطه‌های گمرکی شده است. محمد رضوانی‌فر در گزارش جدیدی آخرین وضعیت واردات خودروی سواری به کشور را تشریح و اظهار کرد: هم‌اکنون 12 هزار و 704 دستگاه خودروی سواری در محوطه‌های گمرکی موجود است. وی افزود: از ابتدای سال 1403 تا 20 خرداد تعداد 4 هزار و 15 دستگاه خودروی سواری نو از گمرکات کشور ترخیص قطعی و وارد کشور شده که ارزش این تعداد خودروهای وارداتی به کشور 88 میلیون دلار است. معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه سال گذشته 11 هزار و 122 دستگاه خودروی سواری به ارزش 218 میلیون دلار وارد کشور شد، گفت: تعداد خودروهای ترخیص قطعی شده از گمرکات و وارد شده به کشور در سال جاری، معادل 40 درصد از خودروهای وارداتی در کل سال 1402 بود. به گفته وی، از مجموع خودروهای موجود در محوطه گمرکی، 6 هزار و 434 دستگاه به گمرک اظهار شده و در حال انجام تشریفات گمرکی است و تعداد 6 هزار و 270 دستگاه هنوز به گمرک اظهار نشده است. رئیس کل گمرک ایران گفت: از تعداد خودروهای اظهارشده به گمرک، 1000 خودروی دیگر در چند روز آینده از گمرک ترخیص قطعی می‌شود.
***
تخصیص ۴۸ هزار هکتار زمین برای ساخت مسکن
رئیس سازمان ملی زمین و مسکن از تخصیص ۴۸ هزار هکتار زمین برای ساخت مسکن خبر داد و گفت: ۱۰۰ نقطه برای شهرک‌سازی مکان‌یابی شده که ۶۰ نقطه آن به تصویب رسیده است. ارسلان مالکی دیروز در نشست خبری با اشاره به اینکه ۴۸ هزار هکتار زمین برای ساخت مسکن در کشور تخصیص یافته است، گفت: در بخش زمین در دولت سیزدهم اتفاقات بزرگی افتاد و تا پیش از استقرار دولت سیزدهم برنامه جدی در بخش مسکن وجود نداشت. معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: تا پیش از دولت سیزدهم تأمین زمین برای ساخت مسکن با کندی انجام می‌شد و حتی در مقاطعی با توقف همراه بود به‌‌طوری که با کسری شدید زمین مواجه بودیم. وی از تحصیل ۱۵۳ هزار هکتار زمین در ‌هزار روز خدمات دولت سیزدهم خبر داد که ۱۱۰ هزار هکتار آن برای ساخت مسکن مورد مطالعه کارشناسی قرار گرفت. مالکی اظهار داشت: از آمار یادشده، ۴۸ هزار هکتار به صورت قطعی در اختیار طرح مسکن قرار گرفت و با تخصیص ۳۱ هزار هکتار برای مسکن نیز در کارگروه‌های کارشناسی مخالفت شد؛ این مساله نشان می‌دهد ما هر زمینی را برای ساخت مسکن اختصاص ندادیم. معاون وزیر راه و شهرسازی از به‌کارگیری ۵۰ مشاور تخصصی شهرسازی خبره به منظور مکان‌یابی شهرک‌های مسکونی در سطح کشور خبر داد و گفت: حاصل مطالعه این افراد شناسایی ۱۰۰ نقطه در کشور به منظور شهرک‌سازی بود که تاکنون ۶۰ شهرک مرحله تصویب را در کارگروه‌های فنی تخصصی و شورای برنامه‌ریزی طی کرده و عملیات اجرایی آماده‌سازی و ساخت در ۱۱ شهرک نیز آغاز شده است. وی ادامه ‌داد: در مدت ‌هزار روز خدمات دولت سیزدهم، 5 هزار و ۹۰۰ هکتار اراضی مازاد دستگاه‌ها و نهادها شناسایی شد و همچنین در توافق با بخش خصوصی و نهادهای دارای زمین ۲۳ هزار هکتار زمین شناسایی و بخش زیادی از توافقات به این منظور انجام شد. در عین حال توافقاتی در همین زمینه با بنیاد مستضعفان و اوقاف داشتیم.

Page Generated in 0/0055 sec