printlogo


کد خبر: 286553تاریخ: 1403/3/30 00:00
رئیس‌جمهور روسیه بعد از 2 دهه برای دیدار با رهبر کره شمالی به پیونگ‌یانگ سفر کرد
فرش قرمز زیر پای پوتین

گروه بین‌الملل: آکسیوس در گزارشی نوشت رئیس‌جمهور روسیه روز سه‌شنبه (دیروز) با هدف تعمیق روابط و همکاری‌های نظامی میان روسیه و کره ‌شمالی در سفری کم‌سابقه به پیونگ‌یانگ سفر کرد که در نوع خود از سال 2000 تاکنون بی‌بدیل است. این نخستین سفر ولادیمیر پوتین به کره‌ شمالی پس از گذشت 2 دهه است. این رویداد به منزله یک سفر کم‌سابقه برون‌مرزی برای پوتین است که به تازگی در انتخابات ریاست‌جمهوری پیروز شده و برای بار پنجم زمام امور کشور را به دست گرفته است. 
پوتین در جریان سفر ماه گذشته میلادی خود به چین با شی جین‌پینگ، همتای چینی خود دیدار کرد و 2 طرف بر تعمیق روابط استراتژیک توافق تاکید و رفتار تهاجمی آمریکا را محکوم کردند. آکسیوس می‌نویسد: روابط مسکو و پیونگ‌یانگ با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی پیچیده شد اما اخیرا حول یکسری اشتراکات دوباره محکم شده است. روابط 2 کشور بویژه پس از سفر رهبر کره‌ شمالی به خاور دور روسیه در سپتامبر ۲۰۲۳ و دیدار با پوتین گسترش یافت. کیم در گذشته نیز سفرهای مشابهی انجام داده بود اما دیدار سال گذشته نخستین ملاقات آنها از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین بود. 
رئیس‌جمهور روسیه و کیم جونگ اون از سایت‌های کلیدی نظامی و فناوری مانند جدیدترین فرودگاه فضایی روسیه بازدید کردند و احتمالا مذاکرات تسلیحاتی را که بین دیگر مقامات روسیه و کره‌شمالی در جریان بود، ادامه دادند. مدت‌ها پیش از این دیدار، مقامات آمریکایی ادعا کرده بودند اطلاعاتی در اختیار دارند که نشان می‌دهد روسیه میلیون‌ها موشک و گلوله توپخانه را از کره‌ شمالی خریداری کرده است. شراکت روسیه و کره ‌شمالی به طور قابل توجهی سیاست خارجی ایالات متحده را پیچیده می‌کند. مقامات آمریکایی بعدا مدعی شدند از زمان دیدار کیم جونگ اون و پوتین، کره‌شمالی حدود ۲۶۰ هزار تن مهمات یا مواد مرتبط با مهمات را به روسیه ارسال کرده است. مشخص نیست کره ‌شمالی به طور خاص از طریق فروش تسلیحات چیزی جز ارز و غذا به دست آورده باشد. جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا ژانویه گفته بود کره ‌شمالی خواهان جنگنده، موشک‌های زمین به هوا، خودروهای زرهی، تجهیزات یا مواد تولید موشک‌های بالستیک از روسیه است، در حالی که اطلاعات ایالات‌متحده گفته بود کره‌ شمالی در ازای این کالاها، امتیازات «دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی» به دست آورده است. سایر مقام‌های اطلاعاتی آمریکا نیز گفته بودند کره‌ شمالی نفت روسیه را به دست آورده و مسکو همچنین به کره‌ شمالی کمک کرده تا نخستین پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره‌ای خود را در اوایل سال جاری میلادی انجام دهد. 
از آنجا که روسیه از تسلیحات کره ‌شمالی در میدان نبرد استفاده می‌کند، پیونگ‌یانگ در حال به دست آوردن اطلاعاتی درباره نحوه عملکرد سیستم‌های تسلیحاتی، بویژه موشک‌های بالستیک آن است. مقامات اوکراینی ادعا می‌کنند موشک‌های کره‌شمالی تاکنون غیرقابل اعتماد و غیر دقیق بوده‌اند. روسیه و کره‌ شمالی تنها یکی از جنبه‌های ائتلاف گسترده‌تر ضدغربی هستند که اخیرا حول حمله روسیه به اوکراین ایجاد شده‌ است. یکی دیگر از جنبه‌های مهم این سفر، چگونگی برخورد پوتین با موضوع تسلیحات پیشرفته کره ‌شمالی و برنامه هسته‌ای این کشور است. ایالات متحده اخیرا اجازه داد تسلیحات ساخت این کشور که در اختیار نیروهای اوکراینی است، در خاک روسیه نیز استفاده شود. با طولانی شدن جنگ اوکراین به مدت 2 سال و نیم، کره‌ شمالی و روسیه به شکل فزاینده‌ای برای تامین بخشی از نیازهای‌شان به یکدیگر وابسته شده‌اند. 
دکتر نام سونگ‌ووک، استاد دپارتمان اتحاد و دیپلماسی در دانشگاه کره، می‌گوید: یکی از موضوعات اصلی مذاکرات 2 کشور این خواهد بود که «چه مقدار از تسلیحات ساخت کره‌شمالی در اختیار روسیه قرار خواهد گرفت». از نظر او، این امکان وجود دارد که مذاکرات به موضوعاتی فراتر از توافق‌های کوتاه‌مدت درباره تسلیحات متعارف برسد. 2 کشور ممکن است بر سر همکاری‌های نظامی بیشتر، شامل سیستم‌های تسلیحاتی که به شکل مشترک ساخته شوند، به توافق برسند. انتظار می‌رود کره شمالی به دنبال چیزهایی بیشتر از غذا و سوخت باشد که در حال حاضر در ازای ارسال سلاح به روسیه دریافت می‌کند. دکتر نام سونگ‌ووک پیش‌بینی‌کرد با توجه به شکست نظامی کره‌ شمالی برای ارسال یک ماهواره اطلاعاتی به مدار زمین در ماه مه، احتمالا این کشور به دنبال کمک‌های فنی روسیه در زمینه فناوری‌های فضایی خواهد بود. 
کمک‌های روسیه به عنوان یک قدرت مسلط فناوری‌های فضایی می‌تواند برای موفق شدن کره ‌شمالی در ارسال ماهواره‌های بیشتر به فضا، نقشی بسیار کلیدی بازی کند. انتظار می‌رود کره ‌شمالی برای بالا بردن کیفیت تصاویر ماهواره‌های اطلاعاتی‌اش و همچنین توسعه زیردریایی هسته‌ای، از روسیه کمک بخواهد.

Page Generated in 0/0065 sec