انعقاد ۴ قرارداد نفتی به ارزش ۲ میلیارد دلار
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از انعقاد 4 قرارداد به ارزش ۲ میلیارد دلار طی هفته جاری خبر داد.
محسن خجستهمهر در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: یکی از این قراردادها میدان مشترک چنگوله به ارزش یک و ۳ دهم میلیارد دلار است. وی ادامه داد: میدان نفتی بند کربن به ارزش ۴۳۵ میلیوندلار و برای نخستینبار برای فراورش میادین نفتی از خدمات بخش خصوصی در قالب مشارکتهای عمومی و خصوصی استفاده شد.
معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: هدف از این قراردادها استفاده از توان بخش خصوصی برای ساخت 2 دستگاه فراورشی نصب شونده سریعالاحداث توسط شرکتهای ایرانی است که با ظرفیت 115 هزار بشکه در روز ساخته میشود. خجستهمهر درباره وضعیت استخراج از میادین مشترک گفت: ما در حال حاضر نسبت به برنامه کشورهای همسایه عقبتر نیستیم ضمن آنکه طرح فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی در حال انجام است.
وی ادامه داد: در راستای تداوم و استمرار پایدار و مطمئن تولید نفت و گاز و با توجه به اینکه شرکت ملی حفاری که بیشترین ناوگان حفاری متعلق به این شرکت است و زیرمجموعه شرکت نفت است با تصویب هیاتوزیران و پیگیریهای انجام شده و به دلیل آنکه جنبه حاکمیتی دارد از لیست واگذاریها خارج شد.
معاون وزیر نفت همچنین از انعقاد یکمیلیارد دلار قرارداد بالادستی مربوط به میادین نفتی و گازی در روزهای اخیر خبر داد.
***
تولید ۱۱۲ هزار تن شمش آلومینیوم طی ۲ ماه نخست امسال
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، از تولید بیش از ۱۱۲ هزار تن شمش آلومینیوم در ۲ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ در کشور خبر داد. ۴ شرکت بزرگ آلومینیومی کشور (آلومینیوم جنوب، ایرالکو، المهدی و آلومینای ایران) طی فروردین و اردیبهشت سالجاری، ۱۱۲ هزار و ۲۷۳ تن شمش آلومینیوم تولید کردند. بر اساس این گزارش، از میزان شمش آلومینیوم تولید شده در ۲ ماهه نخست ۱۴۰۳، شرکتهای «آلومینیوم جنوب» ۴۷ هزار و ۲ تن، «ایرالکو» ۳۱ هزار و ۱۲۲ تن، «المهدی» ۲۷ هزار و ۹۲۰ تن و «آلومینای ایران» ۶ هزار و ۲۲۹ تن تولید کردند. همچنین طی فروردین و اردیبهشت امسال، ۳۸ هزار و ۶۱ تن «پودر آلومینا»، ۶۴ هزار و ۵۵۸ تن «هیدرات آلومینیوم» و ۱۳۹ هزار و ۶۹ تن «بوکسیت» توسط شرکت آلومینای ایران تولید شد.
***
معاملات نیروگاههای کوچک مقیاس در تابلوی «برق آزاد» بورس آغاز شد
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: نخستین معامله برق توسط نیروگاههای تولید پراکنده (DG) سهشنبه ٢٩ خرداد در بورس انرژی انجام شد. مصطفی رجبیمشهدی افزود: در جهت سیاست وزارت نیرو مبنی بر توسعه معاملات برق در بورس انرژی و حمایت از سرمایهگذاران، نخستین معامله برق نیروگاههای تولید پراکنده با ارزش بیش از ٢٩ میلیارد تومان در بورس انرژی ثبت شد. در این معامله نیروگاه باران نیرو بشل ١٠ مگاوات برق پایه برای تحویل تیر ١٤٠٣ را با قیمت ٣٩٩٠ تومان به ازای هر کیلووات ساعت به صورت قرارداد دوجانبه و در تابلوی برق آزاد بورس عرضه کرد که توسط یکی از متقاضیان خریداری شد.
سخنگوی صنعت برق اضافه کرد: بر اساس مصوبه «مقررات عرضه برق نیروگاههای کوچک مقیاس» که توسط وزیر نیرو ابلاغ شده است خریداران برق نیروگاههای مذکور در بورس انرژی از برنامههای مدیریت بار معاف هستند و شرکت توانیر و شرکت مدیریت شبکه برق ایران، تحویل برق مبادله شده در بازار برق آزاد را تضمین میکند. مدیرعامل توانیر خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه نیروگاههای مقیاس کوچک در مقایسه با نیروگاههای مقیاس بزرگ در مدت زمان بسیار کمتری وارد مدار میشوند و امکان احداث در نزدیکی محل مصرف را دارند، میتوانند کمک قابل توجهی به رفع مشکلات شبکه بویژه در نقاط اولویتدار کنند.