روایت مخبر از نخستین جلسه با رهبری پس از سقوط بالگرد رئیسجمهور
کفیل ریاستجمهوری روایت نخستین جلسه با رهبر انقلاب پس از سقوط بالگرد شهدای خدمت را تشریح کرد.محمد مخبر روایت نخستین جلسه با رهبر انقلاب پس از سقوط بالگرد شهدای خدمت را تشریح کرد. مخبر در تشریح جلسه با رهبر انقلاب گفت: جلسه دولت که تمام شد، دفتر ما را صدا کرد که خدمت رهبر انقلاب برسیم. ابهت، وقار و اطمینانی در چهره باوقار ایشان بود که حالی به من دست داد. گفتم خدا را شکر یک نعمت بزرگی مثل رهبر انقلاب بالای سرمان است. وی افزود: رهبر انقلاب فرمودند انشاءالله اتفاقی نیفتد و رئیسجمهور سالم باشد، چون هنوز معلوم نبود. مخبر ادامه داد: رهبر انقلاب فرمودند حرکت کشور با همان اقتدار باید دنبال شود و یک کار هم نباید زمین بماند، محکم بروید و اگر هم برگشت که الحمدلله. ایشان فرمودند اگر این اتفاق به شهادت شهید رئیسی منجر شود، حماسهای در کشور اتفاق میافتد.
***
جواد لاریجانی با اشاره به بیاطلاعی کاندیدای اصلاحطلبان از مسائل اصلی کشور:
پزشکیان اصلا نمیداند
لاریجانی گفت: کسی که بناست دیپلمات و کارشناس این نظام باشد، تبدیل شده به یک شومن که حرفهای بیاساس را با جیغ و داد و فریاد میزند؛ چرا نمیتوانی با استدلال صحبت کنی؟
محمدجواد لاریجانی در سخنانی سراسر انتقادی درباره تحرکات انتخاباتی ظریف، عنوان کرد که وزیر امور خارجه سابق کشورمان در دفاع از برجام حتی سخنان رئیسجمهور وقت آمریکا را نیز تقطیع کرده است.
لاریجانی گفت: (ظریف) صحبتهای ترامپ بعد از خروج برجام را تقطیع کرد او گفت «دلیل خروج ما این است که ایران مستاصل است و من تحریمها را تقویت میکنم و ایران جلوی ما زانو میزند!». وی در ادامه بیان داشت: آنچه ظریف درباره برجام میگوید همان مورد اعتقاد و قبول پزشکیان است. پزشکیان اصلا بنده خدا، طفلک نمیداند برجام چی هست؟ فکر میکند یک جام مسابقات لیگ حذفی هست. این کارشناس مسائل سیاسی همچنین تاکید کرد: پزشکیان اصلا حتی متن نوشته شده برجام به فارسی را هم ندیده است. چه برسد متن انگلیسی آن را هم خوانده باشد. برای نخستین بار در جهان فردی مدعی ریاست مملکتی هست که اصلا نمیداند مسائل اصلی مملکتش چی هست!
لاریجانی افزود: در برجام، پزشکیان عبد و عبید و برده و نوکر ظریف هست. «در پس پرده طوطی صفتم داشتهاند/ آنچه استاد ازل گفت بگو، میگویم».
***
دلایل اختلاف پیشبینی نظرسنجیها و نتایج مشارکت در انتخابات
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در تبیین دلایل اختلاف پیشبینی نظرسنجیها و نتایج مشارکت در انتخابات گفت: کسانی که در انتخاب کاندیدا مردد بودند، نقش مهمی در فاصله میان نتایج نظرسنجیها با نتیجه نهایی انتخابات ریاستجمهوری داشتهاند. بابک نگاهداری در تشریح اهداف و نتایج پروژه سنجش عوامل اثرگذار بر مشارکت مردم در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری بیان کرد: با هدف شناسایی عوامل اثرگذار بر مشارکت و افزایش مشارکت آحاد مردم در انتخابات، موسسه افکارسنجی ملت وابسته به مرکز پژوهشهای مجلس، اقدام به اجرای 5 موج پیمایش تلفنی در سطح ملی کرد. روند مشارکت مردم در این موجها متفاوت بود و در آخرین موج که در 6 و 7 تیرماه 1403 اجرا شد، نرخ مشارکت با خطای 3 درصد در حدود 48 درصد پیشبینی شد. وی افزود: پس از اعلام نتایج مشارکت واقعی مردم، هرچند این مرکز نزدیکترین برآورد به نرخ واقعی مشارکت را در مقایسه با سایر مراکز معتبر ارائه کرده بود و برآورد آن از ترتیب نامزدها بر اساس میزان رای و ۲ مرحلهای شدن انتخابات صحیح بوده است اما همچنان اختلاف اعداد پیشبینی شده با نرخ واقعی، معنادار بوده است. نگاهداری بیان کرد: همانطور که در آخرین موج پیمایش موسسه افکارسنجی ملت نیز پیشبینی شده بود و بنده هفتم تیر به آن اشاره داشتم، مرددان نقش مهمی در تعیین نتیجه نهایی انتخابات ایفا کردهاند. وی ادامه داد: طبق نتایج آخرین موج پیمایش، حدود 25 درصد افرادی که اعلام کرده بودند قطعا در انتخابات شرکت میکنند، تا روز قبل از برگزاری انتخابات، نامزد موردنظر خود را انتخاب نکرده بودند. به نظر میرسد بخشی از این افراد عملا در انتخابات شرکت نکردهاند. نگاهداری یادآور شد: به منظور راستیآزمایی این فرضیه و شناسایی سایر منابع احتمالی که موجب این موضوع شده، در پیمایشهای آتی، افکارسنجی ملت اقدام به اجرای یک پیمایش مجدد از پاسخگویان آخرین موج کرد. نتایج نشان داد بخشی از کسانی که گفته بودند قطعا در انتخابات شرکت خواهند کرد اما در انتخاب نامزد مردد بودند، عملا در انتخابات شرکت نکردهاند، لذا به نظر میرسد این عده، نقش موثری در عدم تطابق نتایج نظرسنجیها با نتیجه واقعی انتخابات داشتهاند. البته نمیتوان از سایر منابع احتمالی در این موضوع نیز چشمپوشی کرد. رئیس مرکز پژوهشهای مجلس خاطرنشان کرد: افکارسنجی ملت، اجرای پیمایش تلفنی در دور دوم انتخابات را در دستور کار قرار داده و امید است همراه با افزایش مشارکت مردم، نتیجه نهایی انتخابات به نفع نظام جمهوری اسلامی و مردم ایران باشد.
***
باقری عنوان کرد
سردشت یک غزه بود و غزه هم یک سردشت
سرپرست وزارت امور خارجه به مناسبت سالگرد حمله شیمیایی به شهر سردشت با بیان اینکه سردشت یک غزه بود و غزه هم یک سردشت، گفت: دولتها و ملتهای مستقل باید در برابر یکجانبهگرایی آمریکا بایستند. علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه در حاشیه مراسم روز ملی مبارزه با سلاحهای شیمیایی و سالگرد حمله شیمیایی به شهر سردشت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کشورهای غربی اگر منافعشان اقتضا کند از دیکتاتور دفاع میکنند، در یک کشور دیگری علیه یک حکومت مردمی کودتا میکنند، در کشورهای مستقل جنگ به راه میاندازند و ظالمانه ملتها را تحریم میکنند.