printlogo


کد خبر: 287147تاریخ: 1403/4/18 00:00
دستورالعمل بهداشتی وزارت بهداشت برای ایام محرم ابلاغ شد
نظارت مستمر بر پخت و توزیع نذورات

هر سال در ایام محرم نذورات فراوانی توزیع می‌شود. در این ماه پخت‌وپزهای زیاد همراه با نوشیدنی‌ها به عزاداران حسینی در مواکب، تکیه‌ها و مساجد عرضه می‌شود که وزارت بهداشت بر سلامت آنها تاکید کرده است. معاونت بهداشت وزارت بهداشت در نامه‌ای به دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور، دستورالعمل بهداشت محیط در ایام سوگواری ماه‌های محرم و صفر ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد. با توجه به فرا رسیدن ایام محرم و صفر و برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان در کشور، کنترل عوامل محیطی به منظور حفظ و ارتقای سلامت عزاداران حسینی ضروری و نیازمند برنامه‌ریزی مناسب است، بنابراین نظارت بر رعایت موازین بهداشت فردی و محیطی در مساجد، تکایا و هیات‌ها و موکب‌ها بویژه نظارت بر تهیه و توزیع نذورات در مراسم عزاداری جهت پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با آب و غذا بویژه بیماری‌های عفونی روده‌ای از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. سیاست‌های برنامه در این دستورالعمل شامل هماهنگی و مشارکت‌های درون‌بخشی و بین‌بخشی، آموزش و اطلاع‌رسانی، پایش، نظارت و بازرسی بهداشتی، همچنین گزارش‌دهی است. در این دستورالعمل ضمن تاکید بر آموزش و اطلاع‌رسانی عمومی درباره رعایت بهداشت فردی و استفاده مناسب از تاسیسات بهداشتی و خدماتی، رعایت بهداشت آب و موادغذایی و تهویه مناسب در محل‌های برگزاری عزاداری، در عین حال برنامه‌های بازرسی‌ بهداشتی از محل‌های برگزاری مراسم سوگواری و چگونگی فعالیت تیم‌های عملیاتی در این زمینه تشریح شده است. در دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت بر نظارت بهداشتی مستمر بر پخت و توزیع مناسب غذا و نذورات موکب‌ها، هیات‌ها و ایستگاه‌های صلواتی در ایام محرم و صفر و گزارش‌دهی به مسؤولان استانی تاکید شده است. بر اساس ابلاغیه وزارت بهداشت، هر گونه پخت‌وپز در هیات‌ها و موکب‌ها و ایستگاه‌های صلواتی باید در مکان‌هایی با شرایط کامل بهداشتی باشد، همچنین مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و از فرآورده‌های خام دامی با کشتار مجاز یا بسته‌بندی شده مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی استفاده شود. وزارت بهداشت در این ابلاغیه تاکید کرده است ذبح و قربانی کردن در جلوی هیات‌ها انجام نشود و در پخت‌وپز از نمک‌های بسته‌بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز سازمان غذا و دارو و روغن‌های با ترانس پایین استفاده شود. وزارت بهداشت همچنین اعلام کرده که از بسته‌بندی غذا بیش از 2 ساعت قبل از مصرف خودداری شود و در استفاده از ظروف یکبار مصرف، از ظروف فاقد مجوز و ظروف پلاستیکی شفاف و نازک در توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده خودداری شود. همچنین تاکید شده که هیات‌ها از توزیع آب، شربت یا شیر فاقد بسته‌بندی در بین دسته‌های عزاداری و مراسم خودداری کنند. طبق دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت، محل‌های برگزاری مراسم سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) باید با نصب تابلوها یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع‌آوری زیرسیگاری‌ها، از استعمال مواد دخانی در محل‌های مسقف خودداری کنند.

Page Generated in 0/0052 sec