printlogo


کد خبر: 287349تاریخ: 1403/4/24 00:00
روایت مدیرعامل سازمان تأمین ‌اجتماعی از حراج ۲۵ آپارتمان متعلق به بازنشستگان در دولت حسن روحانی
ولنجک مفت!

گروه اجتماعی: آخرین نشست خبری مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در دولت سیزدهم دیروز در حالی برگزار شد که وی به نوعی شاید برخلاف میل باطنی‌اش، وقتی با پرسشی درباره عملکرد این سازمان در زمینه واگذاری دارایی‌ها روبه‌رو شد، مسائلی را درباره چگونگی واگذاری‌ها در دولت قبل مطرح کرد.
میرهاشم موسوی در خلال ارائه گزارش عملکرد خود با سوال یکی از خبرنگاران درباره واگذاری دارایی‌ها در این سازمان مواجه شد؛ سوالی که مسیر کنفرانس مطبوعاتی را تغییر داد. وی در این باره اعلام کرد: برخلاف شایعات، در این دوره حتی یک ریال از دارایی‌های صندوق تامین اجتماعی را واگذار نکردیم.این در حالی است که در دولت روحانی واگذاری دارایی‌هایی را در این سازمان داشتیم که با قیمت بسیار پایین خریداری و با اقساط و تقریبا رایگان فروخته شده است. به طور مثال در یکی از پروژه‌های ایران سازه (از مجموعه‌های اقتصادی شستا) در ولنجک ۲۵ واحد مسکونی به ثمن بخس با قیمت بسیار ارزان (متری 14 تا 15 میلیون تومان) به نزدیکان واگذار شد تا کسری سازمان از بین برود، حتی در آن دوره شاهد گم شدن محصولات پتروشیمی بودیم ولی در دوره جدید ما با کمک رئیس قوه‌ قضائیه فسادستیزی گسترده‌ای در حوزه پتروشیمی انجام دادیم. وی درادامه این نشست اظهار کرد: در آغاز دولت سیزدهم یکی از چالش‌های مهم سازمان، عرصه ناترازی‌ها بود که ناترازی مالی و ناترازی صندوق‌ها از مهم‌ترین آنها به شمار می‌رفت که توانستیم طی این مدت ناترازی‌ها را برطرف کنیم. وی تصریح کرد: دولت سیزدهم به عنوان خوش‌حساب‌ترین دولت با سازمان تامین اجتماعی تاکنون طی این 3 سال ۲۶۰ هزار میلیارد تومان پرداخت کرده است و امسال نیز باید ۳۰ هزار میلیارد تومان دیگر طبق برنامه از ۷۰ همت بدهی موجود را بدهد. ما ۳.۵ برابر دولت‌های قبل تسویه بدهی از سوی دولت سیزدهم داشتیم. موسوی اظهار کرد: به طور متوسط در دولت‌های قبل ۲۰ درصد بدهی‌های دولت‌ها پرداخت شده بود و در این دولت بدهی‌های ایجادی دولت به سازمان ۶۵ درصد بدهی‌های ایجادی همان سال تسویه شد. وی افزود: کیفیت دارایی‌های واگذار شده نیز در دولت سیزدهم بهبود یافت و دیگر شرکت زیان‌ده که دفترچه قسط ما باشد واگذار نشد. مثلا پالایشگاه امام خمینی شازند یا کشتیرانی و امثال آن موارد خوبی بود. در گذشته هپکو به عنوان شرکت زیان‌ده واگذار شده بود که ما این شرکت را نیز در 3 سال گذشته از زیان خارج کردیم. موسوی با اشاره به توسعه پوشش بیمه‌ای گفت: ما در حوزه افزایش ورودی‌ها و پوشش بیمه‌ای، ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بیمه شده سازمان تامین اجتماعی جدید داشتیم. با این حساب ما بالغ بر ۸۰ هزار میلیارد تومان درآمد جدید در صندوق به واسطه این رشد قابل توجه بیمه‌شده جدید داشتیم. 
* ورود تأمین اجتماعی به حوزه سرمایه‌گذاری اختیاری
وی تاکید کرد: درآمد ما در 6 ماهه دوم امسال بیشتر خواهد شد. این ریل که در دولت سیزدهم ایجاد شده، مسیری است که باید ادامه یابد‌. به لطف خدا سازمان تعهدات خود را انجام خواهد داد. موسوی در پاسخ به سوال «وطن امروز» درباره اقدامات این سازمان برای ورود به سرمایه‌گذاری‌های اختیاری با توجه به خروج از ناترازی‌ها و افزایش درآمدها در این سازمان گفت: پیش‌بینی  می‌کنیم در نیمه دوم سال بتوانیم وارد سرمایه‌گذاری اختیاری و غیر دولتی شویم، چرا که برآوردها نشان می‌دهد درآمد‌های سازمان در 6 ماهه دوم سال به ۶۵ هزار میلیارد تومان برسد، بنابراین پس از حدود 2 دهه به سمت سرمایه‌گذاری با انتخاب خویش خواهیم رفت تا بتوانیم از طریق خرید سهام و تقویت سرمایه‌گذاری که در دسترس است در این عرصه به سود بیشتر برسیم. به طور مثال سازمان هم‌اکنون امتیاز خوبی برای سرمایه‌گذاری از وزارت نفت در بخش پتروپالایش اخذ کرده است. 
* توصیه به دولت جدید
وی در پاسخ به دیگر سوال «وطن امروز» راجع به توصیه حضرت آقا به رئیس‌جمهور منتخب که فرمودند از نحوه مدیریت شهید رئیسی الگو‌برداری کنید، چه توصیه‌ای به دولت جدید برای ادامه همین مسیر با توجه به دستاوردهایی که طی 3 سال اخیر در این سازمان مطرح شد، دارید؟ اظهار داشت: رئیس‌جمهور منتخب جدید نیز گفته است به سیاست‌های کلی رهبری عمل می‌کند و باید به ایشان کمک کرد و نگاه‌شان در حوزه درمان و دیگر حوزه‌های رفاهی تاکنون همراستا با سیاست‌های کلی تامین اجتماعی بوده است. زمانی که فروردین‌ سال ۱۴۰۱ سیاست‌های کلی تامین اجتماعی توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد، علاوه بر اینکه رویکردهای کلان و راهبردی در این سیاست‌ها عنوان شد 
چالش‌های حوزه رفاه و تامین اجتماعی نقطه‌زنی شد و علاوه بر نقطه‌زنی چالش‌ها، راهکارهای مواجهه با این نقطه‌زنی در چالش‌ها هم در این سیاست‌های ابلاغی آمده است. نه تنها دولت چهاردهم، بلکه ما نیز از همین رویه استفاده کردیم و اساسا منشور اصلی اقدام ما در این دوره، بعد از ابلاغ سیاست‌های کلی همین سیاست‌ها بود. مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد: باید این منشور اصلی در ادامه تحقق به عنوان سند اساسی مورد توجه قرار گیرد و اگر در این دولت و هر دولتی به سیاست‌های کلی رفاه و تامین اجتماعی عمل شود قطعا وضعیت بسیار خوبی خواهد بود و آن آسایش و امنیت را که به دنبال آن هستیم خواهیم داشت. موسوی همچنین به اطرافیان رئیس‌جمهور منتخب توصیه کرد: بگذارید با همان آرامش و رویکرد دقیقی که ایشان در توجه به سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب داشتند، به مسیر درستی که باید درباره این سیاست‌ها عملی شود دست پیدا کنند و ایشان را به حاشیه نکشید.
* سن صندوق سازمان تأمین اجتماعی را 2 سال جوان‌تر کردیم
موسوی در ادامه با اشاره به مسائل بازنشستگان گفت: ما وام بازنشستگان را از ۷ میلیون سال ۱۴۰۰ به ۳۰ میلیون تومان افزایش دادیم که بیش از ۴ برابر است. همچنین برای رفاه حال بازنشستگان بدهی تا پایان اسفند داروخانه‌ها را تا آخر تسویه کردیم و مبلغ زیادی باقی نمانده است. وی تصریح کرد: همچنین در حوزه سود سرمایه‌گذاری موجود باید بگوییم سود شستا هم ۲۸ هزار میلیارد تومان بوده که بخشی از آن به سازمان می‌رسد. مجمع شستا برگزار شده و سهم سود باید پرداخت شود. ۲۱ همت آن پرداخت شده و باقی آن (حدود ۶ همت) باید امسال پرداخت شود. موسوی بیان کرد: ما سن صندوق سازمان تامین اجتماعی را 2 سال جوان‌تر کردیم. در این دوره برخلاف شایعات حتی یک ریال از دارایی‌های صندوق تامین اجتماعی را واگذار نکردیم و درآمد حاصل از فروش اموال نداشتیم. تنها در سال ۱۴۰۰ حدود ۵ هزار میلیارد تومان با تاپیکو جابه‌جایی دارایی داشتیم که چیزی فروخته نشده است. 
وی درباره متناسب‌سازی اظهار کرد: آخرین جمله‌ای که از شهید رئیسی شنیدم در همین بحث متناسب‌سازی این بود که گفتند هر چه می‌توانید به بازنشستگان برسید. مجلس محترم نیز به کمک بازنشستگان آمد و چون یک ماه قبل از انتخابات قانون برنامه هفتم ابلاغ شد، 3 میلیون تومان علی‌الحساب در آستانه انتخابات پرداخت شد. ما باید ۱۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد  تومان پرداخت انجام می‌دادیم که بسیار دشوار بود اما آن را انجام دادیم. ما طبق قانون بودجه این کار را انجام دادیم‌‌. بازنشستگان هم نگران نباشند چون متناسب‌سازی تکلیف قانونی سازمان تامین اجتماعی است و مصوب شده و اجرا می‌شود؛ مبالغ متناسب‌سازی از سایر سطوح بازنشستگان انجام شده و درباره حداقل‌بگیرها تحت عنوان کمک معیشتی پرداخت شده است. موسوی با تاکید بر اینکه در این دوره اگر در آستانه انتخابات علی‌الحساب متناسب‌سازی نمی‌دادیم متهم به ترک فعل می‌شدیم، بیان کرد: ما باید در حوزه خدمات الکترونیک به سمت نظام یکپارچه الکترونیک خدمات غیرحضوری برویم. ما همچنین صندوق کمک به بیماران صعب‌العلاج و کودکان زیر 7 سال را نیز تاسیس کردیم تا هزینه‌های کمرشکن به خانواده‌ها وارد نشود. وی با اشاره به احیای واحدهای تولیدی و کمک آنها به سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد: بیش از ۸ هزار واحد تولیدی در دولت سیزدهم احیا شد که همین روند حفظ تولید به کمک حفظ منابع حق بیمه‌پردازی سازمان آمد. موسوی با اشاره به اینکه عدد متناسب‌سازی ۲۵ درصد باقیمانده سال ۱۳۹۹ مبلغ قابل توجهی نیست، گفت: قرار بر این بود که برای حداقل‌بگیر ۱۰۰ درصد زمان برقراری و برای سایر سطوح ۷۵ درصد زمان برقراری باشد که ۲۵ درصد باقیمانده عطف به ماسبق آن 2 سال نمی‌شود اما ما بعد از آن 2 سال را دادیم.  مبالغ متناسب‌سازی از سایر سطوح بازنشستگان انجام شده و درباره حداقل‌بگیرها تحت عنوان کمک معیشتی پرداخت شده است.

Page Generated in 0/0060 sec