رسانههای رژیم اشغالگر اعلام کردند 2 «اسرائیلی» بر اثر اصابت موشک به شهرک «تسوریال» واقع در شمال فلسطین اشغالی مجروح شدهاند. همچنین پایگاه خبری واللا اعلام کرد: موشکهایی که از جنوب لبنان شلیک شدهاند، خسارتهایی را به ساختمانی در شهرک یادشده وارد آوردهاند. سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله هفدهم ژوئیه در مراسم روز عاشورا اعلام کرده بود «اصرار (رژیم صهیونیستی) به حمله به غیرنظامیان، مقاومت را مجبور میکند شهرکهایی را که تا الان هدف قرار نداده است موشکباران کند».
همچنین مقاومت اسلامی لبنان در بیانیه دیگری اعلام کرد در پاسخ به حملات رژیم اشغالگر به روستاهای جنوب لبنان و منازل شهروندان عادی بویژه در روستای عیتا الشعب در جنوب لبنان، ساختمانهایی را که نظامیان صهیونیست در شهرک «المناره» به عنوان پایگاه مورد استفاده قرار میدهند، هدف قرار داده است. در نتیجه حزبالله لبنان در پاسخ به حملات رژیم صهیونیستی به روستاهای جنوبی بویژه شهرک الخیام، پایگاه و مواضع نظامیان صهیونیستی را در شهرک المطله هدف قرار داد.
همچنین ستاد اطلاعرسانی جنگی حزبالله روز دوشنبه ویدئویی را خطاب به ارتش رژیم صهیونیستی منتشر کرد با این عنوان که «برایتان تانکی باقی نخواهد ماند». در این ویدئو، قدرت موشکهای ضدزره حزبالله به نمایش گذاشته شده است و صدای سیدحسن نصرالله روی ویدئویی بارگذاری شده است که سران رژیم اشغالگر را تهدید میکند و میگوید: «تانکهایتان را اگر به لبنان بیاورید، فقط آسیب نمیبینند، اصلا تانکی برایتان باقی نمیماند». هانی الدالی، کارشناس مقاومت فلسطین درباره این ویدئو میگوید: «پیامی واضح درباره آمادگی مقاومت در عالیترین سطح ممکن».
در این میان «گردانهای قسام»، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) روز دوشنبه ویدئویی از حمله موشکی خود از جنوب لبنان به مقر فرماندهی تیپ 300 شومیرا، وابسته به ارتش رژیم صهیونیستی در منطقه جلیل اعلی منتشر کرد.
* افزایش فشار برای مبارزه با حزبالله در لبنان
با گذشت بیش از 9 ماه از جنگ با حماس در نوار غزه، اسرائیل اکنون بیش از هر زمان دیگری به جنگ دوم و حتی بزرگتر با حزبالله در مرز شمالی خود نزدیک شده است. در ماه ژوئن، نیروهای دفاعی اسرائیل اعلام کردند طرحهای حملهای تمامعیار در جنوب لبنان تایید شده است و اواسط ژوئیه نیز سیدحسننصرالله، رهبر حزبالله گفت این گروه شیعه مورد حمایت ایران آماده است تا حملات موشکی خود را به طیف وسیعتری از شهرهای اسرائیل گسترش دهد. احتمال میرود یک جنگ تمامعیار بین اسرائیل و حزبالله چنان عواقبی خواهد داشت که درگیری کنونی غزه را در برابر این جنگ کوچک میکند. حمله هوایی و زمینی اسرائیل و حزبالله، احتمالا باعث آشفتگی در سراسر منطقه میشود و بویژه با ورود ایالات متحده به مرحله مهمی از انتخابات ریاستجمهوری، فصل جدیدی از بیثباتیهای طرفهای درگیر و کشورهای ورودکننده خواهد بود. همچنین هیچ افقی از مدت جنگ یا پیروز این درگیری وجود ندارد.
بر اساس برآوردهای اطلاعاتی اسرائیل، ذخایر تسلیحاتی حزبالله بیش از 7 برابر حماس است و شامل سلاحهای مرگبار بسیار بیشتری است. همچنین در بردارنده صدها پهپاد تهاجمی، شامل حدود 130 تا 150 هزار راکت و موشک، از جمله صدها موشک بالستیک است که میتواند به اهدافی در تلآویو و حتی بیشتر، در جنوب اراضی اشغالی و در واقع، به هر نقطه از سرزمینهای اشغالی برسد. فرماندهی جبهه داخلی اسرائیل تخمین میزند اگر اکنون درگیری تمامعیار آغاز شود، حزبالله در هر روز از جنگ حدود 3000 راکت و موشک پرتاب خواهد کرد که تهدیدی برای سیستم دفاع موشکی اسرائیل خواهد بود. در این شرایط اسرائیل باید بر دفاع از زیرساختهای حیاتی و پایگاههای نظامیاش تمرکز کند، به مردم غیرنظامی بگوید در پناهگاهها بمانند و به بهترینها امیدوار باشند.
به گزارش فارن افرز، اسرائیل برخلاف جنگ غیرمنتظره خود در غزه، مدتهاست برای جنگ با حزبالله آماده میشود. اگر چه رهبری نظامی اسرائیل در حمله 7 اکتبر حماس کاملا غافلگیر شد اما از چندین سال پیش، پیشبینی میکرد حماس ممکن است تلاش کند با حزبالله و دیگر گروههای نیابتی منطقهای ایران در یک حمله هماهنگ چندجانبه علیه اسرائیل متحد شود، چرا که ژنرال قاسم سلیمانی، که رهبری نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و نظارت بر نیروهای نیابتی ایران در سراسر خاورمیانه را بر عهده داشت، در سالهای قبل از ترورش در سال 2020 توسط نیروهای آمریکایی، به طور فعال استراتژی جدیدی به نام «حلقه آتش» را مطرح کرد که این طرح معطوف به سیاست پشتیبانی و تسلیح یک سری از شبه نظامیان عمدتا شیعه، برای نفوذ جمهوری اسلامی ایران در کشورهایی مانند عراق، لبنان و سوریه است. در همان زمان، او روابط خود را با نوار غزه تحت کنترل حماس بیشتر کرد.
این شبهنظامیان که تعدادی از آنها در مرزهای اسرائیل قرار داشتند، بازدارندگی ایران را در برابر ارتش اسرائیل فراهم کردند و به تهران سکوی پرتاب آماده برای حملات علیه رژیم صهیونیستی دادند. اوایل سال 2023، [شهید] صلاح العاروری، یکی از رهبران ارشد حماس که آن زمان در لبنان مستقر بود و به تحکیم روابط حماس با حزبالله کمک کرد، علنا از نیاز به «متحد شدن همه جبههها» علیه اسرائیل صحبت میکرد. برای بسیاری از مقامات اسرائیلی، حزبالله به عنوان مسلحترین و آموزشدیدهترین نیروی نیابتی ایران، بزرگترین تهدید به شمار میرفت. در نتیجه در قضیه 7 اکتبر، در حالی که حمله حماس در امتداد اطراف غزه در حال گسترش بود، فرماندهان اسرائیل به سرعت برای حمله بزرگتر حزبالله در شمال آماده میشدند. بنابراین، در ساعات صبح و بعدازظهر 7 اکتبر، حتی در حالی که رهبری ارتش اسرائیل دیوانهوار تلاش میکرد جوامع جنوب اسرائیل و پایگاههای نظامی اطراف غزه را نجات دهد، با احتمال تصمیم حزبالله برای پیوستن به غزه، تعداد زیادی از نیروها را در مرز لبنان مستقر کرد.
* شهرکنشینان شمال اسرائیل در تیررس حزبالله
7 اکتبر ارتش اسرائیل تصمیم سرنوشتساز دیگری گرفت که توسط دولت اسرائیل تایید شد. ارتش به همه ساکنان اسرائیلی که در 3 مایلی مرز شمالی زندگی میکردند دستور داد منطقه را ترک کنند. در نتیجه، حدود 60 هزار اسرائیلی در هتلهای سراسر اراضی اشغالی، از جمله تلآویو که توسط دولت تأمین میشد، اقامت گزیدند. در زمان صدور دستور، فرض بر این بود این وضعیت موقت باشد و هیچکس حدس نمیزد این افراد پس از گذشت بیش از 9 ماه همچنان آواره این هتلها باشند، چرا که به محض خالی شدن این روستاها و شهرها در شمال اسرائیل، حزبالله آنها را به میدان تیر تبدیل و بسیاری از آنها را عملا غیرقابل سکونت کرد.
* از بین رفتن فناوری غذایی اسرائیل بر اثر حملات حزبالله به شمال سرزمینهای اشغالی
به گزارش وبسایت اسرائیلی کالکالیست، موشکهای مقاومت لبنان فناوری اسرائیل برای تولید مواد غذایی در الجلیل را از بین برد. این وبسایت به مهاجرت تعدادی از شرکتهای متخصص در زمینه کشاورزی و مواد غذایی و کارگران آنها به دلیل عملیات مقاومت لبنان در جبهه شمالی فلسطین اشغالی اشاره کرد که آسیب به استراتژی اسرائیل به شمار میآید. به نوشته این وبسایت، به دنبال تصمیمی که سال 2018 توسط دولت اسرائیل گرفته شد، 100 میلیون شکل (تقریبا 27 میلیون دلار) در منطقه جلیل به منظور تقویت صنایع غذایی و کشاورزی سرمایهگذاری شد. سازمان نوآوری اسرائیل از این شرکتهای تخصصی حمایت کرد و سال 2023 تقریبا ۶ میلیون دلار در شرکتهایی که در 10 کیلومتری مرز لبنان و فلسطین قرار داشتند، علاوه بر کمکهای مالی به ارزش تقریبی ۲ میلیون دلار به این شرکتها، سرمایهگذاری کرد. دهها شرکت علاوه بر 90 شرکت نوظهور، با استخدام 500 کارگر، در «کریات شمعون» کار میکردند اما عملیات توفان الاقصی و گشوده شدن جبهه لبنان باعث شد هیچچیز و هیچکس حتی یک شرکت فناوری مواد غذایی نیز در شهرکهای شمالی اراضی اشغالی باقی نماند. با تشدید عملیات مقاومت در لبنان و حملات آنان به شهرکهای اشغالی، تمام این شرکتها، ارگانهای پشتیبانی، امدادی و کارگران به جنوب فلسطین اشغالی منتقل و بیش از 80 هزار شهرکنشین آواره شدند.