مهدی گرگانی: نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز گذشته عازم آمریکا شد؛ او قرار است امروز (سوم مرداد) در کنگره سخنرانی کند. سفر بنیامین نتانیاهو به آمریکا که برای نخستین بار از زمان آغاز جنگ غزه انجام میشود، در حالی است که ۲۹۳ روز از جنگ گذشته و اوضاع امنیتی و سیاسی رژیم اشغالگر بویژه حیات سیاسی شخص نتانیاهو در شرایط بسیار شکنندهای قرار دارد. بیشک سفر نخستوزیر رژیم صهیونیستی به آمریکا با هدف غلبه یا حتیالامکان کنترل شرایط موجود انجام شده و اهدافی که در ادامه به آن اشاره میشود را با خود به همراه خواهد داشت.
1- همانگونه که ذکر شد ۲۹۳ روز از جنگ غزه میگذرد؛ طولانیترین نبرد تاریخ آزادسازی...
فلسطین و پیچیدهترین و طولانیترین جنگی که ارتش اشغالگر صهیونیستی وارد آن شده و هیچ چشمانداز روشنی برای خروج از آن نمیبیند. در این میان آمریکا نیز از ابتدای جنگ از هیچ کمک تسلیحاتی، اطلاعاتی، لجستیکی و سیاسی از رژیم صهیونیستی دریغ نکرده است؛ حتی در شرایطی که دولت بایدن هر از گاه با هدف ترمیم چهره خود، اقدام به بیان انتقاداتی بسیار نرم و سطحی از نتانیاهو و برخی وزرای کابینه وی میکند اما لحظهای گسیل گسترده سلاح برای ارتش اشغالگر متوقف نشده است، به طوری که روز گذشته نیز رسانههای عبریزبان از فرود یک هواپیمای باری آمریکایی مملو از سلاح در فرودگاه بن گورین خبر دادند. با وجود تمام این حمایتها، یکی از اهداف اصلی سفر نتانیاهو به واشنگتن تلاش برای دریافت سلاح بیشتر و مقابله با برخی انتقادات سیاسی هر چند نرم و سطحی است.
2- مسأله دیگر به شرایط حاکم بر غرب آسیا مربوط میشود؛ جنگ در غزه به مرحلهای رسیده است که سران رژیم اشغالگر به وضوح از اینکه جبهه لبنان و یمن بیش از سطح انتظار فعال شده و کارایی بالایی از خود نشان دادهاند، آشفته و نگران هستند. حملات حزبالله که شمال فلسطین اشغالی را به بیغوله تبدیل کرده و صدها هزار شهرکنشین را از شهرهای اشغالی و شهرکهای غصبی فراری داده، ارتش اشغالگر را در شرایط استیصال قرار داده است و از سوی دیگر یمنیها هستند که نبرد خود را در حمایت از مردم غزه وارد مرحله جدیدی کردهاند. نیروهای مسلح یمن که ماههاست بندر امالرشراش اشغالی (ایلات) را تحت محاصره دریایی درآورده و ضربات سهمگینی بر پیکره اقتصادی رژیم صهیونیستی وارد کردهاند، برای نخستین بار تلآویو را هدف حمله پهپادی قرار دادند و ضمن وارد کردن تلفات جانی و خسارات مالی، موجی از وحشت را در میان صهیونیستها ایجاد کردند. بیشک بنیامین نتانیاهو در سفر خود به واشنگتن، از اینکه ائتلاف آمریکایی - انگلیسی که 7 ماه پیش با هدف متوقف کردن یمنیها تشکیل شده بود، تاکنون هیچ دستاوردی نداشته است، انتقاد خواهد کرد و خواستار فشار بیشتر و تشدید حملات به یمن خواهد شد.
3- مسأله سوم در سفر نتانیاهو به واشنگتن به شخص وی مربوط میشود؛ نتانیاهو بیشک در بحرانیترین شرایط عمر سیاسی خود به سر میبرد؛ جنگ غزه همچنان ادامه دارد و ایده آزادسازی اسرای اسرائیلی با استفاده از فشار نظامی و بمباران و جنایات جنگی که نتانیاهو به شدت حامی آن است، با شکست فاحش مواجه شده و بر آمار کشتهها و زخمیهای ارتش در غزه روز به روز افزوده میشود و علاوه بر این هزاران نظامی دچار بیماریهای روحی - روانی شدهاند. در این اوضاع آشفته جنگ، تظاهرات مخالفان بویژه خانواده اسرا، روزانه انجام میشود و سران احزاب مخالف بیمحابا خواستار کنارهگیری و محاکمه نتانیاهو و دیگر سران سیاسی و نظامی هستند. در این میان یکی از اهداف اصلی نتانیاهو در این سفر تلاش برای دریافت تضمین حداقلی از مقامات آمریکایی جهت بقای سیاسی خویش خواهد بود؛ بیشک او میداند در صورت پشتیبانی قوی کاخ سفید، مخالفان وی توانایی محاکمه یا کنار زدن کاملش از صحنه سیاسی را نخواهند داشت. همزمان بیتردید نتانیاهو مذاکرات و دیدارهای غیررسمی نیز با جمهوریخواهان خواهد داشت تا در صورت پیروزی احتمالی دونالد ترامپ در انتخابات ۵ نوامبر/ ۱۵ آبان، از هماکنون میوه آن را چیده باشد.