مروری بر اقدامات خصمانه آلمان علیه ایران و مسلمانان به بهانه تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ
گروه سیاست خارجی: نیروهای امنیتی آلمان به دستور وزارت کشور ژرمنها با حمله به مرکز اسلامی «هامبورگ» بعد از 62 سال فعالیت، این مرکز را تعطیل کردند. البته این نخستین اقدام برلین علیه مسلمانان و همچنین ایران و محور مقاومت نیست. دولت آلمان از بعد انقلاب اسلامی بارها مواضع خصمانه و دشمنانهای علیه ایران و مسلمانان داشته است. دولت آلمان از سال گذشته شروع به فضاسازی علیه مسلمانان، ایران و حزبالله لبنان در این کشور کرد و هر مرکز اسلامی را به بهانه حمایت از مقاومت اسلامی لبنان و فلسطین تفتیش یا تعطیل کرد. پلیس آلمان آبانماه پارسال به بهانه بررسی برخی ادعاهای واهی و فاقد مدرک و سند، به مرکز اسلامی هامبورگ و ۵۴ مرکز دیگر در ۷ ایالت فدرال حمله کرد. این اقدامات آلمان بخشی از مواضع اسلامهراسی و مقاومتهراسی در چند دهه اخیر در قاره سبز است که به بخشی از آنها میتوان اشاره کرد.
***
دوشنبه ۴ فروردین ۱۳۹۹ دادگاهی در آلمان یک مترجم ارتش این کشور به نام «عبدالحمید اس» را به جرم فروش اطلاعات محرمانه به ایران به ۶ سال و ۱۰ ماه زندان محکوم کرد. همچنین همسر آلمانی وی نیز به جرم همدستی به ۱۰ ماه زندان تعلیقی محکوم شد که ایران همه این موارد را رد کرد. آلمان در سالهای اخیر هم یک پای احضار و خروج سفیر یا احضار سفیر ایران در برلین بوده است و از هیچ اقدامی علیه تهران دریغ نکرده.
***
دولت آلمان در 8 سال دفاعمقدس انواع سلاحهای شیمیایی را به عراق بعثی اهدا کرد. آلمان طی دوران جنگ تحمیلی ساخت تأسیسات «سعد ۱۶» و قطعات کارخانه شیمیایی سامره را در اختیار رژیم بعث عراق قرار داد و ضمن آن نیز در زمینه صنایع موشکی با بغداد همکاری کرد. مجله «اشپیگل» چاپ آلمان ذیل یکی از گزارشهای خود درباره جزئیات تجهیز رژیم بعث به سلاحهای شیمیایی توسط آلمان نوشت: یک عراقی به نام علی قاضی گرفتار زندان صدام میشود که با وساطت رئیسجمهوری و وزیر خارجه آلمان غربی از مرگ نجات پیدا میکند. پس از بازگشتش به آلمان با همکاری یک افسر عضو سازمان ضدجاسوسی آلمان غربی، ترتیب صدور یک کارخانه تهیه سلاحهای شیمیایی به عراق داده میشود.
***
حدود ۳ سال پیش نیز فعالیتهای ۳ انجمن«المصطفی، فاطمی و امام مهدی» در آلمان به دلیل ارتباط با گروه حزبالله ممنوع شد و مراکز و مساجد مرتبط با این انجمنها نیز تعطیل شد. حتی سال قبل یک بسته 36 موردی از تحریم علیه ایران به دلیل حمایت از محور مقاومت در مجلس این کشور به تصویب رسید.
***
دولت آلمان ۲ سال پیش حزبالله را در لیست گروههای تروریستی قرار داد و در این مدت برخی مراکز اسلامی را به ادعای همکاری با حزبالله تعطیل کرده است و تمام افراد، گروهها و سازمانهای به ظن وابسته به مقاومت اسلامی لبنان در این کشور تعطیل شدند.
***
در آلمان، در جریان اختلافاتی که بین مسلمانان و گروههای دیگر شکل میگرفت، برخورد پلیس آلمان با مسلمانان سختگیرانه بود؛ از جمله در اعتراض دانشجویان مسلمان مقیم اروپا به اقدامات منافقین. منافقین با حضور در کلاسهای درس و اجتماعات دانشجویان، آنها را به عنوان چماقداران جمهوری اسلامی معرفی میکردند یا در سالنهای غذاخوری و سالنهای دانشگاه، خانوادههای آنها را اذیت و خود آنها را به مرگ تهدید میکردند و جو مسمومی علیه دانشجویان ایرانی مسلمان در دانشگاه ایجاد میکردند.
***
آلمان با قرار دادن ایران در فهرست اچ (H) از صدور کالاهایی که کاربرد نظامی داشته باشد به ایران خودداری میکند. با همین بهانه آن دولت شرکتهای آلمانی را از تکمیل پروژه شهید رجایی در قزوین که سموم گیاهی تولید خواهد کرد، بازداشته است. در فهرست وزارت اقتصاد آلمان کشورهایی مانند لیبی، سوریه، کرهشمالی و عراق قرار دارند که در صادرات کالا به آنها محدودیتهایی اعمال میشود؛ درواقع آلمان کالاهایی را به این کشورها صادر میکند که آنها نتوانند با تبدیل آن، توان نظامی خود را بالا ببرند. این در حالی است که همین شرکتهای آلمانی مواد شیمیایی را در دوران جنگ عراق علیه ایران در اختیار صدام جنایتکار گذاشتند و هزاران نفر را بیمار کردند.
***
بعد از نگارش کتاب آیات شیطانی توسط سلمان رشدی، حکم ارتداد وی توسط امام خمینی(ره) صادر شد. در همان زمان دولت آلمان واکنش شدیدی به این موضوع داشت و حتی سفیر خود را فرا خواند و روابط برلین با تهران بشدت خصومتآمیز شد و آلمانیها بارها علیه ایران مواضع تندی گرفتند.
***
اقدامات ضدامنیتی برلین علیه تهران در حوزه سیاسی و میتینگها هم بسیار در دهههای قبل رایج بود. کنفرانس برلین یکی از نمونههای این موضوع بود. در این کنفرانس مطالب تندی علیه جمهوری اسلامی بیان شد و بسیاری از افراد شرکتکننده در آن هدف اصلی خود را تغییر سیاستهای ایران یا براندازی اعلام کردند که این موضوع با حمایت دولت آلمان روبهرو بود.
***
در شورش سال 1401، آلمانیها آتشبیار معرکه بودند تا حدی که احزاب «سوسیال - دموکرات»، «سبزها» و «دموکرات آزاد» به عنوان ۳ حزب تشکیلدهنده دولت ائتلافی آلمان، طرح ۲۵ مادهای را به پارلمان ارائه کردند که چهارشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۱ در «بوندستاگ» (مجلس فدرال این کشور) تصویب شد؛ طرحی که به بهانه ناآرامیهای ایران، خواستار اعمال فشار بیشتر بر جمهوری اسلامی از راههای دیپلماتیک و اقتصادی است.
***
بعد از ترور رستوران میکونوس و اتهامات بیاساس که کشورهای اروپایی به ایران زدند، دولت وقت آلمان پیشقدم شد و سفیر خود را از ایران خارج کرد و به تبع آن تمام سفرای اروپایی از تهران خارج شدند. پس از صدور حکم دادگاه، ابتدا آلمان سفیر خود را از ایران فراخواند و به دنبالش در همراهی با آلمان، سفرای کشورهای اروپایی دیگر نیز تهران را ترک کردند. سفرای اروپایی سپس در دولت محمد خاتمی به ایران بازگشتند. البته رهبر معظم انقلاب در زمان بازگشت سفرای کشورهای اروپایی اعلام کردند باید سفیر آلمان باید به عنوان آخرین سفیر وارد ایران شود و این برای برلین بسیار گران تمام شد.