printlogo


کد خبر: 287709تاریخ: 1403/5/6 00:00
رئیس‌جمهور منتخب:
سیاست‌های کلی رهبر انقلاب چراغ راهنمای مسیر است

گروه سیاسی: فردا قرار است مراسم تنفیذ حکم دکتر مسعود پزشکیان به عنوان نهمین رئیس‌جمهور ایران توسط مقام معظم رهبری انجام شود. پزشکیان در حالی سکان قوه مجریه را به دست می‌گیرد که هنوز رویکرد شورای راهبری برای تعیین اعضای دولت چهاردهم در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و از طرفی کسی نمی‌داند دقیقا برنامه او برای نیل به اهداف اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشورمان چیست. پزشکیان که تاکنون مقابل دوربین رسانه ملی قرار نگرفته است، برای نخستین بار پس از پیروزی در انتخابات با خبرنگار رسانه KHAMENEI.IRبه گفت‌وگو پرداخت و پاسخگوی سوالاتی شد که از او انتظار می‌رفت پیش از این و در تعامل بیشتر و بهتر با رسانه‌ها پاسخگوی آنها می‌شد. مسعود پزشکیان در این گفت‌وگو درباره تعیین کابینه چهاردهم گفت: برای معرفی افراد کابینه به مجلس قدم اول این بود که به تمام جریانات، گروه‌ها و شخصیت‌های سیاسی اعلام کردیم افراد مورد نظر خودشان را که می‌توانند به دولت کمک بکنند معرفی کنند تا وفاق ملی شکل بگیرد. رئیس‌جمهور منتخب افزود: توسط هر کدام از اینها - چه جریانات اصلاح‌طلب، اصولگرا و مستقل و چه افراد و شخصیت‌های سیاسی - فهرست‌هایی ارائه شد و در نهایت اینها دارد پالایش می‌شود تا به یک جمع‌بندی 5-4 نفره برای هر جایگاه برسد. در آخر، طبیعتا خدمت مقام معظم رهبری خواهیم رفت و با هماهنگی و مشورت با ایشان به یک جمع‌بندی نهایی خواهیم رسید که اینها را بتوانیم معرفی کنیم.
* سیاست‌های کلی رهبری
وی در ادامه با تاکید بر اینکه سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری می‌تواند روشن‌کننده مسیر و پایان‌دهنده هرگونه دعوای سیاسی و تنش باشد، اظهار داشت: در مناظرات و انتخابات هم ‌گفتم این سیاست‌ها چراغ راهنمای مسیر است و هدف ما را مشخص می‌کند. بعد از این، برنامه‌ای است که کارشناسان و عقلا و مدیران و مسؤولان ما در جهت آن سیاست‌ها باید بنویسند. طبیعتا اگر ما این را بپذیریم و قانونی بنویسیم که در جهت سیاست‌های نظام باشد و خودمان را مسؤول اجرای آن بدانیم و بعد بخواهیم در جهت آن حرکت بکنیم، اختلاف و دعوا بی‌معنی است. پزشکیان با بیان اینکه جهت‌گیری کشور باید به سمت هدفی باشد که قرار بود به آن دست یابیم، بیان داشت: در اقتصاد، قرار بود بهترین باشیم. قرار بود دانشگاه‌های ما الهام‌بخش، نوآور و خلاق باشند. چیزهایی که در سیاست‌های کلی هست، اهداف بسیار باارزشی است. در نتیجه، هم مجلس، هم دولت، هم قوه‌‌قضائیه و نهادهای دیگر و سازمان‌های امنیتی، همه باید دست به دست هم بدهیم تا به اهداف سیاست‌های کلی برسیم. اگر به آن اهداف برسیم، دیگر فقر و بیکاری، جهل، خلاف و دزدی بی‌معنی خواهد شد. رئیس‌جمهور منتخب در پاسخ به سوالی درباره تشکیل یک دولت کارآمد برای رفع مشکلات اقتصادی گفت: مشکل ما الان در کشور این است که بر اساس ارتباطات دوستی و رفاقت یا شاخص‌های ذهنی خودمان افراد را انتخاب می‌کنیم ولی از نظر علمی شاخص‌هایی وجود دارد که شاید در ذهن ما نگنجد. ما گفتیم اساتید مدیریت دانشگاهی یکسری شاخص‌هایی را برای اینکه بتوانیم این آدم‌ها را انتخاب بکنیم دربیاورند؛ یکسری شاخص را درآوردند که حتی ما این شاخص‌ها را اعلام کردیم. بعد، به همه گفتیم هر کس نسبت به این شاخص‌ها مشکل دارد، اعلام کند تا اگر کم است، زیاد کند و اگر شاخصی اشکال دارد، حذف شود. بالاخره، یک شاخص‌هایی 
را درآورده‌ایم.
* عدم صرفه قیمت بنزین
وی در این گفت‌وگو همچنین بحث احتمالی گران شدن بنزین را که پیش‌تر توسط رئیس ستاد انتخاباتی‌اش مطرح شده بود به گونه دیگری تکرار کرد: ما در کشور ناترازی انرژی داریم و در حال حاضر برای خرید بنزین، ۸ میلیارد دلار پول می‌دهیم؛ یعنی بنزین را مثلا ۳۰ یا ۴۰ هزار تومان می‌خریم، بعد ۱۵۰۰ تومان می‌فروشیم! خب تا کجا می‌توانیم این کار را بکنیم؟ مثال دیگر مصرف برق است. پزشکیان درباره رویکردهای فرهنگی خود نیز گفت: در مساله فرهنگ، اول باید خودمان را درست کنیم. لازم نیست به دیگران خرده بگیریم؛ اگر دلسوز مردم باشم و مردم این را بفهمند که من دلسوز آنها هستم، دیگر امکان ندارد مردم من را دوست نداشته باشند و از اخلاق و رفتار من الگو نگیرند. او در پایان نظر خود را درباره واژه‌هایی که از او پرسیدند اینطور بیان داشت: پرچم؛ ایران. مردم؛ وفاق. قاسم سلیمانی؛ افتخار، آزادگی و غیرت ایرانی.

Page Generated in 0/0052 sec