printlogo


کد خبر: 287746تاریخ: 1403/5/8 00:00
نماینده مجلس دوازدهم در گفت‌وگو با «وطن امروز»:
تعیین محل هزینه‌کرد مالیات اقدامی ماندگار در حوزه مالیات‌ستانی بود

گروه اقتصادی: شفافیت و مشارکت عمومی در نحوه هزینه‌کرد مالیات‌ها، یکی از اصول اساسی در بهبود نظام مالیاتی و افزایش اعتماد عمومی به سازمان‌های مالیاتی است. در بسیاری از کشورها، ارائه اطلاعات دقیق به مؤدیان درباره محل هزینه‌کرد مالیات‌های پرداختی‌شان به رویه‌‌ای معمول تبدیل شده است. این رویکرد نه‌تنها باعث افزایش شفافیت و پاسخگویی می‌شود، بلکه انگیزه مؤدیان برای پرداخت مالیات را نیز تقویت می‌کند. در این راستا، یکی از اقدام‌های جدید سازمان امور مالیاتی، فراهم آوردن امکان انتخاب محل هزینه‌کرد مالیات‌های پرداختی توسط مؤدیان است. این اقدام، مؤدیان را قادر می‌سازد در زمان پرداخت مالیات و ارائه فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم، پروژه‌هایی را که حداکثر منافع عمومی را فراهم می‌آورند، انتخاب کنند. این پروژه‌ها شامل حوزه‌های مختلفی مانند سلامت، آموزش، راه و ترابری و... می‌شود که تأثیر مستقیمی بر بهبود کیفیت زندگی عمومی دارند.
* یکی از نکات مثبت دولت سیزدهم عملکرد در حوزه مالیات‌ستانی بود
علی بابایی‌کارنامی، نماینده مجلس دوازدهم و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم درباره اقدامات دولت در حوزه اصلاح نظام مالیاتی کشور به نحوی که مالیات حقه از همگان اخذ و در جایگاهی که مردم می‌خواهند هزینه شود و اینکه درآمدها در راستای ارائه خدمات به مردم به‌کار گرفته شود و مردم شفاف بدانند مالیاتی که پرداخت می‌کنند کجا هزینه می‌شود، به «وطن امروز» گفت: یکی از مسائلی که دولت سیزدهم را از دیگر دولت‌ها متفاوت می‌کرد، عملکردش در حوزه اقتصادی بود. در ۴۰ سال پس از انقلاب اقتصاد کشور ما اقتصاد رانتی و نفتی بود. دولت سیزدهم در راستای تغییر این شرایط اقدامات خوبی را آغاز کرد که تعیین محل هزینه‌کرد مالیات در بین این اقدامات یک اقدام ماندگار در حوزه مالیات‌ستانی بود. وی ادامه داد: بر مبنای اقتصاد رانتی و نفتی، دولت‌ها تاکنون همواره به درآمدهای نفتی متکی بودند و بودجه‌ریزی را نیز بر همین مبنا انجام می‌دادند اما در دولت سیزدهم تلاش شد وضعیت تغییر کند و تمرکز اصلی از درآمدهای نفتی برای تأمین بودجه مورد نیاز اداره کشور برداشته شود و دولت بتواند به بودجه‌های مالیاتی نیز تکیه کند.
* کاهش وابستگی به نفت و اتکا به درآمدهای مالیاتی یک الزام است
نماینده مردم ساری در مجلس خاطرنشان کرد: یکی از راهکارها که در علم اقتصاد برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی در بودجه وجود دارد، مالیات است. دولت سیزدهم برداشتن تمرکز کشور از درآمدهای نفتی را در دستور کار قرار داد و شاهد هستیم که نتایج خوبی هم به دست آمده که این کار با طرح جدید اجرایی یعنی اینکه مردم بتوانند محل هزینه‌کرد مالیات خود را نیز تعیین کنند کامل شد.
بابایی‌کارنامی با اشاره به اینکه این موضوع در مشارکت مردم در پرداخت مالیات تأثیر دارد، گفت: متأسفانه در اقتصاد کشور این نگاه وجود دارد که مالیات به معنی دست بردن در جیب مردم است، در صورتی که مالیات یکی از منابع درآمدی پایدار همه دولت‌ها در جهان محسوب می‌شود و به شفاف شدن اقتصاد کشورها کمک می‌کند. وی ادامه داد: با مشارکت بیشتر مردم می‌توانیم از طریق اتکا به درآمدهای مالیاتی سامان بهتری به اقتصاد کشور بدهیم. در همین راستا با افزایش درآمدهای مالیاتی در بودجه شاکله‌های اقتصادی کشور شناسایی و موانع تولید برطرف می‌شود. به این ترتیب، سیاست‌گذاری‌های صحیح با استفاده از ابزاری به نام مالیات اعمال خواهد شد. این نماینده خاطرنشان کرد: به نظر من، سیاست کلی اصلاح نظام مالیاتی کشور و انتقال تمرکز از درآمدهای نفتی به درآمدهای مالیاتی در اداره کشور که در دولت سیزدهم اعمال شد، مثبت ارزیابی می‌شود. شاید برخی نواقص وجود داشته باشد و هنوز به هدف نهایی نرسیده باشیم اما رویکرد درستی در پیش گرفته شده است.
* مالیات ابزاری برای بازتوزیع عادلانه ثروت است
بابایی‌کارنامی گفت: مالیات یکی از ابزارهای دولت برای بازتوزیع عادلانه ثروت در کشور و ایجاد عدالت اجتماعی است و در این چارچوب به اخذ مالیات حقه از همگان متناسب با درآمدشان مبادرت می‌شود. در همین راستا در دولت شهید رئیسی هزینه کرد مالیات را در جهت رشد تولید، افزایش رفاه مردم و توسعه زیرساخت‌های شهری شاهد بودیم. وی ادامه داد: طراحی مالیات‌ستانی بر اساس دادوستدهای اقتصاد کشور در حوزه‌های مختلف به ایجاد عدالت اجتماعی منجر می‌شود و مزیت‌های زیادی برای کشور دارد و امروز در حال حرکت رو به‌ جلو و عادلانه‌سازی نظام مالیاتی کشور هستیم اما نیاز است اقدامات را در این زمینه سرعت ببخشیم.
بابایی‌کارنامی خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم و مجلس یازدهم با همکاری یکدیگر توانستند شرایط خوبی را در کشور به لحاظ اصلاح نظام مالیاتی و به کار انداختن درآمدهای حاصله در حوزه بهداشت و درمان به وجود بیاورند.
وی تأکید کرد: اتفاقات خوبی را در دولت سیزدهم در حوزه بهداشت شاهد بودیم و قوانین خوبی هم در همین زمینه در مجلس مصوب شد. نیاز است این سیاست‌های صحیح در حوزه مالیات‌ستانی در دولت بعدی نیز ادامه یابد تا با همکاری مجلس و دولت جدید باز هم ادامه رشد کشور را در همه امور و با همراهی مردم شاهد باشیم.

Page Generated in 0/0054 sec