شهاب خادم: نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای نخستین بار پس از جنگ غزه به ایالات متحده سفر کرد تا با رهبران این کشور که مهمترین متحد این رژیم در جنگ غزه محسوب میشود، دیدار و رایزنی و در کنگره آمریکا سخنرانی کند؛ سفری که از همان ابتدا مشخص بود سر و صدای زیادی علیه جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به پا خواهد کرد و فشار محافل بینالمللی را علیه کاخ سفید افزایش خواهد داد.
با این حال حضور بنیامین نتانیاهو در آمریکا بیش از آنچه تصور میشد رسوایی به بار آورد. نتانیاهو قصد داشت در این سفر ضمن جلب حمایتهای دوباره دولت کنونی و آینده آمریکا از دولت خود، مواضع خود در جنگ با فلسطینیها را از طریق سخنرانی در کنگره آمریکا ـ که همواره توجهات زیادی را جلب میکند ـ به گوش آمریکاییها برساند و بتواند با مظلومنمایی جنایات خود در غزه را توجیه کند اما چیزی که رخ داد یک رسوایی تمامعیار برای نتانیاهو و همچنین برای رژیم صهیونیستی و آمریکا بود.
1- سفر نتانیاهو به واشنگتن بیش از هر چیز تاییدکننده نفرت از صهیونیستها در میان افکار عمومی جهان است، حتی در ایالات متحده که نزدیکترین دوست رژیم صهیونیستی است. از زمان ورود نتانیاهو به خاک آمریکا سرویسهای امنیتی و پلیسی آمریکا خواب و خوراک نداشتند و مجبور بودند برای تامین امنیت هیات صهیونیست در آمریکا در نقاط مختلف در حالت آمادهباش باشند. در زمان سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا در روز چهارشنبه، پلیس این کشور برای جلوگیری از حضور معترضان آمریکایی ضدصهیونیست خیابانهای مرکز واشنگتن را مسدود و اطراف ساختمان کنگره آمریکا را محصور کرد.
طبق گزارش رسانههای آمریکایی، پلیس واشنگتن برای جبران کمبود نیرو مجبور شد از نیویورک نیروی کمکی به واشنگتن بیاورد!
در طول تاریخ همواره اینگونه بوده است؛ زمانی که جنایتکاران جنگی بخواهند در جایی سخنرانی کنند یا حتی در دادگاهی حاضر شوند کشور میزبان مجبور است نیروهای خود را برای محافظت از جان بیارزش سوژه مورد نظر بسیج کند.
2- «پایتخت بزرگترین متحد اسرائیل برای نتانیاهو ناامن شد». این تیتر یکی از رسانههای آمریکایی در روز سهشنبه درباره سخنرانی نخستوزیر رژیم صهیونیستی در کنگره آمریکاست. دهها هزار شهروند آمریکایی ـ که بسیاری از آنها یهودی بودند ـ به رغم تدابیر شدید امنیتی خود را به خیابانهای اطراف کنگره رسانده بودند تا جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در غزه را محکوم کنند و خواستار پایان کمکهای تسلیحاتی واشنگتن به تلآویو شوند. معترضان حتی در مقابل هتل محل اقامت کاروان صهیونیست نیز تجمع اعتراضی برپا کرده و پرچم آمریکا را در مقابل ساختمان کنگره آمریکا که نمادی از حاکمیت این کشور است آتش زدند.
آمریکاییهای حامی فلسطین که وعده «روز خشم» را داده بودند، به وعده خود عمل کردند و با راهپیمایی در خیابانهای واشنگتن، خواستار پایان کمک کشورشان به اسرائیل و «فلسطین آزاد» شدند؛ تظاهراتی که رسوایی دیگری برای نتانیاهو به بار آورد و نشان داد شهروندان آمریکایی و حتی یهودیان نیز در کنار سایر مردم جهان در صف اول اعتراض به جنگ غزه هستند.
3- سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا نیز یک شکست بزرگ دیگر در سفر او به آمریکا بود. فارغ از دروغهایی که نتانیاهو در سخنرانی خود گفت و خشم کاربران شبکههای اجتماعی را برانگیخت، عدم اشاره او به شهادت ۴۰ هزار فلسطینی و سانسور جنایات این رژیم در جنگ غزه و تشویق مکرر وی از سوی نمایندگان و سناتورهای آمریکایی، این سخنرانی را به یک شوی تلویزیونی ساختگی و آن را به یک سخنرانی بیاثر تبدیل کرد.
تشویقهای نمایشی حضار در واکنش به سخنرانی نتانیاهو به قدری اغراقآمیز و تکراری شد (۸۰ بار!) که کاربران شبکههای اجتماعی آن را به سخره گرفتند و یک تصویر شرمآور برای آمریکا خواندند. کاربری نوشته «نتانیاهو ۸۰ بار از سوی نمایندگان آمریکایی مورد تشویق قرار گرفت. برای چه؟ برای جنایات علیه بشریت!؟ شرم بر شما».
4- امتناع شمار زیادی از قانونگذاران و سناتورهای آمریکا از حضور در کنگره این کشور در زمان سخنرانی نتانیاهو نیز بازتاب زیادی در رسانههای جهان داشت.
پایگاه خبری آکسیوس گزارش داد بیش از یکصد و پنجاه نماینده و سناتور آمریکایی سخنرانی نخستوزیر رژیم صهیونیستی را بایکوت کردند که در تاریخ بیسابقه و نشاندهنده میزان نفرت از او در آمریکاست.
برخی نمایندگان آمریکایی که در کنگره حاضر بودند نیز سخنرانی نتانیاهو را ریاکارانه و تبلیغاتی خواندند. جری نادلر، نماینده دموکرات آمریکایی گفت سخنرانی نتانیاهو صادقانه نبود و برنی سندرز، سناتور ارشد نیز ضمن تبلیغاتی خواندن سخنرانی او تاکید کرد همه سازمانهای فعال در زمینه امور بشردوستانه تأیید میکنند دهها هزار کودک در غزه با گرسنگی مواجه هستند، زیرا دولت نتانیاهو مانع کمکرسانی به آنها میشود.
5- اما نفرت از صهیونیستها تنها به آمریکا ختم نمیشود. در فرانسه نیز که بازیهای المپیک آغاز شده، صهیونیستها با دردسرهای زیادی مواجه شدهاند.
منابع اسرائیلی گزارش دادند اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی که برای حضور در افتتاحیه المپیک به فرانسه سفر کرده به دلیل نگرانیهای امنیتی مجبور شده یک ساعت در هواپیمای حامل خود در فرودگاه حبس شود تا مسائل مشکوک امنیتی برطرف شود.
همچنین جرالد دارمانین، وزیر کشور فرانسه از تمهیدات امنیتی ویژه برای بازیهای تیم فوتبال این رژیم در المپیک خبر داد و گفت در بازیهای فوتبال المپیک، بیش از 1000 نیروی پلیس امنیت بازیهای اسرائیل را تامین میکنند.
کمیته بینالمللی المپیک نیز با اشاره به موج اعتراضات ضداسرائیلی در سراسر جهان، بازیهای ورزشکاران صهیونیست در المپیک را با درجه پرخطر ارزیابی کرده و خواستار تدابیر امنیتی ویژه برای آنها شده است.