printlogo


کد خبر: 287838تاریخ: 1403/5/10 00:00
مراسم تحلیف مسعود پزشکیان، نهمین رئیس جمهور اسلامی ایران برگزار شد
قسم به مقاومت
حمایت صریح پزشکیان از مردم مظلوم غزه پاسخ معناداری به نمایش مهوع نتانیاهو در کنگره آمریکا بود

گروه سیاسی: مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری روز گذشته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد و مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری جدید اسلامی ایران در صحن مجلس سوگند یاد کرد پاسدار مذهب رسمی، نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی و امانتدار قدرتی باشد که مردم به او داده‌اند.
دیروز اما نطق مسعود پزشکیان مورد توجه قرار گرفت. او در نطق خود در حالی که نمایندگان بیش از 80 کشور دنیا و نیز بزرگان و شخصیت‌های مهم کشور در مجلس حضور داشتند تصریح کرد دولت وفاق ملی تشکیل خواهد داد. در این میان اما جملات شورانگیز پزشکیان درباره مقاومت و در ضدیت با رژیم صهیونیستی مورد توجه حضار، مردم ایران و نیز رسانه‌های خارجی قرار گرفت.
جمعه هفته گذشته بود که قصاب صهیونیست، بنیامین نتانیاهو در کنگره آمریکا حاضر شد و نمایندگان کنگره 80 بار برای او دست زدند تا نشان دهند واشنگتن پناهگاه جنایتکاران علیه بشریت است. نتانیاهو از سوی دادگاه لاهه به جرم جنایت جنگی محکوم شده است اما در واشنگتن تمام مقامات دولتی و سران جمهوری‌خواه و دموکرات برای او فرش قرمز پهن کردند تا برای همه مسجل شود که در آمریکا، حقوق بشر صرفا شعاری برای پیگیری اهداف سیاسی کاخ سفید است. دیروز در تهران اما مسعود پزشکیان و نمایندگان مجلس، جلوه‌ای از تقابل با این رفتار غیرانسانی در کنگره آمریکا را ایجاد کردند. اگر در کنگره آمریکا برای جنایتکار جنگی صهیونیست‌ها دست زدند؛ در تهران، در میدان بهارستان و در مجلس شورای اسلامی، در حالی که سران همه گروه‌های مقاومت حضور داشتند، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران از حقوق همه فلسطینی‌ها و مردم بی‌دفاع غزه حمایت و از آمریکا به خاطر حمایت از رژیم صهیونیستی بشدت انتقاد کرد. دوربین‌های خبری روز گذشته تصاویر در آغوش کشیدن رهبران مقاومت توسط رئیس‌جمهور جدید ایران را برای همه مخابره کردند تا نشان داده شود در ایران، حمایت از مقاومت و مقابله با جنایتکاران صهیونیست، نه سیاست متغیر دولتی، بلکه راهبرد ثابت حاکمیتی و مورد قبول همه دیدگاه‌های سیاسی در ایران است.
در آیین تحلیف رئیس‌جمهور، دولت خود را دولت وفاق ملی توصیف و تصریح کرد: فرصت برآمده از انتخابات، میدان جدید همکاری و همراهی ملی در درون حکومت، میان حکومت و جامعه و در درون جامعه است. دولتی که با رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی عهده‌دار مسؤولیت اجرایی خواهد بود، دولت وفاق ملی است و موظف به تامین حقوق شهروندی همه ایرانیان و ملتزم به ترجیح منافع ملی بر هر امر دیگر.
به گزارش «وطن امروز»، بعدازظهر دیروز بهارستان برای نخستین‌بار میزبان مسعود پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران بود تا او پس از 5 دوره پی‌درپی حضور در خانه ملت به عنوان نماینده مردم تبریز، این بار در جایگاه منتخب مردم ایران و برای شرکت در مراسم تحلیف ریاست جمهوری حاضر شود. در این مراسم رئیس قوه‌قضائیه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، مقامات کشوری و لشکری، برخی سفرا و میهمانان خارجی متشکل از رئیس‌جمهور، وزیر خارجه، رئیس مجلس، نایب‌رئیس مجلس، معاون و فرستاده‌ ویژه کشورهای دعوت شده در صحن مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.
در ابتدای این جلسه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن خوشامد به میهمانان داخلی و خارجی گفت: حادثه تلخ و ناگهانی عروج شهادت‌گونه شهید رئیسی و همراهان گرانقدرش در چشم تحلیلگران عرصه جهانی آزمونی مجدد برای نظام مقدس جمهوری اسلامی رقم زد که دیدیم با مدیریت هوشمندانه رهبر فرزانه انقلاب بار دیگر تبدیل به نماد ثبات و اقتدار نظام سیاسی در ایران اسلامی شد. وی تصریح کرد: در شرایط پرتلاطم منطقه‌ای و بین‌المللی و با وجود دشمنان قسم‌خورده خارجی و داخلی، ناظران جهانی مشاهده کردند جمهوری اسلامی دچار کوچک‌ترین تنش سیاسی و امنیتی نشد و در اداره کشور نیز ذره‌ای اختلال ایجاد نشد. قالیباف اظهار کرد: همگان دیدند در فرصت زمانی بسیار کوتاه، وفق قانون اساسی در یک انتخابات کاملا رقابتی و سیاسی در سلامت و امنیت کامل رئیس‌جمهور کشور انتخاب شد. همه این واقعیت‌ها حاکی از ثبات و اقتدار مثال‌زدنی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که بر پایه مردم‌سالاری دینی بنا گذاشته شده است. وی تصریح کرد: امروز شروع یک دوره جدید و پرافتخار از حیات انقلاب اسلامی است؛ انقلابی که نزدیک ۵ دهه است در مسیری پرشکوه و تمدن‌ساز آغاز شده است. امروز نمایش وحدت کلمه و صدای واحد ایرانیان برای همه دنیاست، اینکه ما ایستاده‌ایم و بر سر عهدی که با مردم و شهدای انقلاب بسته‌ایم خواهیم ماند و ایران را با همدلی همه ایرانیان از هر طیف، گروه، قوم، مذهب و زبان خواهیم ساخت.
* قالیباف: موفقیت دولت موفقیت همه ما است
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با یادآوری اهمیت این روز خاطرنشان کرد: امروز مجلس شورای اسلامی از تمام ابزارهای تقنینی، نظارتی و مشورتی خود استفاده خواهد کرد تا از دولت محترم در مسیر دشوار پیش رو برای خدمت صادقانه به ملت شریف ایران حمایت کند. وی ادامه داد: ما مطابق رهنمود صریح رهبر فرزانه انقلاب موفقیت دولت جدید را موفقیت خود و نظام می‌دانیم و در این راستا تصریحات مکرر رئیس‌جمهور محترم مبنی بر ضرورت اجماع و انسجام داخلی، رعایت سیاست‌های رهبر معظم انقلاب و اجرای برنامه هفتم پیشرفت کشور، بهترین مبنای مشترک برای تفاهم و همکاری محسوب می‌شود. رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در همین راستا مجلس خود را در کنار دولت تعریف می‌کند و اطمینان داریم در صورت رعایت این اصول از سوی دولت، مجلس و دیگر قوا و نهادهای کشور شاهد صدای واحد ایران خواهیم بود که می‌تواند آینده‌ای روشن را برای مردم عزیزمان رقم بزند. وی ادامه داد: ما معتقدیم چراغ راه حرکت کشور عقلانیت انقلابی است که مخرج مشترک انقلابی‌گری و کارآمدی است که می‌تواند رفاه مردم و پیشرفت کشور را در فضای عادلانه با تکیه بر مردم و باور به سنت‌های الهی رقم بزند. در این مسیر توجه به تحولات جهانی و داخلی از جمله تغییرات فناوری و نوآوری و تغییر آرایش قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی امری ضروری است و باید با چشم‌اندازی روشن و اراده‌ای استوار جایگاه خود را در نظم نوین جهانی پیدا کنیم.
* اژه‌ای: رئیس‌جمهور خود را وقف خدمت به مردم کند
پس از آن حجت‌الاسلام والمسلین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه‌قضائیه سخنرانی کرد و گفت: رئیس‌جمهور همه صلاحیت‌های خود را در انجام مسؤولیت‌های خود بر عهده گیرد و خود را وقف خدمت به مردم، ترویج دین و اخلاق و پشتیبانی از حق کند و از خودکامگی دوری و از حقوق اشخاص حمایت کند. وی اظهار داشت: یاد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام و یاد شهدای گرانقدر و شهید والامقام سپهبد عزیز حاج‌قاسم سلیمانی و همچنین یاد شهدای خدمت و رئیس‌جمهور شهید آیت‌الله  رئیسی و همراهانش را گرامی می‌دارم و علو درجات را برای‌شان مسألت دارم.
* سوگند مسؤولیت‌پذیری
در ادامه جلسه مسعود پزشکیان در جایگاه سخنگاه مجلس در کنار رئیس قوه‌قضائیه ایستاد و طبق اصل ۱۲۱ قانون اساسی به قرآن کریم سوگند یاد کرد همه استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسؤولیت‌هایی که بر ‌عهده گرفته، به ‌کار گیرد. پیش از این، ۷ مرداد مراسم تنفیذ رئیس‌جمهور توسط رهبر معظم انقلاب با حضور مقامات کشوری، لشکری و سفرا در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شده بود.
* دولت وفاق ملی تشکیل می‌شود
پزشکیان پس از ادای سوگند به قرآن کریم، به سخنرانی در برابر نمایندگان ملت و میهمانان داخلی و خارجی پرداخت. رئیس‌جمهور پس از درود به روان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، شهدای گرانقدر بویژه شهید سردار سلیمانی و شهدای دولت، شهید باهنر، شهید رجایی و شهید رئیسی، حضور در خانه ملت و ادای سوگند برای بر عهده گرفتن بار امانت ریاست جمهوری اسلامی ایران  را مطابق اصل ۱۲۱ قانون اساسی لحظه‌ای تاریخی دانست و بیان کرد: با لطف خداوند، تدبیر رهبر انقلاب و رای هوشمندانه مردم ایران، انتخابات دوره چهاردهم ریاست‌جمهوری فرصتی نو برای ایران و جهان گشود؛ فرصت وقوف به شرایط خطیر کشور و دشواری‌های زندگی مردم، فرصت شنیده شدن صدای آحاد ملت و خواست آنان برای تحول و تغییر؛ فرصت خلق امید و وفاق برای عبور از تنگناها و فرصت اصلاح برخوردهای ناپسند قدرتمندان جهان با مردم دلاور ایران. پزشکیان دولت خود را دولت وفاق ملی توصیف و تصریح کرد: فرصت برآمده از انتخابات، میدان جدید همکاری و همراهی ملی در درون حکومت، میان حکومت و جامعه و در درون جامعه است. دولتی که با رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی عهده‌دار مسؤولیت اجرایی خواهد بود، دولت وفاق ملی است و موظف به تامین حقوق شهروندی همه ایرانیان و ملتزم به ترجیح منافع ملی بر هر امر دیگر است. 
رئیس‌جمهور محور همگرایی را التزام به قانون اساسی، سند چشم‌انداز و سیاست‌های کلی مصوب مقام معظم رهبری برشمرد و گفت: قانون اساسی میثاق ملی ما است، سند چشم‌انداز آینده مشترک ما را ترسیم و سیاست‌های کلی روش مورد توافق ما برای رسیدن به چشم‌انداز را مشخص می‌کند. وی افزود: آنچه امروز نیاز داریم، بازخوانی چشم‌انداز و طراحی راهکارها بر اساس سیاست‌های کلی برای دستیابی به آن چیزی است که سند چشم‌انداز برای جامعه ایران ترسیم کرده است.
پزشکیان در ادامه با قرائت متن سند چشم‌انداز ۲۰ ساله عنوان کرد: انتخابات چهاردهم نشان داد مردم ما تنها خواستار دستیابی به همین اهداف هستند، مگر خواست مردم برای عدالت، رفع تبعیض، تامین زندگی عادلانه و شرافتمندانه، پیشرفت، صلح و آرامش، چیزی جز حق مصرح ملت در فصل سوم قانون اساسی و ویژگی‌های مندرج در سند چشم‌انداز است؟ پس اختلاف ما بر سر چیست؟ مگر نشانه‌ ولایتمداری و التزام عملی به قانون اساسی جز کوشش مشترک برای احترام به این خواست ملت است؟ رئیس‌جمهور تصریح کرد: وفاق ملی یعنی دست برداشتن از اختلافاتی که جز بر پایه نفسانیت شکل نگرفته و دست در دست هم نهادن برای دستیابی به این چشم‌انداز؛ مگر مردم ما در این انتخابات چیزی جز این خواستند؟
پزشکیان با بیان اینکه ایران نیازمند غلبه بر شرایط پیچیده کنونی و مخاطرات پیش رو و گشایش راه‌های توسعه پایدار است، تأکید کرد: جهان نیز نیازمند بهره‌برداری از این فرصت کم‌نظیر برای حل و فصل مشکلات منطقه‌ای و جهانی با مشارکت ایران قدرتمند، صلح‌طلب و عزتمند است. وی با تأکید بر اینکه دولت چهاردهم، پیشرفت و توسعه عادلانه و همه‌جانبه ایران و افزایش توان اقتصادی کشور و بهبود زندگی مردم را پیگیری خواهد کرد، گفت: رفع تبعیض و بسط عدالت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، آموزشی و جنسیتی لازمه تحقق این هدف است.
* فهم مشترک افق گشایی می‌کند
پزشکیان با بیان اینکه فرصت پیش روی ما، فرصت تغییر، اصلاح و پاسخ به ضرورت‌های تازه است، اضافه کرد: حرکت در مسیر خواست ملت و انجام اصلاحات رویکردی، ساختاری و رفتاری، به سود همه است. وی تأکید کرد: در این مسیر، همه برنده هستند و هیچ بازنده‌ای وجود ندارد. پزشکیان با بیان اینکه من به آینده امیدوارم، گفت: اگرچه گزارش‌های کارشناسی وضعیت امروز کشور را پیچیده و دشوار نشان می‌دهد و همه ما شاهدیم زندگی و معیشت مردم با سختی‌های فراوانی مواجه است اما توکل به قدرت الهی و توانمندی‌های ایران و ظرفیت انسانی مردم این مرز و بوم، عبور از هر چالشی را امکان‌پذیر می‌کند. رئیس‌جمهور اظهار داشت: فهم مشترک، عزم ملی و اقدام هماهنگ، راه را برای گشودن افق هموار می‌کند. وی با تأکید بر اینکه ایران کشوری امن، منسجم و باثبات است، بیان داشت: ما در اوج توفان‌ها و گردبادهای پرتلاطم منطقه و در پی حادثه هولناکی که منجر به شهادت رئیس‌جمهور شد، یک انتخابات کاملا رقابتی، سالم و امیدبخش برگزار و در کمال آرامش و همدلی، فصل جدیدی از اداره کشور را رقم زدیم. پزشکیان ادامه داد: من به پشتوانه مردم، با حمایت مقام معظم رهبری و با ایجاد اجماع میان همه ارکان و جناح‌های سیاسی کشور، قاطعانه و شرافتمندانه، از عزت و منافع ایران و حقوق ملت در صحنه بین‌المللی پاسداری خواهم کرد.
* قدردان دوستان روزهای سخت ایران هستیم
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه دولت چهاردهم خواهان یک منطقه قوی است، افزود: منطقه‌ای که در آن همه کشورهای همسایه بتوانند با هم‌افزایی برای توسعه اقتصادی، پیشرفت و بهبود زندگی آینده، گام مشترک بردارند؛ منطقه‌ای که امنیت آن به دست کشورهای منطقه تامین خواهد شد و بهانه حضور قدرت‌های خارجی، از آنها ستانده می‌شود. وی ادامه داد: منطقه‌ای که اجازه ندهد معدودی افراطی و جزم‌اندیش، ۲ میلیارد مسلمان صلح‌دوست و آزاداندیش را گرفتار روایت دروغین اسلام‌هراسی کنند. 
اسلام دین سلام است و برخی مدعیان حقوق بشر که تاریخی مملو از بیگانه‌ستیزی و نقض حقوق مردمان دارند، نمی‌توانند خود را از مسلمانان که نماد مدارا و سردمدار علم بودند، برتر بدانند. رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به جنایات رژیم کودک‌کش صهیونیستی گفت: آنان که سلاح کودک‌کشان غزه را تأمین می‌کنند، نمی‌توانند به دیگران درس انسانیت و مدارا بدهند. هیچ‌کس در دنیا نمی‌پذیرد رئیس رژیمی که با زنان و کودکان می‌جنگد و بر سر آنها بمب می‌ریزد، مورد حمایت و تشویق قرار گیرد. گویا برای برخی مدعیان تمدن، حقوق اساسی انسان‌ها بر اساس رنگ پوست، زبان و دین‌شان سنجیده می‌شود. پزشکیان افزود: ما نوادگان سعدی، آرزوی جهانی را داریم که همه در گفتار و کردار باور داشته باشند بنی‌آدم اعضای یکدیگرند/ که در آفرینش ز یک گوهرند/ چو عضوی به درد آورد روزگار/ دگر عضوها را نماند قرار/ تو کز محنت دیگران بی ‌غمی/ نشاید که نامت نهند آدمی. وی در ادامه تأکید کرد: نمی‌توان نام خود را انسان گذاشت و در برابر این همه جنایت سکوت کرد. ما خواهان جهانی هستیم که در آن مردم سرافراز فلسطین از چنگ اشغال، ظلم، اسارت و نسل‌کشی رها شده باشند و رویاهای هیچ کودک فلسطینی زیر آوارهای خانه پدری مدفون نماند. رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما می‌توانیم با هم این آرزوها را که آرزوی همه مردم آزاده منطقه و جهان است، محقق کنیم، گفت: دولت من با ایجاد تعادل و توازن در روابط خارجی، منافع ملی و نیازهای صلح و امنیت منطقه و جهان را پیگیری خواهد کرد. پزشکیان ادامه داد: ما قدر دوستان روزهای سخت‌مان را خواهیم دانست. با بازیگران نوظهور در جنوب جهان، روابط‌مان را تحکیم خواهیم کرد. برای دوستی و مودت با همسایگان شرقی و حوزه فرهنگی فارسی‌زبان تلاش خواهیم کرد. کشورهای غربی را به درک واقعیت‌ها و ایجاد روابط مبتنی بر احترام متقابل و جایگاه برابر فرا می‌خوانیم. وی افزود: آماده‌ایم برای مدیریت تنش با دولت‌هایی که هنوز شأن و جایگاه ایران را درک نکرده‌اند، گفت‌وگو کنیم. من عادی‌سازی روابط اقتصادی و تجاری ایران را با جهان، حق مسلم ایران می‌دانم و برای رفع تحریم‌های ظالمانه از پا نخواهم نشست. رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: دولت من، هرگز تسلیم زورگویی، فشار و استانداردهای دوگانه نخواهد شد. تجربه بیش از 2 دهه مذاکره با ایران، باید دولت‌های طرف مذاکره را به این درک رسانده باشد که ما پایبند به تعهدات‌مان بودیم و خواهیم بود ولی مردم، رهبری و نظام سیاسی ایران، به فشار و زیاده‌خواهی پاسخ نمی‌دهند. پزشکیان گفت: با مردم ایران باید با زبان احترام و تکریم صحبت کرد. ایران همواره در سمت درست تاریخ و انسانیت ایستاده است و بر همین راه که مبتنی بر عقاید و باورهای دینی و فرهنگی و تمدن ایرانی است، خواهیم ایستاد.
* میهمانان خارجی در جلسه تحلیف پزشکیان
انریکه مورا قائم‌مقام مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی، امامعلی رحمان رئیس‌جمهور تاجیکستان، محمد عبدالسلام سخنگو و رئیس هیات مذاکره‌کننده دولت نجات ملی یمن، نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان، نخست وزیر گرجستان، فرستاده ویژه رئیس‌جمهور قرقیزستان، رئیس مجلس ازبکستان، وزیر کشاورزی لبنان، معاون وزیر خارجه کره‌جنوبی، حسین ابراهیم طه دبیرکل سازمان همکاری‌ اسلامی، نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق، محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق، فرستاده ویژه نخست‌وزیر ژاپن، مولن آشیمبایف رئیس سنای پارلمان قزاقستان، معاون رئیس‌جمهور برزیل، رئیس مجلس مالی، وزیر خارجه جمهوری عربی مصر، محمد یحیی سعید وزیر خارجه موریتانی، نایب رئیس مجلس سیرالئون، رئیس مجلس بورکینافاسو، رئیس مجلس سنگال، وزیر کشور در امور خارجه قطر، رشید مردف معاون رئیس کابینه ترکمنستان، ژان کلودگاکوسو وزیر خارجه کنگو، یتین گادکاری وزیر حمل‌و‌نقل هند، ابراهیم حدیثه الجازی وزیر دولت اردن، ایراکلی کوباخیدزه نخست‌وزیر گرجستان، علی اسدف نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان، رئیس مجلس الجزایر، عبداللطیف بن راشد الزیانی‌ وزیر خارجه بحرین، محمد اسحاق دار معاون نخست‌وزیر پاکستان و وزیر خارجه این کشور، عبدالعزیز بن سعود بن نایف وزیر کشور عربستان سعودی، ویاچسلاو وولودین رئیس مجلس دومای دولتی روسیه، حمدان بن محمد معاون نخست‌وزیر و وزیر دفاع امارات، ایگور سرگینکو رئیس پارلمان بلاروس، هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه، دبیر کل سازمان همکاری‌ شانگهای، وزیر کشور آفریقایی نیجر، فرستاده ویژه مغولستان، فرستاده ویژه مالت، نخست‌وزیر کوبا، نخست‌وزیر میانمار، فرستاده ویژه اکوادور، فرستاده ویژه دومینیکن، فرستاده ویژه کلمبیا، وزیر خارجه گامبیا، وزیر گردشگری ماداگاسکار، وزیر خارجه سودان، نایب رئیس مجلس غنا، سرپرست وزارت خارجه لیبی، رئیس مجلس مالزی، معاون رئیس‌جمهور مالدیو، رئیس مجلس سریلانکا، رئیس مجلس ملی ماداگاسکار، رئیس مجلس کومور، وزیر خارجه آفریقای جنوبی، معاون وزیر هیات حاکمه سرپرستی افغانستان، دبیرکل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا، ایسیاکا عبدالغدیر امام دبیرکل سازمان همکاری‌های اقتصادی 8 کشور در حال توسعه، نخست‌وزیر سوریه، معاون رئیس کمیته دائمی کنگره خلق چین، وزیر مشاور بنگلادش، وزیر خارجه اریتره، معاون نخست‌وزیر صربستان، فرستاده ویژه پادشاهی بحرین، فرستاده ویژه پادشاهی عمان و معاون رئیس‌جمهور زیمبابوه  از جمله میهمانان حاضر در این مراسم بودند.

Page Generated in 0/0063 sec