printlogo


کد خبر: 287959تاریخ: 1403/5/15 00:00
از امروز افتخارآفرینان کشتی فرنگی برای بالا بردن پرچم ایران وارد گود می‌شوند
ایران حامی این ۶ نفر

تیم ملی کشتی فرنگی با ۶ نماینده به پاریس رفته تا در المپیک ۲۰۲۴ به رقابت با حریفان خود بپردازد و به دنبال افتخارآفرینی باشد. رقابت‎‌های کشتی فرنگی المپیک 2024 پاریس از امروز دوشنبه 15 مرداد در پاریس آغاز می‌شود و  تیم‌ ملی کشتی فرنگی ایران با 6 نماینده و ترکیب کامل در این رقابت‌ها شرکت خواهد کرد. در المپیک 2020 کشتی فرنگی بود که کشتی ایران را با محمدرضا گرایی صاحب نشان طلا کرد، هر چند در این دوره به دلیل شکست در مسابقه انتخابی، نتوانست خودش را به المپیک پاریس برساند. گرایی اولین کشتی‌گیر ترکیب تیم‌ ملی فرنگی ایران بود که سهمیه المپیک را به دست آورد اما در حال حاضر به جای او سعید اسماعیلی عازم المپیک شده است. سایر نفرات خودشان بعد از کسب سهمیه توانستند طبق چرخه انتخابی تیم ملی، صاحب دوبنده شوند. در المپیک توکیو هدایت تیم را محمد بنا بر عهده داشت و این تیم یک طلا و یک برنز در 5 وزن به دست آورد. در آن دوره، فرنگی‌کاران در وزن 87 کیلوگرم نتوانستند سهمیه المپیک کسب کنند اما هدایت تیمی که عازم پاریس شده را حسن رنگرز، دارنده ۲ نشان طلا و برنز سال‌های 2001 و 2002 بر عهده دارد.
* وزن 60 کیلوگرم
مهدی محسن‌نژاد در وزن 60 کیلوگرم تا پای مدال رفته اما قهرمان نشد. او توانمندی‌های خاص خود را دارد. اگر باورِ قهرمان شدن در ذهن محسن‌نژاد شکل گرفته بود، از همین ۲ سال رسیدن به دوبنده تیم ملی، بهره لازم را برده و صاحب نشان جهانی می‌شد؛ مثل همان باوری که او را صاحب دوبنده وزن 60 کیلوگرم کرد، چرا که این را در ذهن خود ساخت و سپس با عبور از علیرضا نجاتی مدعی و عنوان‌دار جهان، به چیزی که می‌خواست، رسید. هرچند همچنان مدعیان اصلی مدال طلای این وزن را کنیچیرو فومیتای ژاپنی و ژولمان شارشنبکوف قرقیز تشکیل می‌دهند و در پی این ۲ نفر، مدعیانی چون مراد ممدوف آذربایجانی، سلطانگالی قزاق، ویکتور سیوبانو از مولداوی، گئورگی تیبیلوف صربستانی و... تشکیل می‌دهند اما محسن‌نژاد هم کشتی‌گیر قابلی است و می‌تواند در این وزن خودی نشان دهد. محسن‌نژادبهبهانی در مسابقات جهانی بلگراد با کسب عنوان پنجم حقیقی، سهمیه المپیک گرفت و در انتخابی رودررو با امیررضا ده‌بزرگی در تورنمنت مجارستان، صاحب دوبنده تیم‌ ملی در المپیک شد. گربه سیاه ترک‌ها هم به پاریس نمی‌آید و به جای کرم کمال، انس باشار نماینده 60 کیلوگرم ترکیه است.
* وزن 67 کیلوگرم
شاید همه نگاه‌ها به وزن 67 باشد، به سعید اسماعیلی. اگر تا بوداپست هنوز کشتی‌دوستانی بودند که اسماعیلی را نمی‌شناختند، از تورنمنت مجارستان که دست به کارهای بزرگ زد و ۲ قهرمان المپیک را مغلوب جسارت و جنگندگی و قابلیت‌های فنی خود کرد، همه نگاه‌ها به او جلب شد. سعید اسماعیلی در تورنمنت مجارستان که مصاف انتخابی او و محمدرضا گرایی بود، قهرمان وزن 60 کیلوگرم المپیک 2020 توکیو که سال 2023 قهرمان 67 کیلوگرم شده بود را برد اما به خاطر اشتباه بچگانه‌ای که داشت و پشت به حریف کرده و ثانیه‌ای پیش از سوت پایان اقدام به شادی کرد، اسیر کمرگیری «لوئیس اورتا سانچز» کوبایی شد و کشتی برده را به باورناپذیرترین شکل ممکن باخت.
بعد از آن مقابل سوگابه ژاپنی کامبک زد؛ کشتی‌گیری که در مسابقات جهانی 2023 نفس قهرمان المپیک را بریده بود و اگر پرتاب بطری از سوی برادر بزرگ‌تر به کمک محمدرضا گرایی نمی‌آمد، چه‌بسا کیوتارو سوگابه به جای گرایی مدال برنز می‌گرفت. اسماعیلی بعد از ماراتن نفسگیر نیمه‌نهایی و رده‌بندی و کسب نشان برنز، در حالی که مشخصا در مقایسه با گرایی گروه سخت‌تری داشت و مبارزه‌های سنگین‌تری را برگزار کرده بود، باید ۲ بار گرایی را می‌برد که صاحب دوبنده تیم‌ ملی شود اما گرایی با یک برد ملی‌پوش می‌شد.
اسماعیلی کار را بخوبی تمام کرد و با ۲ برد قاطعانه دوبنده المپیک را از آن خود کرد، در وزنی که مدعیان زیادی دارد. از خود لوئیس اورتا سانچز کوبایی و کیوتارو سوگابه ژاپنی گرفته تا حسرت جعفروف آذربایجانی، پرویز نصیبوف اوکراینی، ماته نمس صربستانی، راماز زوئیدزه گرجستانی، اسلاویک گالستیان ارمنی و... اما سعید اسماعیلی را هم نباید در وزن ۶۷ کیلوگرم دست‌کم گرفت.
* وزن 77 کیلوگرم
در شرایطی که محمدعلی گرایی نتوانست در مسابقات جهانی بلگراد سهمیه المپیک را در این وزن بگیرد، امین کاویانی‌نژاد کشتی‌گیر خوزستانی در گزینشی بیشکک به سهمیه المپیک رسید. بعد از آنکه کادر فنی تیم‌ ملی به شرط قهرمانی در تورنمنت بوداپست، فرصت رویارویی محمدعلی گرایی و محمدرضا مختاری با کاویانی‌نژاد را داد، هیچ‌کدام از ۲ کشتی‌گیر شیرازی نتوانستند شرط کادر فنی را اجابت کنند و در نهایت کاویانی‌نژاد ملی‌پوش شد.
وزن او، یکی از سخت‌ترین اوزان کشتی فرنگی است و شاید پرترافیک‌ترین. مدعی‌ترین کشتی‌گیر برای کسب نشان طلا همچنان آکژول محموداف قرقیزستانی است که سال گذشته مدال طلای 77 کیلوگرم را از آن خود کرد. او البته در ماه‌های گذشته ۲ باخت بد را تجربه کرده؛ اولی در تورنمنت وهبی‌امره ترکیه، مقابل همان کشتی‌گیر میزبان که در نیمه‌نهایی نیز مبارزه‌ای جنجالی با محمدرضا مختاری داشت و در نهایت با حکم رئیس فدراسیون کشتی ترکیه هر ۲ نفر دیسکالیفه شدند.
شکست دوم آکژول هم در فینال قهرمانی آسیا مقابل حریف ژاپنی اتفاق افتاد، به نظر کیلوهای اضافه و سر وزن رسیدن کار دست محموداف داده است.
نائو کوزاکای ژاپنی برنده قهرمان قرقیز را هم باید از جمله مدعیان اصلی طلای این وزن در کنار مالخاز آمویان ارمنی دانست. سنان سلیمانوف آذربایجانی، زولتان لوای مجار و برهان آکبوداک از ترکیه هم از دیگر مدعیان مدال در این وزن هستند.
* وزن 87 کیلوگرم
علیرضا مهمدی برای ایران سهمیه المپیک گرفت، در حالی که ناصر علیزاده نماینده 87 کیلوگرم ایران در مسابقات جهانی 2023 بود که نتوانست سهمیه بگیرد. کشتی‌گیر ایذه‎‌ای سال گذشته همراه با علیزاده عضو تیم‌ ملی بود اما در وزن پایین‌تر و مدال نقره وزن 82 کیلوگرم را در نخستین سال ملی‌پوش شدنش به دست آورد و قطعا یکی از مدعیان وزن 87 کیلوگرم هم محسوب می‌شود.
او با توجه به تغییر وزنش، از نقطه اول وارد چرخه المپیک شد و با شکست حریف مستقیم خود ناصر علیزاده در فینال قهرمانی کشور، گزینه حضور در مسابقات کسب سهمیه آسیایی و در بیشکک المپیکی شد.
دیوید لوسونچی از مجارستان و علی چنگیز از ترکیه سال گذشته طلای اشتراکی این وزن را گرفتند و قطعا از مدعیان عنوان‌دار این وزن برای مدال المپیک محسوب می‌شوند. رفیق حسین‌اف آذربایجانی، نورسلطان تورسینوف قزاق، تورپال بیسلطانوف دانمارکی، لاشا گبادزه گرجستانی، الکساندر کوماروف صربستانی و ژان بلنیوک اوکراینی هم برای مدال وزن ۸۷ کیلوگرم خواهند جنگید.
* وزن 97 کیلوگرم
محمدهادی ساروی حالا در اوج پختگی است. او دومین المپیک خود را تجربه خواهد کرد، در حالی که مدال برنز المپیک قبلی را در کارنامه دارد و پس از آن یک طلا و 2 برنز از مسابقات جهانی هم به دست آورد. ساروی سال گذشته در نیمه‌نهایی مغلوب گابریئل روسیلو شد. کشتی‌گیر کوبایی در فینال هم آرتور الکسانیان ارمنی را برد و صاحب نشان طلا شد. طبق سیدبندی، الکسانیان و روسیلو در نیمه‌نهایی با هم رودررو خواهند شد و در صورت فینالیست شدن ساروی در گروه مقابل، برنده آنها با ملی‌پوش ایران کشتی خواهد گرفت. این یک موقعیت خوب برای ساروی محسوب می‌شود. در کنار آنها ابوبکر خاسلاخانو بلاروس و آرتور عمروف از جمهوری چک هم برای مدال خواهند جنگید، ضمن اینکه رستم آساکالوف باتجربه هم درنهایت به المپیک پاریس رسید ولی بعید به نظر می‌رسد با این سن و سال حرفی برای گفتن داشته باشد.
* وزن 130 کیلوگرم
امین میرزازاده که در المپیک 2020 با لوپز کشتی گرفته، حالا با شرایط کاملا متفاوت و بدنی ساخته و پرداخته برای رقابت با سنگین‌وزن‌های خوب جهان؛ با تجربه‌ چند سال حضور در مسابقات سطح بالا، به عنوان قهرمان سال 2023 جهان در المپیک حضور خواهد داشت. رضا کایالپ بعد از دوپینگ، نتوانست مجوز شرکت در المپیک را بگیرد و ترک‌ها کشتی‌گیر دیگری را جایگزینش کرده‌اند. سرگی سیمینوف روس هم در پی تحریم المپیک از سوی روس‌ها، در پاریس غایب است. مدعی اصلی طلای این وزن، میخایین لوپز کوبایی است که در 42 سالگی، به دنبال کسب پنجمین طلای المپیک خود خواهد بود، آن هم در حالی که در ۳ سال گذشته روی تشک نیامده است. او از المپیک 2008 پکن تا 2020 توکیو، چهار نشان طلای المپیک را در سنگین‌وزن کشتی فرنگی به خود اختصاص داده و طبیعتا با این کارنامه و با توجه به قدرت بدنی فوق‌العاده‌اش، شانس اول طلاست. با این وجود میرزازاده نیز برای بهترین نتیجه می‌جنگد. صباح شریعتی که برای آذربایجان سهمیه المپیک گرفت، در پاریس حضور خواهد داشت. میلوف بلغاری، لینگ ژ منگ از چین و آگوستا فرناندز از شیلی هرچند شانس مدال طلا نیستند اما گوشه چشمی به کسب مدال المپیک دارند.

Page Generated in 0/0092 sec