printlogo


کد خبر: 288031تاریخ: 1403/5/17 00:00
رئیس سازمان سینمایی در آخرین دیدار خود با مدیران و کارمندان بنیاد سینمایی فارابی مطرح کرد
سازمان سینمایی بزرگ‌ترین مدافع سینماگران

گروه فرهنگ و هنر: رئیس سازمان سینمایی روز گذشته در دیدار با مدیران و کارمندان بنیاد سینمایی فارابی کارنامه و عملکرد این بنیاد را در سال‌های سخت سینمای ایران رضایت‌بخش خواند و رویکردها و اقدامات این مجموعه را استعلایی و رو به توسعه توصیف کرد.
محمد خزاعی در این دیدار با اشاره به برنامه‌ها و فعالیت‌های زیربنایی انجام شده در بنیاد سینمایی فارابی گفت: بنیاد فارابی یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین مراکز سینمایی در کشور به شمار می‌آید و همواره در ادوار مختلف در چشم‌انداز سینمای ایران جایگاه تعیین‌کننده‌ای داشته است.
وی با قدردانی از مدیریت‌های گذشته بنیاد ادامه‌ داد: تحولات بسیار خوبی طی 3 سال اخیر در سازمان سینمایی و بنیاد فارابی شکل گرفته که جا دارد از تلاش‌های همه مدیریت‌های این بنیاد در ادوار گذشته، همچنین از مدیریت فعلی بنیاد، کارشناسان و همکاران این مجموعه ارزشمند قدردانی و تشکر کنم.
خزاعی ادامه داد: در این کارنامه نقاط عطف قابل توجه بسیاری‌ قابل مشاهده است که به طور قطع، نتیجه عملکرد مدیریت بنیاد طی 3 ساله اخیر یعنی هم در دوره آقای مهدی جوادی و هم دوره مدیریت آقای مجید زین‌العابدین از مدیران موفق حوزه رسانه و تصویر و آشنا به مسائل فرهنگی و متخصص و متعهد نسبت به اولویت‌های فرهنگی، نظام و مسائل کشور رقم خورده است.
رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه بنیاد سینمایی فارابی امروز پناهگاه و مأمن مطمئن فیلمسازان حرفه‌ای کشور با سلایق و گرایشات متنوع است، تصریح کرد: وجه تمایز بنیاد در دولت سیزدهم،  نگاه حمایتی‌تر و مهربانانه‌تر آن نسبت به فیلمسازان اولی بویژه فیلمسازان استانی و شهرستانی است؛ فیلمسازانی که بعضاً نمی‌دانستند برای تولید فیلم خود به کجا و به چه طریقی مراجعه کنند؟ این مساله در دولت سیزدهم مورد توجه و اهتمام بیشتری قرار گرفته و مدیریت بنیاد فارابی هم این مسیر را هموار کرده است.
به گفته وی، امروز فیلمسازان استانی و شهرستانی مسیر روشنی برای ورود به سینمای حرفه‌ای پیش رو دارند و با راه‌اندازی «واحد امور استان‌ها» در فارابی، روند حمایت از فرآیند تولید برای آنها تسهیل شده است. خزاعی با اشاره به نقش مهم فارابی در تقویت رویدادهای سینمایی در کشور اظهار داشت: بنده قدردان زحمات و تلاش‌های همه کارشناسان، فیلمسازان و مدیرانی هستم که در سال‌های سخت سینما مقاومت کردند و ایستادند تا جشنواره‌های سینمایی اعم از ملی و بین‌المللی به بهترین شکل ممکن برگزار شوند و فارابی در این مسیر، جلودار و نقش‌آفرین بوده است.
 وی یادآور شد: سال ۱۴۰۱، در شرایطی که جامعه تجربه تلخی را در فضای فرهنگی - اجتماعی پشت سر می‌گذاشت و تولید فیلم دچار رکود شده بود، بنیاد فارابی با تولید بیش از۱۰ فیلم سینمایی و حضور آنها در فجر در کنار حمایت و کمک به برگزاری این رویداد مهم در آن شرایط، به همراه برخی نهادها و مراکز فرهنگی مانور بزرگی را به نمایش گذاشت که از نقاط بارز کارنامه فارابی به شمار می‌آید.
رئیس سازمان سینمایی اضافه کرد: تولید بالغ بر ۴۰ فیلم سینمایی تا شهریور امسال طی ۱۰۰۰ روز پرتلاطم سینما و ایجاد اشتغال برای حداقل ۷ هزار فعال سینمایی در سطح کشور به گواه قراردادها و مستندات را  نمی‌توان نادیده گرفت و کمرنگ جلوه داد.
وی ادامه داد: در طول 4 سال دولت دوازدهم‌ حدود۴۰ فیلم‌ مورد حمایت قرار گرفته، در حالی که طی 2 سال و نیم مسؤولیت دولت سیزدهم این رقم به ۴۲ فیلم رسیده و امیدوار بودیم ‌در پایان دوره 4 ساله‌ میزان تولیدات فارابی به ۶۰ عنوان برسد و رکوردی را در حمایت از آثار سینماگران جوان و پیشکسوت ثبت کند.
خزاعی معتقد است اقدامات بنیاد فارابی در حوزه‌های تولید، کادرسازی، اشتغال، احیای جشنواره‌ها و نیز توسعه دانش سینمایی با وجود افراد متخصص و متعهد و روحیه جهادی در این دوره قابل توجه است. وی با اشاره به خدمات بخش بین‌الملل فارابی گفت: در بخش بین‌الملل خدمات شایسته‌ای انجام شد و در بحبوحه بحران‌های سیاسی، همکاران بنیاد سینمایی فارابی با نگاه به شرق رویکرد مناسبی را در نظر گرفتند و به تعاملات بسیار خوبی در حوزه بین‌الملل رسیدند.
رئیس سازمان سینمایی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی اظهارنظرها و تحلیل‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: گاهی نقدهایی در حوزه ساخت فیلم از جانب برخی مطرح می‌شود که جا دارد اشاره کنم طی سال‌ ۱۴۰۱ تا مهرماه ۱۴۰۲ متاسفانه طیفی از فیلمسازان با انگاره‌های اشتباهی که داشتند به دنبال تولید نبوده و به نوعی در استیصال و بلاتکلیفی خودساخته به سر می‌بردند. این عده، تحت تاثیر فضای رسانه‌های مجازی و شبکه‌های اجتماعی و اتمسفر مسمومی که ایجاد شده بود، تصمیم به ورورد به عرصه تولید را نداشته‌اند. اگرچه، تعدادی هم جذب پلتفرم‌ها شده‌اند، حتی چند فیلمساز سرشناس، به خاطر حضور در محافل داخلی و خارجی، پیشنهاد همکاری مشروط را با فارابی و برخی نهادها و ارگان‌ها مطرح کرده بودند تا این همکاری به طور رسمی علنی نشود.
وی اضافه کرد: طبیعی است در چنین شرایطی، با توجه به سیر تحولات، حوادث و چالش‌های اجتماعی، طیفی از فیلمسازان موفق به تولید اثر نشوند.خزاعی با اشاره به بهبود وضعیت و شرایط مطلوب امروز حوزه فرهنگ ‌و هنر گفت: خوشبختانه، با تدابیر سازمان سینمایی و همدلی قاطبه سینماگران، وضعیت امروز سینما، روند رشد و توسعه را سپری می‌کند و بسیاری از فیلمسازانی که تا همین یک سال پیش انزوا پیش گرفته بودند از بعد فجر ۴۲، در  همین دولت سیزدهم، تقاضای پروانه ساخت داده و وارد عرصه تولیده شده‌اند. وی خاطرنشان کرد: با ذهنیت و انگاره‌های غلط و جوسازی برخی سینماگران،  طی سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بیشترین ضربه را حوزه هنر و کسب‌وکار سینما خورده است.
رئیس سازمان سینمایی عنوان کرد: خوشحالم به ضرس قاطع اعلام کنم در شرایط سخت و پیچیده اجتماعی، سازمان سینمایی بزرگ‌ترین مدافع و حامی سینماگران در فضای ملتهب جامعه بوده است. اگرچه امروز نمی‌توانم پیرامون اتفاقات مختلف 2 سال اخیر صحبت کنم ولی قطعا در آینده به طور صریح درباره نقش و تاثیر برخی هنرمندان، راهبری مدیریت سینما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حمایت‌های شخص وزیر آقای اسماعیلی شفاف‌سازی و گفت‌وگو خواهم کرد. 

Page Generated in 0/0053 sec