printlogo


کد خبر: 289205تاریخ: 1403/5/22 00:00
13 روز از انتظار ترسناک صهیونیست‌ها گذشت
اسرائیل در محاصره حلقه آتش

انتظار توأم با وحشت صهیونیست‌های ساکن اراضی اشغالی از پاسخ ایران و مقاومت به ترور شخصیت‌های برجسته حماس و حزب‌الله وارد سیزدهمین روز خود شده است. شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی مختلف فلسطین اشغالی با اشاره به خلوتی خیابان‌ها در این منطقه و نگرانی‌هایی که در چهره تک‌تک صهیونیست‌ها موج می‌زند، وضعیت را شبیه شرایط دوره کرونا توصیف کرده‌اند. همچنین آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ پیشین رژیم اشغالگر و رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» با انتقاد از وضعیت متشنج جامعه صهیونیستی و سردرگمی کابینه و ارتش این رژیم ناله کرد: «ما 10 ماه است درگیر یک جنگ فرسایشی هستیم و این به منافع اسرائیل آسیب می‌زند. اسرائیل هیچ برنامه‌ای برای مقابله با ایران ندارد و بنیامین نتانیاهو تنها به بقای کابینه خودش فکر می‌کند».
با وجود تلاش‌های فراوان و حمایت‌های نامحدود سرویس‌های اطلاعاتی غرب و آمریکا، هنوز هیچ‌کس نتوانسته‌ از زمان و نوع این پاسخ سخت مطلع شود. اسرائیل زیو، فرمانده سابق شعبه عملیاتی ارتش رژیم اشغالگر و ژنرال ذخیره این ارتش، فاش کرده رژیم صهیونیستی در سایه انتظار برای پاسخ ایران، روزهای بسیار پرتنشی را می‌گذراند. وی در گفت‌وگو با رادیو ارتش گفت: «اکنون زمان آن رسیده به حقیقت اعتراف کنیم. ممکن است اوضاع از کنترل خارج شود و ما باید در روزهای آینده بسیار هوشیار باشیم. نقطه شروع اسرائیل در جنگ دارای اشکال و ایرادات جدی بود. جنگ در غزه به عنوان یک جنگ سرنوشت‌ساز برای اسرائیل آغاز شد اما وارد یک مرحله فرسایشی شدیم». زیو درباره تنش‌های اسرائیلی‌ها پیش از پاسخ ایران توضیح داد: «در این میان ایران امتیازات زیادی به دست آورده و توانسته کشورهای جهان را به اینجا بیاورد و این دلیلی بر قدرت ایران است. همین که تهران توانسته اسرائیل را در وضعیت انتظار و ترس نگه دارد، یک پیروزی برای آن محسوب می‌شود». وی سپس به تنش‌های موجود در دیگر مناطق اراضی اشغالی بویژه کرانه باختری اشاره و تاکید کرد: «شدت درگیری در کرانه باختری کمتر از نوار غزه نیست. حتی عملیات‌های تروری که اسرائیل به آن افتخار می‌کند، نتوانسته تغییری ایجاد کند و معنایی ندارد». در حالی که کابینه و ارتش رژیم اشغالگر مدعی آمادگی برای مقابله با پاسخ ایران و مقاومت در برابر جنایت‌های تروریستی این رژیم هستند، منابع عبری اخیرا گزارش دادند اسرائیل آمادگی ورود به جنگی بزرگ را ندارد و مقامات سیاسی در این زمینه توصیه‌هایی به سران نظامی کرده‌اند. در این ارتباط روزنامه عبری اسرائیل‌هیوم گزارش داد سران سیاسی رژیم به سران امنیتی و نظامی توصیه می‌کنند سعی داشته باشند اوضاع را تا حد یک جنگ همه‌جانبه پیش نبرند. ارزیابی‌های رژیم حاکی از آن است که در بحبوحه تلفات ارتش در غزه و کمبود سلاح و در شرایطی که حزب‌الله آمادگی بالایی دارد، اکنون زمان ورود اسرائیل به یک جنگ همه‌جانبه نیست. در ادامه این گزارش آمده است: «در سطح داخلی نگرانی شدیدی بر افکار عمومی سایه افکنده؛ بویژه اینکه مقامات اسرائیلی هیچ پیامی برای اطمینان دادن به شهرک‌نشینان نفرستادند. دستورالعملی که سطح سیاسی به سطح نظامی اسرائیل داده، این است که سعی کنیم کار به جنگ همه‌جانبه نکشد. همچنین دستگاه امنیتی اسرائیل با معضل بزرگی جهت مقابله با پاسخ ایران و حزب‌الله دست و پنجه نرم می‌کند و همین وضعیت انتظار و ترسی که اسرائیلی‌ها دارند، بخشی از پاسخ حزب‌الله و ایران به اسرائیل است».
کوبی مارون، کارشناس امنیتی کانال ۱۲ اسرائیل نیز نوشت: «بعد از شکست مفتضحانه اسرائیل در 7 اکتبر، ضعف تل‌آویو در مقابله با این عملیات، موجب تعجب ایرانی‌ها و دیگر بازیگران منطقه غرب آسیا شد». وی عملیات توفان الاقصی را عامل علنی شدن ضعف رژیم اشغالگر و از بین رفتن بازدارندگی آن دانست و گفت: «بعد از آن عملیات، ایران و متحدانش، طرح ایجاد حلقه آتش در اطراف اسرائیل را که توسط سلیمانی، فرمانده سابق سپاه قدس طراحی شده بود، به اجرا درآوردند و به موفقیت‌های بزرگی رسیدند».
یوئل گوزینسکی، تحلیلگر روزنامه هاآرتص نیز با اشاره به ترور شهید هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، این سوال را مطرح کرد که آیا این ترور به تغییر سیاست محور مقاومت به نفع تل‌آویو بوده است؟ وی درباره تاثیرات این ترور بر معادلات منطقه‌ای گفت: «ترور رئیس دفتر سیاسی حماس به تندتر شدن موضع محور مقاومت و تقویت اراده آن برای مقابله با اسرائیل خواهد انجامید».

Page Generated in 0/0071 sec