printlogo


کد خبر: 290547تاریخ: 1403/6/1 00:00
منابع دیپلماتیک آمریکایی و اسرائیلی فاش کردند طرح آمریکا در آستانه فروپاشی است
نتانیاهو: آتش‌بس هرگز!
وحشت دولت بایدن از آغاز خونخواهی ایران و انتقام حزب‌الله

گروه بین‌الملل: نتانیاهو در نهایت نظر واقعی‌اش را درباره جنگ در فلسطین اشغالی بروز داد تا مذاکرات به اصطلاح آتش‌بس به ابتکار آمریکا، هنوز شروع نشده به بن‌بستی جدی برخورد کند.
در حالی که سه‌شنبه آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در بازگشت از خاورمیانه به رسانه‌ها گفته بود نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی طرح آتش‌بس واشنگتن را پذیرفته اما  بنیامین نتانیاهو حتی مراعات متحدان خود را هم نکرد و صریحا اعلام کرد هرگز جنگ غزه را متوقف نخواهد کرد.
او بار دیگر مخالفت صریح خود را با هرگونه طرحی که به پایان جنگ علیه غزه منجر شود، اعلام کرد و گفت: «طرحی را که متضمن پایان جنگ در غزه باشد، نمی‌پذیرم».
شبکه عبری کان به نقل از منابعی در تیم مذاکره‌کننده اسرائیلی برای نشست‌های دوحه و قاهره، گزارش داد هدف اظهارات نتانیاهو مبنی بر عقب‌نشینی نکردن از محورهای فیلادلفی و نتساریم، به بن‌بست کشاندن مذاکرات است.
در این گزارش آمده است: «نتانیاهو می‌دانست پیشرفت‌هایی در مذاکرات صورت گرفته، به همین دلیل عمدا این اظهارات را بیان کرد که با آنچه بین هیات اسرائیلی و میانجی‌ها توافق شده بود در تضاد است».
سازمان رادیو و تلویزیون رژیم هم به نقل از منابعی در تیم مذاکره کننده، تاکید کرد نتانیاهو در تلاش برای شکست مذاکرات است. از نظر یوسی ملمن، نویسنده و تحلیلگر امنیتی اسرائیلی، بارها ثابت شده که عملیات نظامی رژیم در غزه، نه‌تنها به سنگ‌اندازی بر سر راه توافق مبادله اسرا منجر می‌شود، بلکه موجب کشته شدن اسرای اسرائیلی هم خواهد شد. ملمن نوشت: «حقیقت تلخ این است که ارتش اسرائیل در جریان عملیات‌های خود در غزه حداقل ۲ برابر اسرایی را که نجات داده، کشته است».
* هاآرتص: بقای نتانیاهو در محور فیلادلفی 
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» روز گذشته در گزارشی به مخمصه اسرای صهیونیست برای کابینه دولت اسرائیل پرداخت و نتانیاهو را نسبت به وضعیت آنها بی‌تفاوت دانست. طبق گزارش این روزنامه صهیونیستی، اسرای اسرائیلی برای نخست‌وزیر رژیم تنها یک کالای مصرفی جهت بقای بیشتر او در عرصه سیاست هستند.
در روزهای گذشته موج جدید انتقادات از عملکرد نخست‌وزیر اسرائیل و کابینه او پس از تایید کشته شدن 6 اسیر اسرائیلی دیگر توسط ارتش اسرائیل در غزه افزایش یافت، اسرایی که پیش از این کشته شدن 5 نفر از آنها تایید شده بود و نفر ششم نیز در عملیات اخیر ارتش رژیم در شهر خان‌یونس کشته شد. رهبران سیاسی مخالف دولت پس از انتشار این خبر نسبت به بی‌تفاوتی دولت و شخص نتانیاهو به وضعیت اسرای اسرائیلی انتقاد کرده و خواستار توافق با جنبش حماس شدند؛ توافقی که در حال حاضر به دلیل پافشاری شخص نتانیاهو بر محور فیلادلفی (صلاح‌الدین) در مرز غزه با مصر امکان‌پذیر نیست. 
طبق گزارش «هاآرتص»، تاکید بیش از حد نتانیاهو بر محور فیلادلفی در مرز غزه با مصر تنها بهانه‌ای جدید برای باقی ماندن نتانیاهو در عرصه سیاست اسرائیل است، زیرا با به نتیجه رسیدن توافق آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا عمر سیاسی وی نیز پایان می‌یابد و در دادگاه با اتهامات فساد مالی و بی‌کفایتی در مدیریت جنگ غزه رو‌به‌رو خواهد شد.
طبق برآوردهای اطلاعاتی، نیمی از ۱۰۹ اسیر باقی‌مانده صهیونیست تاکنون کشته شده‌اند؛ آماری که برای کابینه نتانیاهو یک شکست بزرگ به حساب می‌آید. وزرای افراطی کابینه اسرائیل با این وجود همچنان بر رویکرد نظامی برای آزادسازی اسرای صهیونیست و کشتار بیشتر مردم غزه با بستن راه رسیدن کمک‌های بشردوستانه اصرار دارند؛ اقداماتی که تاکنون در شکست مقاومت و مردم غزه ناموفق بوده و کابینه نتانیاهو را به بن‌بست سیاسی در عرصه داخلی کشانده است.
* پولیتیکو: توافق آمریکایی در آستانه فروپاشی است
روزنامه آمریکایی پولیتیکو به نقل از ۲ مقام دولت بایدن و ۲ مقام رژیم صهیونیستی اعلام کرد طرح توافق کذایی مورد پیشنهاد آمریکا میان حماس و اسرائیل برای پایان دادن به جنگ در غزه در آستانه فروپاشی قرار دارد و هیچ توافق جایگزین فوری و واضحی وجود ندارد که بتواند به جای آن ارائه شود.
در روزهای اخیر بارها آمریکایی‌ها مدعی شدند بیش از هر زمان دیگری به امضای یک توافق بین ۲ طرف فلسطینی و اسرائیلی نزدیک شده‌اند اما ارزیابی ۲ مقام آمریکایی و اسرائیلی  بسیار ناامیدانه‌تر از آن چیزی است که مقامات کاخ سفید به طور علنی ارائه می‌کنند.
برخلاف ادعای کاخ سفید که پیشنهاد فعلی آتش‌بس - که طی چند هفته در ماه ژوئیه تنظیم شده - آن هم به ابتکار دولت بایدن و دولت‌های مصر و قطر، قوی‌ترین شکل توافق تا امروز بوده، پولیتیکو می‌نویسد این طرح مسیر روشنی را برای پایان دادن به جنگ فعلی غزه یا بازگرداندن اسرای اسرائیلی مشخص نکرده و شکست می‌خورد.
پیشنهاد توافق آمریکایی به طور یک‌طرفه‌ای شامل شرایطی است که مطابق خواسته‌های رژیم صهیونیستی است و حماس آشکارا اعلام کرده که چنین پیمانی را نمی‌پذیرد.
«اندرو میلر» که تا اواخر بهار امسال به عنوان معاون دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور اسرائیل و فلسطین بود، گفت: «ما دیدیم سنوار اساسا آنچه را که توافق شده بود، وتو یا خنثی کرد و دیدیم نتانیاهو شرایط بیشتری را تحمیل کرده است. به نظر می‌رسد در بن‌بست قرار داریم اما یکی از آن موقعیت‌هایی است که حتی اگر احتمال دستیابی به توافق کم باشد، فکر کردن به راهبرد بهتر دشوار است».
یک مقام کابینه نتانیاهو نیز اعتراف کرده این پیشنهاد اساسا بر آزادی اسرا و اجساد کشته‌شدگان متمرکز است، همچنین به چگونگی خروج نیروهای اسرائیلی از غزه می‌پردازد. به عبارت دیگر همان‌طور که اعضای دفتر سیاسی حماس پیش‌تر اذعان کرده بودند پیشنهاد آمریکایی فقط یک آتش‌بس موقت و شکننده را ترسیم می‌کند، آن هم در حالی که افراطی‌های حاکم بر رژیم صهیونیستی از تداوم حمله نظامی در محور فیلادلفی (مرز رفح) حتی در صورت رسیدن به توافق با طرف فلسطینی دم می‌زنند.
تیم آمریکایی از جمله برت مک‌گورک، مشاور ارشد کاخ سفید در امور خاورمیانه، پس از شرکت در نشست هفته گذشته دوحه، این هفته در مسیر قاهره قرار دارد اما بدون هیچ چشم‌انداز روشنی از حصول یک توافق واقعی.
آمریکایی‌ها بسیار نگران شکست این توافق هستند، چون اگر آنها نتوانند حماس را قانع کنند، ممکن است ابتکار عمل در کل خاورمیانه را از دست بدهند و احتمال افزایش درگیری بین اسرائیل و حزب‌الله و پاسخ مستقیم ایران به تل‌آویو افزایش می‌یابد.

Page Generated in 0/0060 sec