باند سارقان سریالی موبایلقاپ تهران که در فضای مجازی معروف شده بودند، دستگیر شدند
گروه اجتماعی: باند سارقان سریالی موبایل که به «آرسن لوپن پایتخت» در فضای مجازی معروف شده بودند، توسط پلیس دستگیر شدند. بعد از انتشار گسترده فیلم و تصاویر یک موبایلقاپ لاغراندام تیزپا و در عین حال خونسرد در فضای مجازی که با کلاه نقابدار و ماسک بر صورت، گوشی تلفن همراه مردم را میقاپید و سوار بر موتور از محل ارتکاب جرم به سرعت میگریخت، پلیس تهران بزرگ وارد عمل شد و این سارق به همراه همدستانش دستگیر شدند.
پلیس دلیل دستگیری دیرهنگام این سارقان را انتشار تصاویر آنها در فضای مجازی عنوان کرد، چرا که این افراد با دیدن چنین تصاویری دچار ترس شده بودند و طی یک ماه اخیر چندین بار مخفیگاه و محل تردد خود را عوض کرده بودند.
این سارقان پس از دستگیری به سرقتهای متعدد در تهران اعتراف کردند. آنها که با شیوهای ماهرانه و در کمال خونسردی اقدام به سرقت تلفن همراه شهروندان میکردند، همگی زیر ۲۲ سال دارند. در این میان 2 نفر به طور مستقیم اقدام به سرقت میکردند و 2 نفر دیگر اموال مسروقه را میفروختند.
سردار عباسعلی محمدیان، فرماندهی انتظامی تهران بزرگ درباره نحوه شناسایی این سارقان و جزئیات سرقتهایشان گفت: پلیس تهران موفق شد باندی ۴ نفره از سارقان موبایل را دستگیر کند. این افراد با تغییر مکرر مخفیگاهشان تلاش میکردند از دست قانون فرار کنند اما در نهایت به دام افتادند.
رئیس پلیس پایتخت پیشازظهر دیروز در ستاد فرماندهی انتظامی تهران بزرگ جزئیات دستگیری سارق خیابان استاد معین و ۳ همدست دیگرش را تشریح کرد. وی در این زمینه گفت: این سارقان شب گذشته (سهشنبه) دستگیر شدند و بر اساس بررسیهای ما حدود ۱۰ فقره سرقت داشتند. وی با بیان اینکه این افراد شایسته هیچ عنوان و لقبی نیستند، افزود: ویدئویی که بخش خبری ۲۰:۳۰ منتشر کرد، کار را سخت کرد و به جایی رسید که این افراد 4 بار مخفیگاه خود را تغییر دادند، اگرنه ما ظرف ۴۸ ساعت این افراد را دستگیر میکردیم.
البته ما پای قولی که به مردم عزیز داده بودیم، ماندیم و این افراد را دستگیر کردیم. این را هم بگویم که تمام ویدئوهای بعدی که از این افراد پخش شد، جدید نبوده و مربوط به قبل از ویدئوی سرقت در خیابان استاد معین بود. رئیس پلیس پایتخت با بیان اینکه هماهنگی با دستگاه قضایی انجام شده است، گفت: دادستان تهران سهشنبه شب خبر دستگیری را اعلام کرد و این نشان میدهد عزمی جدی در این باره وجود دارد و ما امیدواریم مجازاتها برای این افراد بازدارنده باشد. محمدیان اظهار کرد: 2 نفر نیز مالخر این افراد بودند که دستگیر شدند. این افراد سارقان خاص یا ویژهای نبودند و همانطور که گفتم فضاسازی رسانهای سبب معروف شدن آنان شده بود، اتفاقا سن کمی هم داشتند.
وی درباره فعالیت سارقان و مالخران در فضای مجازی نیز گفت: فضای مجازی از سوی همکاران ما رصد میشود، همچنین بازارهای خرید و فروش اجناس دستدوم را هم رصد و با این افراد برخورد میکنیم.
* رایزنی با کشور همسایه درباره گوشیهای سرقتی
رئیس پلیس پایتخت با بیان اینکه بخشی از اموال مسروقه و بویژه گوشیهای سرقتی با جاساز قاچاق از کشور خارج میشود، گفت: ما در این باره با کشورهای همسایه که مقصد این گوشیهای سرقتی هستند هم رایزنی کردیم و بزودی اتفاقات خوبی رخ خواهد داد. ما قبلا درباره یک مدل خودروی خاص نیز همین مشکلات را داشتیم که از طریق رایزنی با آن کشور، این مشکلات حل شد. محمدیان به مردم توصیه کرد هنگام استفاده از تلفن همراه جوانب احتیاط را رعایت کرده و تا حد امکان از هندزفری استفاده کنند، چرا که در مواردی مشاهده شده که سارق از 5 تا ۱۰ دقیقه قبل از سرقت مشغول زاغزنی مالباخته بوده تا در فرصتی مناسب از او سرقت کند و این در حالی است که مالباخته اصلی متوجه نشده بود. وی در پایان به سارقان و مجرمان هشدار داد که قدرت پلیس را امتحان نکنند، چرا که در نهایت آنان بازنده اصلی خواهند بود و با توجه به توان و اشراف اطلاعاتی پلیس دستگیر خواهند شد. پس از دستگیری این افراد سردار سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فراجا نیز با انتشار پستی در فضای مجازی تاکید کرده بود پلیس منتظر اقدام قاطع قوه قضائیه درباره پرونده این افراد است.
***
* گفتوگو با موبایلقاپ معروف تهران
* سابقه داری؟
بله.
* روزی چندبار سرقت میکردی؟
یک تا 3 گوشی سرقت میکردیم و معمولا صبحها اقدام به این کار میکردیم.
* وقتی فیلمهای سرقت خودت را دیدی چه حسی داشتی؟
حس خوبی نداشتم، ترسیده بودم اما همه فیلمها من نبودم.
* سوژهها را چطور شناسایی میکردید؟
اتفاقی، وقتی میدیدم حواسشان به اطراف نیست گوشی را میقاپیدم.
* همدستانت را از کجا میشناسی؟
همکلاسی بودیم.