printlogo


کد خبر: 290815تاریخ: 1403/6/11 00:00
رئیس اتحادیه گوشت کشور در گفت‌وگو با «وطن امروز» مطرح کرد
لزوم تنظیم بازار گوشت برای بعد از مهرماه

گروه اقتصادی: بر اساس آخرین آمار موجود در سامانه تأمین دام و طیور، قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفند درب کشتارگاه، هر کیلو ران گوساله ۴۸۹ هزار تومان، سردست ۴۷۰ هزار تومان، راسته ۶۷۲ هزار تومان، گردن ۴۸۰ هزار تومان و لاشه ۳۷۴ هزار تومان اعلام شده است.
در میان انواع گوشت گوسفندی نیز، سردست ۵۷۷ هزار تومان و گردن ۵۴۷ هزار تومان قیمت دارد. همچنین بر اساس اعلام سامانه یادشده، قیمت ران مرغ درب کارخانه هر کیلو ۸۸ هزار و ۲۰۰ تومان، سینه ۱۶۸ هزار و ۳۰۰ تومان، مرغ کامل کشتار ۸۱ هزار و ۲۵۰ تومان و فیله ۱۹۱ هزار تومان
 است.
علی‌اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت کشور در گفت‌وگو با «وطن امروز» درباره آخرین وضعیت گوشت گوسفندی در بازار پروتئین کشور اظهار کرد: بازار گوشت مسکوت و میزان فروش کم است و مردم قدرت خرید ندارند، علاوه بر این در فصل گرما نیز میزان تقاضا و مصرف گوشت قرمز کاهش یافته و به همین دلیل در مغازه‌های گوشت‌فروشی خرید بسیار کم و تقاضا کاهش یافته است.
وی افزود: البته اتحادیه گوشت به نوعی خود مصرف‌کننده گوشت است و این محصول را از تولید‌کنندگان دریافت و به عنوان حلقه میانی بازار گوشت عمل می‌کند و همین فروش پایین موجب کاهش سود اعضای این اتحادیه شده است.
افزایش تزریق گوشت به بازار موجب ثبات در قیمت می‌شود
ملکی ادامه داد: اتحادیه گوشت به عنوان تنظیم و توزیع‌کننده در بازار عمل می‌کند و امروز ما شاهد این هستیم که نسبت به قبل گوشت بیشتری به بازار تزریق می‌شود و در صورتی که این روند توزیع به همین شکل ادامه یابد به طور قطع منطقی شدن قیمت در بازار را به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: در ۳ هفته اخیر بازار گوشت و بویژه گوشت گوسفندی شاهد کاهش قیمت و شیب نزولی آرام قیمت گوشت در بازار بودیم که یکی از علت‌های آن را می‌توان افزایش گوشت وارداتی و همچنین کم شدن میزان خرید مردم به واسطه توان مالی عنوان کرد.
ملکی توضیح داد: مصرف گوشت نسبت به گذشته تا حدی کاهش یافته که امید داریم با توجه به مشکلاتی که کاهش مصرف گوشت برای سیستم درمان کشور به وجود می‌آورد، این روند با تدابیر دولت اصلاح شود تا در آینده نیاز نباشد همین مبلغ، بلکه مبلغ بیشتری را در حوزه درمان در کشور هزینه کنیم.
وی در ادامه افزود: طی ۲ هفته گذشته قیمت گوشت قرمز ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان کاهش داشته به دلیل اینکه بازار ضعیف است و مردم چندان قدرت خرید ندارند. یقینا با حرکت به سمت مهرماه و خنک‌تر شدن هوا، میزان مصرف گوشت قرمز افزایش خواهد یافت. امیدواریم گوشت‌های تنظیم بازار بتواند بازار را آرام نگه دارد تا در این زمینه چالشی ایجاد نشود.
ملکی با اشاره به افزایش مصرف گوشت در مقاطعی نظیر محرم و بازگشت حجاج، عید قربان و... گفت: در حال حاضر این مناسبت‌ها به پایان رسیده و میزان مورد نیاز گوشت برای همه این مناسبت‌ها تأمین شده است و از این به بعد دیگر فشاری بر بازار تأمین گوشت نیست و از شرایط فشار خارج شده‌ایم.
بعد از مهرماه مصرف گوشت در کشور افزایش می‌یابد
وی تصریح کرد: آمار سال‌های گذشته نشان از این دارد که از مهرماه به بعد تا حدی مصرف گوشت در کشور افزایش می‌یابد که با مدیریت وزارت جهاد کشاورزی و نظارت نهادهای ناظر و مدیریت عمومی گوشت در کشور ان‌شاء‌الله شاهد آرامش بیشتر در این بازار خواهیم بود.
در جمع‌بندی باید متذکر شد خشکسالی و حذف ارز ترجیحی که یک تکلیف قانونی بود از جمله مواردی است که طی ۲ سال گذشته موجب افزایش هزینه دامداران شد. پشتوانه دامی کشور به علت عرضه بیشتر دام‌های مولد دچار آسیب شد که در همین راستا برای رفع این مشکل، واردات گوشت گرم و منجمد در دستور کار دولت قرار گرفت که تاکنون نیز طبق روال در حال انجام است اما نباید از نظر دور داشت که بحث قیمت همواره یک موضوع مهم بوده که دولت باید شرایط بازار را در نظر بگیرد و اقدامات لازم را برای تنظیم قیمت‌ها انجام دهد. طبق آمارهای مرکز آمار ایران، از فروردین سال ۱۳۹۷ تا اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۳، قیمت سبد مصرفی خانوار بیش از ۷ برابر شده است. این در حالی است که قیمت یک کیلوگرم گوشت در این مدت بیش از ۱۴ برابر رشد داشته است؛ طی 7 سال اخیر، قیمت یک کیلوگرم گوشت گوسفندی 14.5 برابر و گوشت گاو و گوساله نیز در همین مدت افزایش قیمت ۱۴ برابری را تجربه کرده‌اند. در پی این افزایش قیمت، مصرف و خرید گوشت در میان مردم نیز بشدت کاهش داشته است. برخی طرح‌ها همچون فروش گوشت قرمز به صورت اینترنتی یا کالاهای تنظیم بازاری نیز وجود دارد که قیمت آنها پایین‌تر از دام ایرانی است، در حالی که گوشت گوسفندی ایران کیفیت بسیار بالایی دارد. گوشت‌ وارداتی نمی‌تواند کیفیت گوشت ایرانی را داشته باشد اما شاید برای تنظیم بازار نیاز به گوشت وارداتی داشته باشیم.

Page Generated in 0/0065 sec