printlogo


کد خبر: 291054تاریخ: 1403/6/24 00:00
در نشست خبری هشتمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران عنوان شد
شناسایی استعدادهای نوجوانان؛ رسالت اصلی المپیاد فیلمسازی

گروه فرهنگ و هنر: نشست خبری هشتمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران با حضور وحید ملتجی مدیر المپیاد، میثم بکتاشیان معاون فرهنگی شهرداری اصفهان، مسعود احمدیان معاون فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی و جمعی از اهالی رسانه با اجرای مصطفی محمودی  در سالن عباس کیارستمی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد.
وحید ملتجی در این نشست ضمن تقدیر از خبرنگاران و یادآوری رسالت اصحاب رسانه در شناسایی و معرفی این رویداد هنری ویژه نوجوانان گفت: این المپیاد از این جهت اهمیت می‌یابد که به مساله نوجوان می‌پردازد. این المپیاد مولود جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان است که هر سال در کنار هم برگزار می‌شد اما از سال گذشته ما تصمیم گرفتیم این بخش را به منظور اعتباربخشی و اهمیت به نوجوانان از جشنواره جدا و به صورت مستقل و پیش از جشنواره برگزار کنیم.
وی افزود: در سال‌های گذشته یک فراخوان عمومی منتشر می‌شد که امسال هم این اتفاق رخ داده اما انتخاب‌ها بسیار سختگیرانه‌تر اتفاق افتاد، به این دلیل که این فرصت فراهم شده در اختیار نوجوانی قرار بگیرد که به حوزه فیلمسازی علاقه و استعداد جدی دارد، چون اعتقاد داریم خروجی‌های این المپیاد آینده فیلمسازی ما هستند.
ملتجی گفت: در این دوره بعد از انتشار فراخوان بیش از هزار اثر به دبیرخانه رسید که از میان آنها 30 اثر توسط هیات انتخاب متشکل از نادره ترکمانی، احسان صدیقی و داریوش یاری در بخش فیلم و زهرا مصطفوی، فاطمه‌سادات میرمحمد صادقی و امیرحسین اخوین در بخش ایده انتخاب شدند که از این میان 14 نفر پسر و 16 دختر در المپیاد این دوره حضور دارند.
مدیر این رویداد هنری اظهار کرد: در این مدت ما برای این 30 شرکت‌کننده کلاس‌های مجازی را با حضور علی شاه‌محمدی (فیلمنامه‌نویسی)، وحید گلستان (کارگردانی) و مجید دهقان (تصویربرداری) برگزار کردیم و نوجوانان فیلمساز با یک پیش‌زمینه آموزشی و آشنایی 24 شهریور به اصفهان می‌روند.
ملتجی گفت: یکی از ویژگی‌های خاص این دوره هم همانند دوره گذشته این است که از حضور 6 کارگردان مطرح و حرفه‌ای سینما به عنوان راهنمای نوجوانان استفاده و به این واسطه فرصتی را برای نوجوان ایجاد کردیم که در کنار یک فرد حرفه‌ای سینمای ایران قرار بگیرد و در نهایت بتوانند با کمک هم یک فیلم بسازند.
وی یادآور شد: در این رویداد مساله ما نوجوان است و می‌دانیم نوجوانان در شرایط سنی حساسی قرار دارند و در این مقطع می‌خواهند در کنار بزرگسالان قرار بگیرند، از همین رو امسال یک مقدار حرفه‌ای‌تر و تخصصی‌تر به این مساله نگاه کردیم و در راستای اعتباربخشی به المپیاد سعی کردیم یک مسیر عدالت آموزشی و مهارتی را هم مدنظر داشته باشیم تا فرصتی فراهم باشد برای تمام نوجوانان ایران تا هر کجا که هستند، بتوانند از این فرصت استفاده و عرصه فیلمسازی را جدی‌تر دنبال کنند.
ملتجی افزود: مریم بحرالعلومی، لیلی عاج، زیور حجتی، مرتضی‌علی ‌عباس‌میرزایی، محمد حمزه‌ای و مهدی خرمیان مربیانی هستند که قرار است از 25 تا 28 شهریور در اصفهان در کنار نوجوانان فیلمساز قرار بگیرند. هدف ما از این برنامه‌ریزی قرار گرفتن، حضور و زیست نوجوان‌های علاقه‌مند به فیلمسازی در فضایی کاملا حرفه‌ای است و قرار است در نهایت این زیست حرفه‌ای به تولید یک اثر منتهی و در جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان اکران شود.
وی در ادامه پاسخگوی دغدغه‌های اهالی رسانه در این حوزه بود و در پاسخ به خروجی دوره‌های پیشین المپیاد گفت: به کمک مسؤولان بنیاد فارابی در حال رصد و بررسی فعالیت آنها هستیم. البته ناگفته نماند برخی افرادی که در دوره‌های مختلف در این المپیاد شرکت کردند در عرصه فیلمسازی چه داخل کشور و چه خارج از کشور حرفی برای گفتن دارند و مشغول کار هستند.
ملتجی گفت: در این دوره جلساتی با نهادهایی مانند آموزش و پرورش، شبکه امید، کانون پرورش فکری، سازمان تعلیم و تربیت و... برگزار شد و معتقدیم باید ارتباط و تعامل بیشتری با نهادهایی همچون آموزش‌و‌پرورش داشته باشیم تا بتوانیم از این راه یک اعتبار مضاعفی به این رویداد بدهیم.
وی افزود: اعتقادمان این است که المپیاد باید از وجاهت و اعتبار بیشتری برخوردار باشد. از همین رو امیدواریم به لحاظ حاکمیتی هم از جایگاه و اعتبار بالایی برخوردار شود. به همین دلیل تفاهمنامه‌ای بین بنیاد سینمایی فارابی و انجمن سینمای جوان امضا شده که طی آن نوجوانان شرکت‌کننده در المپیاد می‌توانند از امکانات موجود در انجمن برای کار و آموزش استفاده کنند. ما به این باور رسیده‌ایم که المپیاد فضایی برای شناسایی بخشی از استعدادهای نوجوانان است که نیاز به توجه دارند.

Page Generated in 0/0058 sec