printlogo


کد خبر: 291120تاریخ: 1403/6/25 00:00
وضعیت وخیم یگان اطلاعاتی ارتش صهیونیستی پس از عملیات یو‌م‌الاربعین
8200 تقسیم بر 2!

پنجشنبه گذشته بود که سرتیپ یوسی شاریل، فرمانده واحد 8200 مقر جاسوسی و اطلاعاتی ارتش اسرائیل استعفای خود را به فرماندهی ارتش اسرائیل اعلام کرد. استعفای وی که به دنبال موج استعفاهای مقامات نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی انجام شده است، تنها چند هفته پس از حمله موشکی و پهپادی حزب‌الله لبنان به مقر 8200 رژیم صهیونیستی و پس از آنکه خبر هلاکت و زخمی شدن نزدیک به 100 نظامی این واحد در رسانه‌های غربی و عربی درز کرد، اعلام شد. اکنون پس از این استعفا مباحث مهمی درباره وضعیت وخیم در یگان اطلاعاتی ارتش رژیم صهیونیستی در رسانه‌های اسرائیل مطرح شده است. 
بنا به گزارش رسانه‌های رژیم صهیونیستی، بحران در واحد 8200 ارتش رژیم صهیونیستی تنها محدود به عملیات روز اربعین حزب‌الله لبنان نیست و مساله استعفای یوسی شاریل بیشتر به شکست این واحد پرمدعا در پیش‌بینی عملیات توفان الاقصی مربوط است. 
استعفای فرمانده یگان 8200 سومین اقدام به استعفای مقامات ارشد امنیتی رژیم صهیونیستی پس از 7 اکتبر سال گذشته بود و علت مشترک تمام این کناره‌گیری‌ها غافلگیری در عملیات توفان الاقصی است؛ عملیاتی که حتی به پایگاه نظامی اوریم واقع در النقب که تحت مدیریت واحد 8200 بود نیز آسیب‌ زد و شمار زیادی از نظامیان حاضر در پادگان را به هلاکت رساند.  رسانه‌های عبری همچنین خبر از استعفاهای دومینووار دیگر در بین مقامات نظامی و حتی سیاسی اسرائیل می‌دهند.
اما نکته جالب درباره استعفای یوسی شاریل اعتراف او به شکست در مدیریت یگان 8200 است که تا قبل از شکست سنگین اطلاعاتی در 7 اکتبر 2023 خود را جزو بزرگ‌ترین و حتی زبده‌ترین واحدهای اطلاعاتی و جاسوسی دنیا معرفی می‌کرد.
فرمانده مستعفی واحد 8200 ارتش رژیم صهیونیستی در نامه استعفای خود که در بین اعضای این واحد توزیع شده، در اعترافاتی بی‌سابقه گفته است: من شکست خوردم. وی علاوه بر این اعتراف سخت و سنگین به ارائه جزئیاتی از دلایل شکست خود و واحد تحت فرمانش پرداخته است: یگان 8200 نتوانست اطلاعات طلایی و هشدار قبلی درباره حمله حماس در 7 اکتبر 2023 را بدهد و صرفا به یک هشدار محدود در منطقه مرزی غزه، بدون ابلاغ آن به نهاد سیاسی متمرکز شد؛ این خطایی فاحش بود و مسؤولیت شکست یگان 8200 در عملیات اطلاعاتی به ‌عهده من است. علاوه بر موارد فوق، کارشناسان و تحلیلگران امنیتی به دلایل شکست یگان 8200 پرداخته و دلایل مختلفی را مطرح کردند. منحرف‌ شدن یگان از ماموریت اصلی خود و تمرکز بر زمینه‌های دیگر، اهمال‌کاری و نادیده‌ گرفتن برخی منابع اطلاعاتی دیگر، انتصاب افراد نامناسب در پست‌های حساس در داخل یگان، غرور و تکبر نابجای افراد و اعضای یگان 8200 که تصور می‌کردند در بزرگ‌ترین یگان جاسوسی و جمع‌آوری اطلاعات جهان فعالیت می‌کنند و هیچ اقدام مشکوکی از سوی دشمن از چشم آنها پنهان نمی‌ماند، کاهش سطح حرفه‌ای یگان و احتکار اطلاعاتی و اعتماد بیش از حد ساختار اطلاعاتی و جاسوسی اسرائیل به این یگان از جمله دلایل مطرح شده درباره شکست اطلاعاتی واحد جاسوسی و اطلاعاتی ارتش رژیم صهیونیستی است. این واحد که بزرگ‌ترین نهاد اطلاعاتی و جاسوسی رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود و مسؤولیت‌های مختلفی مانند هدایت ترورهای خارجی رژیم و همچنین هشدار درباره حمله‌های احتمالی به سرزمین‌های اشغالی و شهرک‌های رژیم صهیونیستی را بر عهده دارد، هم‌اکنون در وضعیت بحرانی قرار دارد و تحت فشارهای سیاسی و انتقادات شدید رسانه‌ای قرار گرفته است. حتی ترورهای وحشیانه و بی‌سابقه تحت هدایت این واحد در یک سال گذشته نیز نتوانسته از حجم انتقادات کم کند و در نهایت استعفای فرماندهی این یگان رقم خورد؛ استعفایی که بسیاری از منتقدان داخلی دولت و ارتش رژیم صهیونیستی آن را بسیار دیرهنگام توصیف کردند و آن را ناکافی می‌دانند و خواستار محاکمه فرماندهان و مسؤولان نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی به دلیل شکست در پیش‌بینی  عملیات توفان الاقصی هستند.
به گزارش روزنامه عبری جروزالم پست، اختلاف نظر درباره وضعیت نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی و درگیری بین فرماندهان آنها مساله‌ای است که تنها یک روز پس از عملیات توفان الاقصی آغاز شده است و تاکنون ادامه دارد. فرماندهان یگان 8200 و موساد و شاباک انگشت اتهام خود درباره مساله شکست در 7 اکتبر را به سوی یکدیگر گرفته‌اند تا خود را از این اتهام تبرئه کنند اما در نهایت همه آنها در این مساله مقصرند و فرماندهان وقت این سازمان‌های عریض و طویل جاسوسی و امنیتی که به امکانات و تجهیزات روز دنیا نیز مجهز هستند، باید شکست را قبول کرده و به آن اعتراف کنند.

Page Generated in 0/0061 sec