نصب دوربین «مسافرشمار» درBRT
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با اشاره به تمهیدات اتوبوسرانی برای سال تحصیلی جدید، از رونمایی اتوبوس تندروی دارای «دوربین مسافرشمار» خبر داد. مهدی علیزاده در دومین جلسه ستاد استقبال از مهر با بیان اینکه همچون سنوات گذشته رانندگان و اتوبوسها در آمادهباش کامل هستند، گفت: نخستین اتوبوس بیآرتی بازسازی شده که دوربین مسافرشمار و پلاک شمار روی آن نصب شده رونمایی خواهد شد. وی با اشاره به اینکه از بیش از ۱۰۰ اتوبوس تولید داخل از شرکتهای «عقاب و اسنا» در اول مهرماه رونمایی میشود، افزود: تقویت خطوط برای مدارس و دانشگاههای پرمخاطب در دستور کار قرار دارد و یک واحد تعمیراتی سیار نیز در پایانه آزادی مستقر است که در صورت خرابی اتوبوسها در همان محل تعمیر شوند. علیزاده با بیان اینکه در هفته اول مهرماه بلیت اتوبوس برای دانشآموزان و دانشجویان رایگان است، تصریح کرد: کاهش سرفاصله اعزام اتوبوسها را در مهرماه خواهیم داشت و حدود ۲۱۰۰ اتوبوس شاغل در مهرماه فعال خواهند بود تا باری از دوش مردم برداشته شود.
***
هزینه استفاده زندانیان از پابند الکترونیکی؛ روزی ۳۰ هزار تومان
بخشنامه تعرفه استفاده از تجهیزات مراقبت الکترونیکی (پابند الکترونیکی) از سوی رئیس قوهقضائیه ابلاغ شد. در متن این بخشنامه آمده است در اجرای ردیف ۲۵ جدول شماره ۱۶ تعرفه درآمدهای موضوع جدول شماره ۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳، تعرفه استفاده از تجهیزات مراقبت الکترونیکی (پابند الکترونیکی) بابت هر روز استفاده برای افراد، اعم از اینکه در اجرای ماده ۶۲ قانون مجازات اسلامی و تبصره اصلاحی آن مستقیما توسط مراجع قضایی به مرکز مراقبت الکترونیکی معرفی میشوند یا زندانیانی که در اجرای ماده ۵۵۳ قانون آیین دادرسی کیفری یا ماده ۱۹۱ آییننامه اجرایی سازمان زندانها، جهت تحمل باقیمانده مجازات حبس یا پس از تبدیل قرار تأمین، به جای بازداشت در اجرای بند «چ» ماده ۲۱۷ قانون آیین دادرسی کیفری تحت نظارت با تجهیزات الکترونیکی قرار میگیرند، به این شرح ذیل است: مبلغ ۳۰۰ هزار ریال برای عموم افراد؛ ۱۵۰ هزار ریال برای افرادی که به تشخیص مددکار و تأیید رئیس موسسه کیفری با موافقت مدیرکل زندانهای استان یا مقام مجاز معرفی شده از سوی ایشان از پرداخت تعرفه مقرر در بند الف عاجز هستند، همچنین مبلغ ۵۰ هزار ریال برای افراد تحت پوشش کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور و زنان سرپرست خانوار.
***
انهدام یک شرکت هرمی در تهران
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ از انهدام یک شرکت کلاهبرداری هرمی خبر داد. سردار علی ولیپورگودرزی اظهار کرد: در پی شکایت یکی از شهروندان مبنی بر اینکه فردی وی را به انجام فعالیت در یک شرکت هرمی ترغیب کرده و مبلغ قابل توجهی از وی کلاهبرداری کرده است، کارآگاهان اداره چهاردهم پلیس آگاهی تحقیقات خود را آغاز کردند. وی افزود: با انجام تحقیقات پلیسی، کارآگاهان موفق شدند محل فعالیت این باند کلاهبرداری را در یکی از ساختمانهای واقع در یکی از خیابانهای جنوب تهران شناسایی کنند که کارآگاهان پلیس با هماهنگی مرجع قضایی به این محل مراجعه و ۱۰ نفر از اعضای این باند را دستگیر کردند. رئیس پلیس آگاهی پایتخت گفت: بررسیها نشان میداد، متهمان با وعده سودهای هنگفت و سریع، افراد را به عضویت در شرکت هرمی خود درآورده و از آنها مبالغ هنگفتی را تحت عنوان سرمایه اولیه دریافت میکردند. وی تصریح کرد: در بررسی سوابق متهمان، مشخص شد ۲ نفر از آنها سابقه فعالیت در شرکتهای هرمی را دارند. این افراد به عنوان سرکردههای این باند شناخته شده و نقش اصلی را در جذب افراد جدید ایفا میکردند. این مقام ارشد انتظامی عنوان کرد: متهمان پس از دستگیری به پلیس آگاهی منتقل و به جرم خود اعتراف کردند و به دادسرای مربوط اعزام و با قرار قانونی روانه زندان شدند. وی خاطرنشان کرد: پلیس به شهروندان توصیه میکند به هیچ عنوان به وعدههای سودهای آنی و سریع اعتماد نکنند.
***
شوراهای دانشجویی در دانشگاهها تشکیل شود
رئیس سازمان امور دانشجویان خواستار تشکیل شوراهای دانشجویی در دانشگاهها شد و گفت: این شوراها میتوانند کمکحال معاونان دانشجویی باشند. سعید حبیبا در مراسم اختتامیه هفتادوپنجمین نشست معاونان دانشجویی سراسر کشور که در دانشگاه تهران برگزار شد درباره استقلال معاونتهای دانشجویی یا ایجاد سازمان دانشجویی گفت: نخستین دانشگاهی که سازمان دانشجویی تشکیل داد دانشگاه تهران بود، برنامه ما این است که این موضوع را پیگیری کنیم. وی ادامه داد: همچنین معاونان دانشجویی پیشنهاد دادهاند کمیتههای انضباطی و کمیسیون موارد خاص را منطقهای کنیم تا کارها تسهیل شود که این موضوع بررسی میشود. رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: تقریبا ۲۵ درصد ظرفیتهای رفاهی دانشجویان ما برای دانشجویان سنواتی استفاده میشود، بنابراین برای این مساله از ظرفیت هیات امنا استفاده شود، یعنی موارد قانونی در هیات امنا ایجاد شده و از آن استفاده شود. وی با اشاره به بحث فرسودگی خوابگاههای دانشجویی افزود: برخی از خوابگاههای دانشگاهها قدمت ۵۰ تا ۶۰ ساله دارند که میتوانند حادثهآفرین باشند، بر همین اساس موفق شدیم ۲ تا هزار میلیارد تومان برای بحث تعمیر، تجهیز و تغذیه دانشجویان از سازمان برنامه و بودجه دریافت کرده و بین دانشگاهها توزیع کنیم که البته کافی نیست. حبیبا از معاونان دانشجویی دانشگاههای سراسری درخواست کرد تشکیل شوراهای دانشجویی در دانشگاهها را جدی بگیرند چون این شوراها میتوانند کمک حال معاونان باشند.