printlogo


کد خبر: 292214تاریخ: 1403/6/29 00:00
به مناسبت هفته دفاع‌مقدس در نشست خبری همایش ملی زنان مقاوم مطرح شد
ارزش‌آفرینی زنان در 8 سال دفاع مقدس

گروه فرهنگ و هنر: نشست خبری «همایش ملی زنان مقاوم؛ مقاومت زنان» به مناسبت هفته دفاع‌مقدس روز گذشته با حضور مرضیه حاجی‌پور دبیر همایش و سیمین حاجی‌پور دبیر علمی همایش، معصومه نادری مدیر بخش فرهنگی سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع‌مقدس و جمعی از اصحاب رسانه در سالن شهدای اروند موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع‌مقدس برگزار شد. در ابتدای نشست مرضیه حاجی‌پور، دبیر همایش ملی زنان مقاوم؛ مقاومت زنان ضمن گرامیداشت یاد شهدای 8 سال دفاع‌مقدس گفت: این همایش برای نخستین بار و به صورت ملی توسط کمیته مطالعه بین رشته‌ای انجمن علوم سیاسی ایران و سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع‌مقدس برگزار می‌شود. وی افزود: دومین همایش زنان مقاوم؛ مقاومت زنان سال آینده به صورت بین‌المللی برگزار خواهد شد.
* زمان برگزاری همایش ملی زنان مقاوم؛ مقاومت زنان
در ادامه سیمین حاجی‌پور، دبیر علمی همایش ملی زنان مقاوم؛ مقاومت زنان گفت: در طول تاریخ ایران‌زمین، زنان در کنار مردان در برهه‌های زمانی مختلف حضور داشتند و به مردان جامعه برای پیروزی کمک می‌کردند. مهم‌ترین آن زمان انقلاب مشروطه بود. «بی‌بی‌مریم»، یکی از همان بانوانی بود که در کنار مردان و در میدان بهارستان سنگر گرفت و به مبارزه پرداخت و پیروزی انقلاب مشروطه را رقم زد. وی افزود: این اتفاق در انقلاب اسلامی رخ داد و زنان در کنار مردان برای پیروزی انقلاب اسلامی تلاش کردند. در واقع تلاش زنان در کنار مردان در زمان ۸ سال دفاع‌مقدس، تداوم تلاش در زمان انقلاب اسلامی بود. زنان در ۸ سال دفاع‌مقدس ارزش‌آفرینی کردند و این ارزش‌ها در گفتمان دفاع‌مقدس ظهور و بروز داشت. مهم‌ترین این ارزش‌ها شهادت بود.
حاجی‌پور گفت: زنان در 8 سال دفاع‌مقدس با نقش‌آفرینی در عرصه‌های مختلف بویژه عرصه‌های عاطفی و با آماده‌سازی همسر و فرزندان‌شان برای رفتن به جبهه‌های جنگ و با تشکیل کمیته‌های پشتیبانی، امدادرسانی، پرستاری، درمان جانبازان جنگ و حضور میدانی نقش‌آفرین بودند. وی اظهار کرد: در بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع‌مقدس گرد هم آمدیم تا بتوانیم این مشکلات را بررسی کنیم. در این مسیر یکسری اهداف تعیین شد و در این راستا شاهد تعیین محورهای مختلف اجتماعی، فرهنگی و سیاست‌گذاری بودیم. در این بررسی‌ها نقش زنان در دفاع‌مقدس و در عرصه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و نظامی مورد توجه قرار گرفت. یکی از مهم‌ترین اتفاقاتی که در آن دوران شاهد بودیم ایستایی جوانی و نوجوانی زنان بود. در آن زمان بانوان از جوانی و نوجوانی خود گذشتند و تعیین ذهنیت برای پیروزی تلاش کردند که برای جامعه ارزشمند بود.
* ارزش‌های دفاع‌مقدس به صورت مؤلفه‌های گفتمانی احصا شود
سیمین حاجی‌پور در بخش دیگری از سخنانش گفت: ایثار و شهادت از جمله ارزش‌های دوران دفاع‌مقدس بود که باید آنها را به صورت مؤلفه‌های گفتمانی در طول همایش احصا کنیم تا در نتیجه تحلیل گفتار به مفصل‌بندی گفتمانی برسیم و از این مفصل‌بندی برای حکمرانی مطلوب و علوی در جامعه استفاده کنیم. پیش از برگزاری همایش اصلی ۲ پیش‌نشست برگزار خواهیم کرد که در روزهای ۱۷ مهر در سالن هویزه و یک روز از آبان‌ماه خواهد بود که پس از مشخص شدن زمان نهایی نشست آبان‌ماه را اطلاع‌رسانی خواهیم کرد. دبیر علمی همایش ملی زنان مقاوم؛ مقاومت زنان گفت: تلاش‌مان را خواهیم کرد تا جامعه را برای شنیدن صحبت‌های نخبگان سیاسی و اجتماعی آماده کنیم و در نهایت به یک راهکار اساسی برای جامعه در حل این روند تاریخی کمک بگیریم. در اقدام بعدی سعی بر چگونگی انتقال مفاهیم ارزشی به نسل جوان خواهیم داشت. در دوران دفاع‌مقدس شاهد بودیم که آستانه تحمل بانوان در آن شرایط سخت بسیار بالا بود و همه این ارزش‌ها باید به دختران و زنان امروز منتقل شود و از این تاب‌آوری‌ها الگو بگیرند.
حاجی‌پور در پایان گفت: آثار ابتدا به صورت چکیده مقالات به همایش ارسال می‌شود که متقاضیان تا ۲۰ آبان فرصت دارند چکیده مقالات خود را به دست ما برسانند. این چکیده مقالات در ۲ مرحله داوری خواهد شد و در نهایت پس از پذیرش فرصت دارند اصل مقالات را تا دوم اسفندماه کامل و ارسال کنند. 

Page Generated in 0/0071 sec