رشد اقتصادی 4.2 درصدی در بهار ۱۴۰۳
عملکرد تولید ناخالص داخلی کشور در 3 ماهه اول سال ۱۴۰۳ «با احتساب نفت» و «بدون احتساب نفت» به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۵ به ترتیب 3905.1 و 3480.5 هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن به ترتیب با افزایش 3.2 و 2.5 درصدی همراه بود.
گزارش جدید بانک مرکزی از رشد اقتصادی کشور نشان میدهد عملکرد تولید ناخالص داخلی کشور در 3 ماهه اول سال ۱۴۰۳ «با احتساب نفت» و «بدون احتساب نفت» به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۵ به ترتیب 3905.1 و 3480.5 هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن به ترتیب با افزایش 3.2 و 2.5 درصدی همراه بوده است.
همچنین رشد اقتصادی به قیمت بازار در 3 ماه اول سال ۱۴۰۳ در مقایسه با فصل اول سال قبل معادل 4.2 درصد افزایش یافته است. تحقق رشد اقتصادی 3.2 درصدی (به قیمت پایه) 3 ماه اول سال ۱۴۰۳ در امتداد رشد اقتصادی 4.5 درصدی سال ۱۴۰۲، حکایت از تداوم رشد مثبت فعالیتهای اقتصادی کشور دارد.
***
۶ مسیر آزادراهی به طول ۱۴۵ کیلومتر تکمیل میشود
معاون ساخت و توسعه آزادراههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور گفت: تکمیل ۶ مسیر آزادراهی به طول ۱۴۵ کیلومتر با اعتبار 3 هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به همراه آغاز عملیات اجرایی آزادراه کنارگذر همدان، برنامه سال جاری در توسعه شبکه آزادراهی کشور است.
محمود ملازینل افزود: آزادراه تبریز - مرند به طول ۲۴ کیلومتر، آزادراه مراغه - هشترود به طول ۲۹ کیلومتر، کنارگذر شمالی اراک به طول ۲۵ کیلومتر، کنارگذر شمالی کرج به طول ۱۹ کیلومتر، آزادراه گرمسار - سمنان به طول ۳۶ کیلومتر و آزادراه کنارگذر غربی قم به طول ۱۲ کیلومتر در صورت تأمین اعتبار موردنیاز در سال جاری تکمیل میشوند.
وی پیشرفت فیزیکی آزادراه مراغه - هشترود را ۸۵ درصد اعلام کرد و گفت: این آزادراه یکی از محورهای مهم ارتباطی در غرب کشور است که رونق اقتصادی شهرهای جنوب آذربایجان شرقی را به همراه دارد و تسهیل تردد در 3 استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کردستان از مزایای بهرهبرداری از این پروژه است و جزو اولویتهای اجرایی سال جاری محسوب میشود.
***
احیای کارخانههای راکد در دولت چهاردهم ادامه یابد
نشست هماندیشی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس با دستور کار بررسی روند اتمام پروژههای نیمهتمام اشتغالزا در استانها و احیای واحدهای تولیدی راکد برگزار شد.
در این نشست که نمایندگان برخی تشکلهای اقتصادی و رؤسای اتحادیههای کشوری حضور داشتند، درباره نحوه جلب مشارکت بخش خصوصی به منظور احیای واحدهای تولیدی در کشور بحث و تبادل نظر شد.
نمایندگان عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز آمادگی خود را برای ایجاد همگرایی ملی در زمینه توسعه عدالت و رشد اقتصادی در استانها اعلام و دیدگاههای خود را درباره تسهیل روند اجرای این برنامهها مطرح کردند.
بحث احیای بنگاههای اقتصادی در قالب طرح «طرح نهضت احیا» در دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفت و با احیای بنگاههای اقتصادی راکد و نیمه فعال، بسیاری از کارگران خانهنشین به کارخانهها و خطوط تولید بازگشتند.
یکی از راههای حمایت از تولید ملی و دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی، پشتیبانی از بنگاههای اقتصادی است و پرداختن به موضوع احیای بنگاههای راکد و نیمه فعال در این نشست مجلس مورد تأکید قرار گرفت.
***
اعزام بیش از ۸۱ هزار زائر حج عمره تا ۱۳ آبان
مسؤول عملیات حج شرکت فرودگاهها از اعزام ۸۱ هزار و ۵۰۰ زائر خانه خدا از طریق فرودگاههای پانزدهگانه این شرکت به مدینه منوره در عملیات حج عمره امسال خبر داد.
محمدحسین آجیلیان از اعزام زائران خانه خدا به مدینه منوره خبر داد و گفت: نخستین پرواز زائران خانه خدا از فرودگاه بینالمللی شهید بهشتی اصفهان به مدینه منوره انجام میشود و زائران خانه خدا به مناسبت ایام ولادت پیامبر رحمت، حضرت محمد مصطفی(ص)، سفر معنوی خود را با زیارت مدینه منوره آغاز میکنند.
وی با بیان اینکه عملیات حج عمره مفرده تا ۱۳ آبان ادامه خواهد داشت، گفت: زائران خانه خدا از طریق فرودگاههای اصفهان، مشهد، شیراز، ساری، تبریز، ارومیه، یزد، کرمان، بوشهر، زاهدان، اهواز، اردبیل، بیرجند، گرگان و بندرعباس به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.
***
واردات، عامل نارضایتی شالیکاران
مدیرعامل بنیاد ملی محصولات کشاورزی کشور واردات بیرویه را عامل نارضایتی کشاورزان دانست و گفت: واردات چندین برابر بیش از نیاز کشور به تولید داخلی ضربه میزند. علیقلی ایمانی با برشمردن راهکارهای خودکفایی در تولید برنج اظهار کرد: با اختصاص ارز دولتی برای واردات برنج به نوسازی و تجهیز ماشینآلات کشاورزی و ارائه نهادههای مورد نیاز شالیکاران به کمک مؤسسههای تحقیقاتی و تلاش بیشتر روی ارقام برنج میتوانیم به سرعت در تولید برنج خودکفا شویم.
وی برای نمونه به آسیبهای واردات بیرویه برنج بدون توجه به نیاز واقعی کشور اشاره کرد و افزود: وقتی ۵۰۰ هزار تن برنج نیاز داریم واردات ۲ میلیون تن اشتباه است، چرا که واردات بیرویه به تولید داخلی آسیب میزند و ابتکار عمل برای کنترل بازار را نیز از دست ما
میگیرد.