سبد کالایی به ارزش 5 تا 6 میلیون تومان بین کارگران توزیع شود
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه اصلاح ماده ۴۱ قانون کار برای افزایش مزد کارگران به اندازه تورم در کمیسیون در حال بررسی است، گفت: پیشنهاد توزیع سبد کالا شامل مرغ، گوشت، روغن و برنج در کنار افزایش حقوق را مطرح خواهیم کرد.
به گزارش تسنیم، احمد بیگدلی درباره آخرین وضعیت اصلاح ماده 41 قانون کار در این کمیسیون گفت: فعلا در کمیسیون اجتماعی در حال بررسی هستیم. برخی اعتقاد دارند افزایش مزد باعث افزایش تورم و نقدینگی میشود اما این نظر را قبول ندارم، چرا که اگر کارگر قدرت خرید داشته باشد صرف تولید میشود. حقوق کارگران بهاندازهای نیست که بتوانند در سرمایهگذاریهای مختلف حضور یابند و باعث بههمریختگی اقتصادی شود، در عین حال بررسی این طرح در دستور کار دیروز کمیسیون نبود.
وی با بیان اینکه حقوق کارگران باید درصدی بیشتر از تورم اعلامی رسمی افزایش یابد، گفت: اینکه حقوق کارگران در پایان سال با تورم همان سال محاسبه میشود اشتباه است، چرا که در سال بعد تورم چندین بار افزایش مییابد اما حقوق کارگران ثابت است. پیشنهاد افزایش 2 بار حقوق در سال مخالفانی دارد و بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند باعث رشد نقدینگی و تورم میشود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه مرکز آمار و دولت خط فقر را 18 میلیون تومان اعلام کردهاند، افزود: با این حساب تمام کارگران زیر خط فقر هستند، خط فقر خط زندگی نیست، کسی که زیر خط فقر است نمیتواند از پس تمام مایحتاج زندگی خود بربیاید.
وی ابراز کرد: در جریان روند بررسی روش تعیین مزد کارگران، پیشنهاد ارائه سبد غذایی اصلی در چند قلم اصلی کنار حقوق را مطرح خواهیم کرد، به طور مثال اگر حقوق یک کارگر 12 میلیون تومان است، پیشنهاد ما این است که یک سبد غذایی شامل مرغ، گوشت، روغن و برنج به صورت ماهانه به ارزش 5 تا 6 میلیون تومان بین کارگران توزیع شود که حداقل حقوق آنها به میزان خط فقر برسد، در این صورت دیگر بهانهای برای افرادی که مدعی این هستند افزایش حقوق باعث تورم است باقی نمیماند.
***
دریافت ۵ برابر هزینه تأمین برق از مشترکان بسیار پرمصرف
مدیرعامل توانیر گفت: برای مشترکان پرمصرف تا میزان الگوی مصرف نیم برابر هزینه تامین تا 1.5 برابر الگو، 1.5 برابر هزینه تامین تا 2.5 برابر الگوی مصرف و بیشتر از 2.5 برابر الگوی مصرف ۵ برابر هزینه تامین برق در تعرفه برق مشترکان پرمصرف لحاظ میشود.
به گزارش ایسنا، مصطفی رجبیمشهدی با بیان اینکه الگوی مصرف برق ماهانه تابستانی در مناطق غیرگرمسیر ۳۰۰ کیلووات ساعت در ماه است که با شروع فصل پاییز به ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه کاهش مییابد، اظهار کرد: با شروع فصل پاییز و کاهش محسوس دما از مشترکان میخواهیم با خاموش کردن کولرها امکان خروج نیروگاهها برای تعمیرات را مطابق برنامه فراهم کنند. بر اساس قانون، تعرفه برق مشترکانی که مصرف برق آنها بیش از الگو برسد به صورت پلکانی افزایش مییابد.
وی افزود: مطابق ماده 6 قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق مصوبه سال ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی، مصارف مازاد بر الگو در تعرفه مشترکان خانگی بر اساس روش پلکانی - افزایشی تعیین میشود. ساختار تعرفهگذاری به گونهای طراحی شده که بیشترین یارانه را مشمول مشترکانی میکند که در محدوده الگوی مصرف قرار گرفتهاند و قبضهای برق ارزانتری دریافت میکنند.
به گفته سخنگوی صنعت برق، تهران و کلانشهرهایی نظیر مشهد، اصفهان، تبریز و... الگوی مصرف ۳۰۰ کیلووات ساعت در ماه است که این میزان با شروع فصل پاییز و در ماههای غیرگرم برای این مناطق به زیر ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه میرسد.
***
صادرات غیرنفتی ایران 6.5 درصد افزایش یافت
مجموع صادرات غیرنفتی ایران در ۶ ماهه سال جاری با 6.5 درصد افزایش به 25.8 میلیارد دلار رسید.
به گزارش مهر، بررسی مقاصد صادراتی ایران نشان میدهد در نیمه نخست سال جاری ۷ کشور، ۸۱ درصد از وزن و ۸۲ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادهاند.
بر همین اساس چین با 7.2 میلیارد دلار، عراق با 5.2 میلیارد دلار، امارات عربی متحده با 3.4 میلیارد دلار، ترکیه با 2.4 میلیارد دلار، افغانستان با 1.1 میلیارد دلار، پاکستان با یک میلیارد دلار و هند با ۹۰۰ میلیون دلار از عمدهترین مقاصد صادراتی کشورمان در این مدت بودند.