گزارشگر سازمان ملل:
اسرائیل همه فلسطین و لبنان را مستحق مرگ میداند
گزارشگر سازمان ملل متحد در امور فلسطین با کنایه به ادعاهای رژیم صهیونیستی که بهانه کشتار زنان و کودکان توسط این رژیم در غزه و لبنان شده، خواستار پایان دادن به این جنایات شد. فرانچسکا آلبانیز در سلسله رشتوهایی در ایکس، این پیامها را منتشر کرد: «فلسطین و حالا لبنان به فضایی بدون غیرنظامی تبدیل شده است. همه تروریست هستند که مستحق مرگند؛ مردان، زنان و کودکان» و «این شرارت باید پایان یابد». به گزارش الجزیره، منابع فلسطینی در تحقیقات خود به شواهدی از جمله فیلمهایی دست یافتهاند که در آن فرماندهان و سربازان اسرائیلی توضیح میدهند چگونه به غیرنظامیانی که مسلح نیستند، شلیک میکنند. آلبانیز هم این اظهارات را در واکنش به پیام یک خبرنگار فلسطینی که ویدئویی از اعترافات یک نظامی صهیونیست را منتشر کرده، بیان کرد. این نظامی در ویدئوی مذکور میگوید سن افرادی که هدف قرار میگیرند مهم نیست و فردی که هدف او قرار گرفته و کشته شده، مسلح نبوده است.
***
هک اپراتورهای تلفن همراه رژیم صهیونیستی
منابع فلسطینی روز جمعه از دریافت هزاران پیامک توسط شهروندان از سوی ۲ اپراتور بزرگ تلفن همراه رژیم صهیونیستی با شماره ناشناس و با نام leader خبر دادند. این پیامکها حاوی پیام رهبر انقلاب و نقل و قولهایی از ایشان در سخنرانی اخیر نماز جمعه بوده است. این اقدام به شکل گسترده از سوی رسانههای عبری و مقامات رژیم صهیونیستی سانسور شده است. این پیامکها دقایقی پس از سخنرانی رهبر انقلاب در نماز جمعه تهران ارسال شده است.
***
واکنش ارمنستان به اظهارات جنگطلبانه باکو
وزیر خارجه ارمنستان دیروز اظهارات اخیر رئیسجمهور آذربایجان را جنگطلبانه توصیف کرد. به گزارش خبرگزاری آرمناپرس، بدلیان گفت: «ارمنستان سلاح و تجهیزات را صرفاً برای دفاع از خود و حفاظت از شهروندان به دست میآورد». او در ادامه نسبت به هرگونه حمله محتمل نظامی جمهوری آذربایجان به خاک ارمنستان هشدار داد. رسانههای ارمنستان اخیرا الهام علیاف را متهم به زمینهچینی برای حمله به این کشور کردهاند. او جمعه گذشته در جریان دیدار با ساکنان منطقه جبرائیل با انتقاد از رویکرد برخی کشورها از جمله فرانسه گفت: «باید تنها به توان خود متکی باشیم و فریب هیچ وعده، تملق و سخنان دروغین را نخوریم. ارمنستان درگیر بازی خطرناکی شده است. ارمنستان داستان جنگ دوم قرهباغ را فراموش نکند. آنها روزی 10 بار در بالاترین سطح به روسیه التماس میکردند».
***
رئیس پیشین ناتو: اوکراین برای صلح زمین بدهد!
ینس استولتنبرگ، دبیرکل پیشین ناتو تنها 4 روز پس از ترک سمتش، پیشنهاد عجیب صرفنظر کردن از بخش اشغالشده خاک اوکراین را به رژیم کییف داد.
او که یکی از چهرههای تاثیرگذار در تحمیل جنگ فعلی به روسیه و اوکراین در سال 2022 بود، طی مصاحبهای با روزنامه فایننشالتایمز بهطور غیرمستقیم به اوکراین پیشنهاد داد برای پایان جنگ و تضمین امنیت مرزهایش، قلمروهایی از این کشور را به روسیه واگذار کند.
این سیاستمدار نروژی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه راهحلی به ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین پیشنهاد میدهد، با انجام مقایسهای تاریخی گفت: «فنلاند سال ۱۹۳۹ علیه شوروی جنگید و خساراتی را به ارتش سرخ وارد کرد. این جنگ با واگذاری ۱۰ درصد از قلمروهای فنلاند به شوروی به پایان رسید اما آنها در عوض مرزهای امنی ایجاد کردند». استولتنبرگ که هفته گذشته سمت خود را به مارک روته، نخستوزیر پیشین هلند تحویل داد، با ترسیم چنین قیاسی، این پیام را بهطور غیرمستقیم منتقل کرد که اوکراین هم برای تامین امنیت مرزهایش میتواند برخی قلمروهای خود را به روسیه واگذار کند. او همچنین از اینکه در دوره ریاستش بر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، سلاحهای موثر بیشتری به اوکراین ارسال نشد، ابراز پشیمانی کرد. استولتنبرگ در قامت ریاست ناتو، یکی از مهمترین عوامل تحریک هر ۲ طرف روس و اوکراینی به جنگ در منطقه دونباس در شرق اوکراین بود. او از اواخر سال 2021 به زلنسکی قول عضویت اوکراین در ناتو را داد و تجهیز و آموزش ارتش این کشور توسط اعضای ناتو را آغاز کرد تا با این کار سیاستمدار دستنشانده آمریکا در کییف را وارد ماجراجوییهای تازهای علیه مناطق روسنشین دونباس و کریمه کند. ارتش روسیه نیز که خود را ملزم به حفظ امنیت این مناطق میکرد، در فوریه 2022 وارد خاک اوکراین شد. یکی دیگر از ادعاهای مهم استولتنبرگ در مصاحبه اخیرش، طرح این ادعا بود که روسیه به رغم دکترینی که اخیرا توسط رئیسجمهورش اعلام شده، اقدام چندانی بابت عبور از خط قرمزهایش چه در اوکراین و چه در آن سوی مرزهای فدراسیون انجام نداده است. او گفت: «من از تمام به اصطلاح خطوط قرمزی که پوتین تعیین کرده، عبور کردم و ما از بسیاری از آنها گذشتیم اما او اقدامی انجام نداد. تاکنون همه اینها صرفا بلوف بوده است». دبیرکل پیشین ناتو در ادامه گفتوگو با فایننشالتایمز همچنین به دیدارهای متعدد خود با افسران اطلاعاتی روس اعتراف کرد.