printlogo


کد خبر: 292741تاریخ: 1403/7/15 00:00
اخبار

باختر: محرومیت تعلیقی خلاف رویه رایج است
کارشناس حقوقی فوتبال کشورمان می‌گوید محرومیت تعلیقی که فدراسیون فوتبال برای علیرضا بیرانوند در نظر گرفته، خلاف رویه رایج در فدراسیون فوتبال، فیفا و دادگاه بین‌المللی ورزش است. رسول باختر درباره صدور حکم علیرضا بیرانوند در کمیته وضعیت بازیکنان و محرومیت چهار ماهه این بازیکن که به مدت یک سال به تعلیق درآمده است، اظهار داشت: فرض کنیم استدلال فسخ غیرموجه صحیح باشد، بنابراین بازیکن ۴ تا ۶ ماه باید از بازی محروم شود، ۴ تا ۶ ماهی که قابلیت تعلیق ندارد. اگر هم استدلال فسخ صحیح بوده است بنابراین دیگر نباید محکومیت، محرومیت و جریمه به دنبال داشته باشد. وی در ادامه افزود: ممکن است در بعضی پرونده‌ها مانند شکایت باشگاه اسپانیایی از سامان قدوس، صرفا بازیکن 4 ماه محروم شده و شامل جریمه نشود. به طور کلی اما باید بگویم اگر بیرانوند تا یک سال مرتکب اشتباهی که در قانون آمده است نشود، این محرومیت 4 ماهه بخشیده خواهد شد.
«فرض کنیم پرسپولیس نتواند اثبات کند فسخ بیرانوند غیرمجاز بوده است، آیا بیرانوند در این صورت می‌تواند غرامتی دریافت کند؟»، کارشناس حقوقی ورزش کشور در پاسخ این پرسش تأکید کرد: به فرض اگر دعوایی که پرسپولیس درباره فسخ غیرمجاز مطرح کرده است، صحیح نباشد و همزمان یا بعد از طرح شکایت، بیرانوند دعوای متقابلی مطرح کرده باشد، بعد از صدور حکم پرونده فسخ، طبق دعوای متقابل می‌تواند پنجره باشگاه را ببندد یا غرامت دریافت کند.
«در بخش استیناف‌خواهی حکم عنوان شده 4 درصد مبلغ باید پرداخت شود. آیا این مبلغ شامل کل مبلغ جریمه و دادرسی است یا شامل همان 19 میلیارد تومان می‌شود؟»، باختر در پاسخ به این سوال تصریح کرد: نسبت به بخشی که مورد اعتراض است باید 4 درصد پرداخت کنند. مثلا اگر درباره 19 میلیارد تومان اعتراض دارند باید 4 درصد آن را پرداخت کنند و اگر به کمتر از این مبلغ اعتراض دارند، به همان نسبت. تنها هزینه‌ای که درباره آن نمی‌توانند اعتراض کنند، هزینه دادرسی است.
کارشناس حقوقی ورزش کشور در پاسخ به اینکه آیا این حکم با رویه‌ها و مقررات جاری همخوانی دارد، گفت: طبق آن چیزی که در رویه فیفا، فدراسیون فوتبال و حتی دادگاه بین‌المللی ورزش وجود دارد، محرومیت قطعی بیان می‌شود. این حکم تعلیقی خلاف رویه و مقررات رایج کشور، فیفا و دادگاه بین‌المللی ورزش است. وی در پاسخ به این پرسش که آیا حکم تعلیقی بیرانوند ذیل مقررات انضباطی است یا کمیته وضعیت بازیکنان، تصریح کرد: این حکم تعلیقی ذیل مجازات انضباطی است که در آن صورت با ارتکاب کوچک‌ترین اشتباهی در طول مسابقات، این محرومیت اجرا می‌شود. از طرف دیگر چون حکم در کمیته وضعیت صادر شده است، قاعدتا در مواردی که این کمیته رسیدگی می‌کند، حکم تعلیقی قابل اجراست.
***
دست بالای طارمی نسبت به مهاجم کره‌ای در مراسم برترین‌های آسیا
مهدی طارمی بالاترین میانگین گلزنی و پاس گل را در بین بازیکنان آسیایی در لیگ قهرمانان اروپا دارد.
کنفدراسیون فوتبال آسیا برترین‌های فوتبال آسیا را 8 آبان ۱۴۰۳ در شهر سئول اعلام خواهد کرد. بر این اساس ایران در بخش بهترین لژیونر، بهترین بازیکن فوتسال و بهترین فدراسیون فوتبال آسیا نامزد دارد.
بهترین لژیونر
مهدی طارمی (ایران)
موسی التعمری (اردن)
سون هیونگ‌مین (کره‌جنوبی)
در این بخش مهدی طارمی و سون هیونگ مین شانس زیادی برای انتخاب به عنوان بهترین لژیونر سال دارند و باید دید کنفدراسیون فوتبال آسیا در نهایت چه کسی را به عنوان بهترین بازیکن سال فوتبال آسیا در بخش لژیونر انتخاب می‌کند.
مهاجم ۳۲ ساله اینتر با عملکردی درخشان مقابل ستاره سرخ بلگراد که با یک گل و ۲ پاس گل همراه بود، جایزه بهترین بازیکن زمین را کسب کرد. طارمی در ۲۸ بازی در لیگ قهرمانان، ۱۱ گل و ۸ پاس گل را به ثبت رسانده است و سون هیونگ مین با ۱۹ گل برترین گلزن آسیا در این رقابت‌ها است.
با این حال میانگین دقایق بازیکنان آسیایی برای ثبت گل و پاس گل نشان می‌دهد مهدی طارمی بالاتر از سون هیونگ مین قرار دارد.
مهدی طارمی هر ۱۰۷ دقیقه یک گل یا پاس گل
سون هیونگ مین هر ۱۶۰ دقیقه یک گل یا پاس گل
ماکسیم شاتسکیخ هر ۱۸۶ دقیقه یک گل یا پاس گل
مهاجم ایرانی اینتر پس از درخشش مقابل ستاره سرخ بلگراد بین ۴ نامزد نهایی بهترین بازیکن هفته دوم لیگ قهرمانان اروپا قرار گرفت ولی در نهایت کریم ادیمی از بروسیا دورتموند به این عنوان دست یافت.

Page Generated in 0/0053 sec