printlogo


کد خبر: 294154تاریخ: 1403/7/28 00:00
تیم ملی فوتبال ایران برای صعود به جام‌جهانی چند امتیاز کم دارد؟
صعود در فروردین

حتی اگر نتایج فیفادی بعدی (نوامبر) بر وفق مراد ایران رقم بخورد، تکلیف صعود ملی‌پوشان به جام‌جهانی در فیفادی مارس 2025 مشخص خواهد شد.
سه‌شنبه هفته گذشته شاگردان قلعه‌نویی موفق شدند دست به یک کار بزرگ ‌زده و تیم‌ ملی قطر، قهرمان ۲ دوره اخیر جام ملت‌های آسیا را با نتیجه چهار بر یک شکست دهند و در صدر گروه اول دور سوم مرحله مقدماتی جام‌جهانی قرار گیرند.
با توجه به وضعیت این گروه، اکنون تیم‌ ملی ایران تا تضمین حضور در رقابت‌هایی که قرار است در آمریکا، مکزیک و کانادا برگزار شود، فاصله زیادی ندارد. در اینجا قصد داریم این موضوع را بررسی کنیم که تیم‌ ملی ایران به چند امتیاز دیگر نیاز دارد تا بلیت حضور در این پیکارها را قطعی کند.
در فیفادی نوامبر، تیم‌ ملی باید ۲ دیدار خارج از خانه را برابر کره‌شمالی و قرقیزستان برگزار کند. پیروزی در این ۲ دیدار و رساندن شمار امتیازات به عدد 16، می‌تواند یکی از سریع‌ترین صعودهای فوتبال ایران به رقابت‌های جام‌جهانی را رقم بزند.
در حال حاضر، وضعیت جدول رده‌بندی به شرح زیر است:
ایران 10 امتیاز، ازبکستان 10 امتیاز، امارات 4 امتیاز، قطر 4 امتیاز، قرقیزستان 3 امتیاز و کره شمالی 2 امتیاز.
برنامه هم‌گروهی‌های ایران در فیفادی پیش‌رو را مرور می‌کنیم:
دور پنجم:
قطر - ازبکستان 
امارات - قرقیزستان
دور ششم:
کره‌شمالی - ازبکستان 
امارات - قطر
تمام احتمالاتی که در ادامه می‌آید، با تصور این است که ایران بتواند هر 2 بازی خود برابر کره‌شمالی و قرقیزستان را پیروز شده و 16 امتیازی شود. در دور پنجم، چنانچه قطر بتواند از سد ازبکستان عبور کند و با فرض برد امارات برابر قرقیزستان، آنگاه رقابت میان دیگر رقبای ایران جدی‌تر می‌شود. طبیعتا پیروزی ازبکستان و توقف امارات، ایران را یک گام به سمت صعود هل می‌دهد، چرا که فاصله با تیم سوم افزایش پیدا می‌کند.
در دور ششم، بازنده دیدار امارات و قطر، از کورس صعود مستقیم باز خواهد ماند و نتیجه تساوی هم به ضرر 2 تیم است. ازبکستان هم در شرایطی باید برابر کره‌شمالی قرار بگیرد که پیروزی این تیم محتمل به نظر می‌رسد.
در هر صورت، بهترین حالت برای افزایش فاصله ایران با رقبا به شکل زیر خواهد بود:
ایران 16 امتیاز (2 پیروزی برابر کره‌شمالی و قرقیزستان)
ازبکستان 14 امتیاز (تساوی برابر قطر و پیروزی بر کره‌شمالی)
امارات 8 امتیاز (پیروزی بر قرقیزستان و تساوی برابر قطر)
قطر 6 امتیاز (2 تساوی برابر ازبکستان و امارات)
قرقیزستان 6 امتیاز (شکست از امارات و پیروزی برابر کره شمالی)
کره شمالی 2 امتیاز (2 شکست برابر ایران و قرقیزستان)
با توجه به اینکه تیم‌های اول و دوم مستقیما راهی جام‌جهانی می‌شوند، در نتیجه تحت هر شرایطی و رقم خوردن هر نتیجه‌ای، صعود ایران در فیفادی بعدی در ماه نوامبر قطعی نمی‌شود و کار به فیفادی ماه مارس در سال 2025 کشیده می‌شود. حتی اگر امارات مقابل دو تیم قرقیزستان و قطر به تساوی برسد و قطر نیز 2 بازی خود را مساوی کند و قرقیزستان نیز به همین منوال، باز هم در بهترین حالت، فاصله ایران با تیم سوم در نهایت 10 امتیاز خواهد بود و با توجه به در پیش بودن 4 بازی دیگر و 12 امتیاز روی میز، صعود شاگردان قلعه‌نویی در فیفادی بعدی قطعی نخواهد شد. هر چند ممکن است نتایج خلاف احتمالات بالا رخ دهد و به طور مثال قطر یا امارات با 2 پیروزی 10 امتیازی شده و وارد کورس جدی برای صعود مستقیم شوند اما به نظر می‌رسد تیم‌ ملی ایران با 10 امتیاز دیگر از 4 بازی بعدی و رساندن شمار امتیازات به عدد 20، در فیفادی مارس و پس از 8 مسابقه، صعود خود را قطعی کند و 2 دیدار آخر برابر قطر و کره‌شمالی در دورهای نهم و دهم تشریفاتی باشد.
تنها در یک صورت است که با وجود کسب 10 امتیاز (پیروزی برابر کره‌شمالی، قرقیزستان، امارات و تساوی برابر ازبکستان)، صعود ایران به فیفادی آخر و دور نهم کشیده می‌شود، آن هم در این شرایط که قطر در دورهای پنجم تا هشتم از سد تیم‌های ازبکستان، امارات، کره‌شمالی و قرقیزستان عبور کند و ازبکستان نیز بتواند کره‌شمالی و قرقیزستان را ببرد و برابر ایران به تساوی برسد.
در آن شرایط، وضعیت جدول بدین شکل خواهد بود:
ایران 20 امتیاز
ازبکستان 17 امتیاز
قطر 16 امتیاز
در این صورت، دیدار ایران و قطر در دور نهم مسابقات تعیین‌کننده خواهد بود و ملی‌پوشان با یک مساوی نیز راهی جام‌جهانی خواهند شد. هر چند بعید به نظر می‌رسد این اتفاقات رخ دهد و قطر 4 بازی متوالی را پیروز شود ولی به هر حال فوتبال نشان داده که قابل پیش‌بینی  نیست.
***
فریبا: عفیف مقابل ایران خفیف بود
پیشکسوت فوتبال ایران می‌گوید مدافعان تیم‌ ملی ایران در دیدار برابر قطر بخوبی عمل کردند و بازیکنان قطر از جمله اکرم عفیف را بخوبی مهار کردند.
بهتاش فریبا درباره عملکرد تیم‌ ملی ایران در دیدار مقابل قطر در مسابقات انتخابی جام‌جهانی ۲۰۲۶ اظهار کرد: در مجموع بازی بسیار خوبی بود. طبیعی بود که در نیمه اول 2 تیم به دنبال ارزیابی هم باشند و در این مدل بازی‌ها نیمه دوم تعیین‌کننده نتیجه خواهد بود. در نیمه دوم تیم‌ ملی تغییر سیستم داشت و بازیکنان بخوبی پرس کردند. تیم‌ ملی قطر هافبک‌ها و مهاجمان خوبی دارد ولی در عمق دفاع ضعیف است و بیشتر موقعیت‌های ایران از عمق دفاع آنها بود که تعدادی هم تبدیل به گل شد، ولی همان تعداد که گل زدیم، موقعیت خراب کردیم. 
وی ادامه داد: این نتیجه رویایی می‌توانست رویایی‌تر شود و در حافظه‌ها بماند. در دیدار برابر قطر مدافعان بخوبی فضاها را بستند و اجازه استفاده از توپ را به بازیکنی مثل اکرم عفیف ندادند. عفیف در مقابل ایران خفیف بود و بازیکنان اجازه حرکت به او ندادند. 
فریبا درباره عملکرد خط دفاعی تیم‌ ملی ایران مقابل قطر گفت: میلاد محمدی بخوبی فضاها را روی عفیف بست و در نبردهای تک به تک موفق بود. مهاجم قطر زمانی که به وسط زمین هم می‌رفت توسط کریمی و عزت‌اللهی مهار می‌شد. وقتی که در طول ۹۰ دقیقه دفاع ایران یک یا 2 موقعیت به تیم حریف می‌دهد، نمی‌توانیم بگوییم دفاع‌مان متزلزل است. در کنار محمدی، امید نورافکن با اینکه زمان زیادی در پست دفاع چپ قرار نداشت، در بحث پوشش مدافعان و بازی یک‌ضرب فوق‌العاده بود و سرعت انتقال بالایی داشت. 
بازیکن اسبق تیم‌ ملی ایران درباره بازیکنان خط حمله ایران گفت: مهاجمان تیم با پرس خوبی که انجام دادند، در بازپس‌گیری توپ بسیار موفق بودند. نکته‌ای که در این بازی به چشم خورد، سرعت بالای انتقال توپ بود. عمق دفاع قطر آسیب‌پذیر بود و بازیکنان بخوبی از آن استفاده کردند. شاید مهدی طارمی در این دیدار خوب نبود ولی در حالی ‌که تمرکز قطری‌ها روی او بود، بخوبی فضاها را برای آزمون، محبی و قائدی خالی کرد.
فریبا درباره صحبت‌های امیر قلعه‌نویی درباره پیشکسوتان تیم‌ ملی و تشکر سرمربی تیم‌ ملی ایران از او گفت: من در کنار تیم هستم و در تمام مراحل و تورنمنت‌های ملی شرکت کردم و این طبیعی است که هوادار تیم‌ ملی ایران باشم. ما پیشکسوت‌ها اگر انتقاد داریم باید به سبک فوتبال باشد. چند سال است که با امیر قلعه‌نویی ارتباط دارم و او زمانی که مربی تیم باشگاهی هم بود از من نظر می‌خواست. 
وی گفت: باید این موضوع را بگویم که در بازی برابر قطر فکر کردم گزارشگر بازی قطری است. گزارشگر بازی به گونه‌ای گزارش کرد که همه ناامید شدند و مسؤولان باید دقت بیشتری در انتخاب گزارشگر برای بازی‌های ملی داشته باشند. در آلمان هم گزارشگر آلمانی از تیم‌ ملی خود انتقاد می‌کند ولی در کنار این موضوع حمایت از تیم‌ ملی آلمان را فراموش نمی‌کند اما در بازی با قطر هیچ حمایتی از گزارشگر بازی ندیدم.
فریبا درباره جوان‌گرایی در تیم‌ ملی هم عنوان کرد: ما نمی‌توانیم بازیکنان بزرگ‌مان را دور بیندازیم و باید با یک شیب مناسب جوانان را به تیم اضافه کنیم. در ابتدا باید صعود به جام‌جهانی ۲۰۲۶ قطعی شود و پس از آن جوانان آرام آرام فرصت بازی پیدا کنند. 2 سال تا جام‌جهانی باقی مانده و ممکن است خیلی از بازیکنان قدیمی در اختیار تیم‌ ملی نباشند و باید جوانان جایگزین آنها شوند. در این 2 سال تیم‌ ملی باید اردو و بازی‌های تدارکاتی زیادی برگزار کند تا جوانان میدان ببینند. جوانان تیم‌ ملی ایران به دلیل لژیونر بودن با تجربه هستند و در ادامه راه، تیم‌ ملی به آنها خواهد رسید.

Page Generated in 0/0070 sec