میثم احمدی: در شرایطی که کادر فنی تیم ملی به دلیل ناکامی در جامجهانی مورد انتقاد اهالی فوتسال قرار گرفت به نظر میرسد کمیته فوتسال با سوار شدن بر موج انتقادات، به دنبال نادیده گرفتن مسؤولیتهای خود است. تیم ملی فوتسال ایران در رقابتهای جامجهانی ۲۰۲۴ فوتسال نتوانست نتایج خوبی کسب کند و شاگردان وحید شمسایی پس از شکست برابر مراکش در مرحله یکهشتم نهایی، از دور رقابتها کنار رفتند تا در دورهای که ایران به عنوان یکی از مدعیان رسیدن به جمع ۴ تیم برتر شناخته میشد وداع زودهنگامی داشته باشد. پس از این اتفاق، کمیته فوتسال فدراسیون فوتبال جلساتی را با حضور احسان اصولی، رئیس کمیته فوتسال و جمعی از کارشناسان و پیشکسوتان این رشته، همچنین وحید شمسایی برگزار کرد تا تکلیف آینده تیم ملی و برنامهریزی برای رقابتهای پیش رو مشخص شود اما چیزی که قطعی به نظر میرسد این است که فدراسیون قصد ندارد به همکاری با وحید شمسایی ادامه دهد و به دنبال گزینه جایگزین برای هدایت تیم ملی است.
صحبتهای رد و بدل شده در جلسات نشان میدهد شخص اصولی که ریاست کمیته فوتسال را برعهده دارد به منتقد شماره یک شمسایی تبدیل شده است. این در حالی است که همین کمیته فوتسال به اذعان مسؤولان آن، از برگزاری اردوهای آمادهسازی و بازیهای تدارکاتی با تیمهای برتر جهان عاجز بود و مسائلی همچون تحریم و نداشتن پول را به عنوان ابزاری برای توجیه ناتوانی خود به کار گرفت. حال باید از مسؤولان کمیته فوتسال پرسید: آیا معتقدند شمسایی عامل مطلق ناکامی تیم ملی بوده است؟ آیا این کمیته معتقد است وظایف خود را در فراهم آوردن امکانات، ابزار و شرایط لازم برای موفقیت تیم ملی فوتسال به بهترین شکل انجام داده است که اکنون به منتقد شماره یک تیم ملی تبدیل شده است؟ چه تضمینی وجود دارد که کمیته فوتسال در آینده بتواند با تغییر سرمربی، امکانات و شرایط لازم را برای موفقیت تیم ملی فراهم کند؟ آیا کمیته فوتسال قصدی برای «نقد خود» و بررسی دلایل ناتوانی در فراهم آوردن امکانات لازم برای تیم ملی فوتسال دارد بدون آنکه حواشی را به ابزار ناتوانی تبدیل کند؟ آیا کمیته فوتسال بر این باور است آنچه را که آنها نتوانستند انجام دهند کس دیگری هم قادر به انجام آن نیست؟
شکی نیست به عملکرد وحید شمسایی در تیم ملی انتقادهای زیادی وارد است. از ساختار دفاعی تیم ملی که هیچگاه اصلاح نشد تا حضور وی در برخی برنامههای تلویزیونی که به این شائبه دامن میزد تمرکز سرمربی به طور کامل روی تیم ملی معطوف نیست. بیگمان، آنچه برای اهالی فوتسال و علاقهمندان این رشته مهم است نه نیمکت تیم ملی است و نه مسؤولان فدراسیون. اهالی فوتسال میخواهند موفقیت تیم ملی را ببینند و به تیم ملی کشورشان افتخار کنند و شاهد برافراشته شدن پرچم ایران در عرصههای بینالمللی باشند. تردیدی نیست که حضور سرمربی قدرتمندتر با کارنامه پربار، میتواند آیندهای بهتر برای تیم ملی رقم بزند اما این نگرانی وجود دارد که انتقاد از وحید شمسایی، یک استراتژی برای فرار به جلو از سوی کمیته فوتسال باشد تا خود را از سیل انتقادات رهایی ببخشد. اگر عملکرد شمسایی در عرصه مربیگری تیم ملی رضایتبخش نبوده اما نباید فراموش کرد وی دوران درخشانی را به عنوان بازیکن در تیم ملی سپری کرده است و شناسنامه فوتسال ایران در سطح جهان است. ابهام پایانی اینکه کمیته فوتسال چه تضمینی به سرمربی آینده تیم ملی و اهالی فوتسال میدهد که بتواند کار خود را و آنچه مسؤولیت آن را برعهده گرفته است بخوبی انجام دهد و با بهانههایی همچون تحریم، ناامنی، نبود پول و انتقاد از سرمربی آینده، ناتوانی خود را توجیه نکند؟!