استقبال چین و روسیه برای همکاری اقتصادی با ایران
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه بریکس در آینده به یک قطب مهم اقتصادی سیاسی در جهان مبدل خواهد شد، تاکید کرد: باید جایگاه ایران را در بریکس تقویت کنیم.
به گزارش ایرنا، عبدالناصر همتی روز گذشته درباره مسائل اقتصادی اجلاس بریکس و دیدارهای حاشیهای آن افزود: دیدارهای حاشیهای مهمی در اجلاس بریکس انجام شد که از آن جمله با رئیسجمهور روسیه، رئیسجمهور چین، نخستوزیر هند و رئیسجمهور آفریقای جنوبی بحثهای مهمی درباره روابط اقتصادی داشتیم؛ این 4 کشور برای ما بسیار مهم هستند.
وی بیان داشت: در این دیدارها قولهای مساعدی از سوی سران کشورهای یادشده برای حل مشکلات و روابط اقتصادی انجام شد که آنها را بسیار مثبت ارزیابی میکنم.
همتی ادامه داد: هر ۴ کشور بویژه چین و روسیه درباره مسائل اقتصادی از مباحث استقبال کردند؛ به طور مثال با کشور روسیه توازن تجاری نداریم و آقای پوتین قول داد این مشکل را پیگیری کند، همچنین با چین پروژههایی تعریف کردهایم که رئیسجمهور چین نیز قول مساعد برای پیگیری داد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی یادآور شد: درباره بریکس اتفاقات مهمی در جهان در حال وقوع است و پس از ۶۰ سال اتحاد جنوبیها علیه شمالیها در حال شکلگیری است.
وی اظهار داشت: بیش از ۳۰ رئیسجمهور و رهبر کشورها در اجلاس بریکس شرکت کرده بودند و همایشی جدی بود که همه سران کشورها از «جنوب جهانی» یاد میکردند.
همتی توضیح داد: در واقع این کشورها میخواهند در مقابل سلطه بانک جهانی، صندوق بینالمللی پول و اقتدار دلار، قدرت خود را نشان دهند و فرق آن با ۶۰ سال قبل این است که در بریکس ۲ قدرت از ۵ قدرت اقتصادی بزرگ جهان یعنی چین و هند و همچنین ۲ اقتصاد نوظهور جهانی یعنی آفریقای جنوبی و برزیل و دیگر کشورهای قدرتمند نظیر روسیه حضور دارند.
***
۵۰ درصد نیروگاهها زمستان از سوخت گاز استفاده میکنند
مدیرعامل توانیر گفت: در شرایط معمول ۸۰ درصد نیروگاهها از گاز و ۲۰ درصد از سوخت مایع و مازوت استفاده میکنند اما در زمستان تنها ۵۰ درصد نیروگاهها از گاز استفاده میکنند.
به گزارش مهر، مصطفی رجبیمشهدی در حاشیه بیستوچهارمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: وزارت نیرو برای اوج بار سال ۱۴۰۴ برنامهریزیهای متعددی انجام داده است؛ از جمله ۱۴ مگاپروژه که مهمترین آنها تکمیل پروژههای در دست اجرای نیروگاهی و تعمیرات به موقع نیروگاهها است. وی ادامه داد: تاکنون ۱۸ هزار مگاوات از مدار خارج شده که در دست تعمیر است، همچنین برای سال آینده افزایش راندمان واحدهای قدیمی به ظرفیت تولید برق کشور افزوده میشود. به گفته مدیرعامل توانیر، نیروگاههای قدیمی تغییراتی در تجهیزات آنها ایجاد میشود و به تولید آنها افزوده میشود. در حوزه تجدیدپذیرها هم پیشبینی شده تا سال آینده ۵۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر به شبکه برق کشور افزوده شود.
مدیرعامل توانیر در پاسخ به سوال مهر مبنی بر اینکه با توجه به برودت هوا نیروگاههای کشور چه میزان سوخت مایع و مازوت استفاده میکنند، گفت: برای تأمین برق پایدار در زمستان جلسات مفصلی برگزار شده و در شرایط معمول ۸۰ درصد نیروگاهها از سوخت گاز استفاده میکنند و ۲۰ درصد از سوخت مایع اما در زمستان ۵۰ درصد از نیروگاهها از گاز و ۵۰ درصد ابتدا از گازوئیل و سپس از مازوت استفاده میکنند، ضمن آنکه تنها ۱۶ نیروگاه در کشور امکان استفاده از مازوت را دارند.
وی ادامه داد: استفاده از سوخت منجر به استهلاک نیروگاه میشود اما در صورت نیاز با ملاحظات زیستمحیطی و به صورت متعارف استفاده میشود.
***
تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور اعلام شد
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، در مهرماه ۱۴۰۳ شاخص قیمت مصرفکننده خانوارهای کشور به عدد 271.8 رسید که نسبت به ماه قبل 2.7 درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل 31.6 درصد افزایش و در 12 ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل 33.6 درصد افزایش داشته است.
منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل است. در مهرماه ۱۴۰۳ تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور، 31.6 درصد بوده است، یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین، 31.6 درصد بیشتر از مهرماه ۱۴۰۲ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کردهاند. تورم نقطه به نقطه مهرماه ۱۴۰۳ در مقایسه با ماه قبل، 0.4 واحد درصد افزایش داشته است.
منظور از تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل است. در مهرماه ۱۴۰۳ تورم ماهانه خانوارهای کشور برابر 2.7 درصد بوده است. تورم ماهانه برای گروههای عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات»، 2.3 درصد و برای گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، 2.9 درصد بوده است. منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است.
در مهرماه ۱۴۰۳ نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به 33.6 درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، 0.6 واحد درصد کاهش یافته است. نرخ تورم سالانه کشور در مهرماه ۱۴۰۳، برابر با 33.6 درصد است که دامنه تغییرات آن برای دهکهای مختلف هزینهای از 30.5 درصد برای دهک اول، تا 34.1 درصد برای دهکهای نهم و دهم است.