جزئیات تجارت بدون نفت ایران با همسایگان
بر اساس اعلام رئیس کل گمرک ایران، در 7 ماه نخست امسال تجارت بدون نفت ایران با کشورهای همسایه به ۴۱ میلیارد دلار رسید. همچنین میزان صادرات ایران به کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی از مرز ۲۰ میلیارد دلار عبور کرد.
محمد رضوانیفر گفت: بیشترین میزان مبادلات تجاری ایران به لحاظ ارزش در بین کشورهای همسایه با امارات متحده عربی، ترکیه، عراق، پاکستان و فدراسیون روسیه بوده است. همچنین در 7 ماه نخست سال جاری، میزان مبادلات تجاری ایران با امارات متحده عربی 16.2 میلیارد دلار، ترکیه 9.9 میلیارد دلار، عراق 7.6 میلیارد دلار، پاکستان ۱,۶ میلیارد دلار و فدراسیون روسیه 1.5 میلیارد دلار بوده است.
رئیسکل گمرک ایران در رابطه با حجم و ارزش صادرات و واردات تجاری با همسایگان هم گفت: از مجموع مبادلات تجاری بدون نفت ایران با کشورهای همسایه در ۷ ماه سال جاری، 51.1 میلیون تن به ارزش 20.2 میلیارد دلار سهم صادرات به کشورهای همسایه و 13.4 میلیون تن به ارزش 20.9 میلیارد دلار به واردات از مبدأ این کشورها اختصاص یافته است.
***
سبحانیان: مردم باید بدانند مالیات کجا هزینه میشود
رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: باید سطح تمکین مردم را برای پرداخت مالیات افزایش دهیم و به مردم پاسخ دهیم که مالیات در کجا هزینه میشود. ما امسال این امکان را فراهم کردیم که مردم بتوانند انتخاب کنند مالیاتشان در کجا هزینه شود.
محمدهادی سبحانیان با بیان اینکه مردم سوال میکنند چرا باید مالیات بدهیم وقتی نفت داریم؟ گفت: تورم یکی از مسائل اصلی کشور است و سالهاست کشور درگیر آن است، دلیلش هم این است که به نفت وابسته هستیم و بودجه به نفت وابسته است.
وی ادامه داد: در ایران ۴۵ درصد هزینههای کشور از مالیات تأمین میشود اما در برخی کشورها تمام هزینهها از مالیات تأمین میشود و به درآمدهای نفتی تکیه نمیکنند.
رئیس سازمان مالیاتی کشور تصریح کرد: البته در یکی دو سال گذشته ۵۲ تا ۵۳ درصد درآمدهای کشور از مالیات تأمین شده است.
سبحانیان گفت: باید سطح تمکین مردم را برای پرداخت مالیات افزایش دهیم و به مردم پاسخ دهیم که مالیات در کجا هزینه میشود. ما امسال این امکان را فراهم کردیم که مردم بتوانند انتخاب کنند مالیاتشان در کجا هزینه شود، به عنوان مثال برای پروژههای عمرانی هزینه شود یا شهرسازی.
وی گفت: سال گذشته ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار نفر از مردم و کسبه و بازاریان در این طرح شرکت و خودشان انتخاب کردند مالیاتشان در کجا هزینه شود.
***
بازگشت شاخص کل بورس به کانال ۲ میلیون واحد
شاخص کل بورس بعد از چند روز ریزش، دیروز دوباره به 2 میلیون واحد بازگشت.
در این روز شاخص کل با رشد ۵۲۲۶ واحدی به ۲,۰۰۰,۴۵۲ واحد رسید و شاخص هم وزن هم با رشد ۱۹۸۰ واحد به ۶۶۳,۰۸۶ رسید.
از نمادهای موثر در بازار این روز میتوان به نماد کچاد، فولاد و شبندر اشاره کرد که نماد کچاد با رشد ۱۰۱۰ واحدی بیشترین تأثیر را در بازگشایی بورس داشت.
***
انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث الکترونیک میشود
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) گفت: انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث در آیندهای نزدیک به صورت الکترونیک از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان انجام میشود.
محمد باغستانی با بیان اینکه بر اساس سیاستهای توسعهای و با هدف تسهیلگری خدمات برای عموم مردم و سهامداران، بزودی وراث میتوانند سهام متوفیان خود را از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان به صورت الکترونیک منتقل کنند، اظهار کرد: برای انجام این انتقال، یکی از وراث باید سجامی باشد. سجام مخفف عبارت «سامانه جامع ثبت اطلاعات مشتریان» است و وظیفه آن در یکپارچهسازی اطلاعات مشتریان و کدهای بورسی خلاصه میشود.
وی افزود: با الکترونیک شدن انتقال سهام متوفیان به وراث، علاوه بر کاهش در هزینه و صرفهجویی در زمان، شاهد تسریع در ارائه یک خدمت دیگر به مردم که در سالیان گذشته به دغدغه مهمی برای آنان تبدیل شده بود، خواهیم بود.