«سینما متروپل» پس از ۲ سال اکران میشود
فیلم «سینما متروپل» به کارگردانی محمدعلی باشهآهنگر اواخر آبان روی پرده سینماها میرود. این فیلم پس از جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۱، در مرحله بازبینی شورای پروانه نمایش سازمان سینمایی به اصلاحیههایی برخورد و پروسه صدور مجوز آن بیش از ۲ سال طول کشید. پس از تعاملهای انجام شده و اضافه شدن کپشن به انتهای فیلم، «سینما متروپل» توانست بالاخره پروانه نمایش بگیرد و از چند هفته آینده در سینماها اکران میشود.
این فیلم در چهلویکمین جشنواره فیلم فجر نامزد دریافت سیمرغ ۱۳ رشته شد که در نهایت علاوه بر سیمرغ بهترین فیلم، سیمرغهای بهترین کارگردانی و بهترین فیلمبرداری را هم دریافت کرد. این فیلم همچنین دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را هم از این جشنواره گرفت. «سینما متروپل» محصول بنیاد سینمایی فارابی است و پخش و تبلیغات آن را دفتر شهر فرنگ بر عهده دارد.
این فیلم داستان عاشقانهای را در دل یک سینمای قدیمی روایت میکند که قرار است پس از سالها دوباره فعال شود.
مجتبی پیرزاده، نوشین مسعودیان، هومن برقنورد، پریوش نظریه، حسین باشهآهنگر، رضا کیانیان و مهتاب نصیرپور بازیگران «سینما متروپل» هستند.
***
عرضه چاپ پنجم روایتهای زندگی پدر موشکی ایران
کتاب «مردی با آرزوهای دوربرد» نوشته فایضه غفارحدادی به تازگی توسط انتشارات شهید کاظمی به چاپ پنجم رسیده است. این کتاب روایتهایی از زندگی سردار سرلشکر شهید حسن طهرانیمقدم، پدر موشکی ایران است. سردار سرلشکر شهید طهرانیمقدم از جمله مردان بلندهمت و امیدواری بود که با تلاش و استعداد نابش توانست ایران را در یکی از حوزههای مهم تکنولوژی و دفاع نظامی پیش بیندازد و نخستین موشکهای ایران را با دست خالی بسازد. او دهها سال در سکوت خبری و اطلاعاتی کار بزرگی را پیش برد و در گمنامی و مظلومیت برای سربلندی و امنیت این سرزمین شب و روز نشناخت تا اینکه خداوند اجر کارهایش را با مدال سرخ شهادت پاسخ داد. غفارحدادی در این اثر سعی کرده در ۳۵ روایت، زندگی شهید طهرانیمقدم را از جوانی تا شهادت روایت کند. در بخشی از این کتاب میخوانیم: چند پروفسور و استاد دانشگاه پیروپاتال از کشور کره شمالی نشسته بودند روبهرویشان. اینها چیزی میخواستند و آنها نمیپذیرفتند. عوضش، آنها هم چیزی میخواستند و اینها نمیپذیرفتند. خلاصهاش اینکه جلسه قفل شده بود. در لحظه، حاج حسن چیزی به ذهنش رسیده بود: «اصلا بیایید با هم مسابقه فوتبال بدیم. هر کسی برد، حرف اون قبوله!» چاپ پنجم این کتاب با ۸۴ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۷۰ هزار تومان عرضه شده است.
***
انتشار ترجمه «خلاف زمان»
کتاب «خلاف زمان» نوشته دیهگو گاروچو به تازگی با ترجمه الهام شوشتریزاده توسط نشر اطراف منتشر و راهی بازار نشر شده است. «خلاف زمان» تأملی فلسفی است درباره مواجهه با گذشته، زمان آگاهی و تجربهیناگزیر حسرت. این جستار بلند با نقدِ نگاه نوستالژیزده و کلانروایتهای نوستالژیمحور، بستری فراهم میکند تا خاطره، اسطوره، فراموشی، گذشته و تاریخ را از منظری جدید ببینیم. خلاف زمان را میتوان نمونهای از جریانی قوی و ریشهدار در سنت ناداستاننویسی و مشخصاً ژانر «تأملات» اسپانیا دانست که شاید برای خواننده ایرانی کمتر شناختهشده باشد. دیهگو گاروچو متولد ۱۹۸۴، استاد دانشگاه، فیلسوف و از جستارنویسان شاخص اسپانیاست. او در دانشگاههای مادرید و سوربن تحصیل کرده و مدتی برای پژوهش در دانشگاههای امآیتی، بوستون و جان هاپکینز آمریکا حضور داشته است. گاروچو در زمینه فلسفه اخلاق و فلسفه سیاسی تخصص دارد و در دانشکدهها و مؤسسات مختلفی آنها را تدریس میکند. از او تاکنون مقالات متعددی در ژورنالهای علمی و فلسفی منتشر شده که «خلاف زمان» نخستین کتاب مستقل این نویسنده است. کتاب خلاف زمان، درباره نوستالژی، آرمانشهر و دیگر وارونگیهای زمان است و در ۱۷۲ صفحه و قیمت ۱۹۴ هزار تومان منتشر شده است.
***
معرفی هیأت داوران بخش مسابقه تئاتر کودک جشنواره کودک و نوجوان
5 هنرمند فعال عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون، اعضای هیات داوران بخش «مسابقه تئاتر کودک» بیستونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان را تشکیل میدهند. رضا بابک، فریبا دلیری، الیکا عبدالرزاقی، گیتی قاسمی و سیدجواد هاشمی هنرمندانی هستند که به عنوان اعضای هیات داوران بخش «مسابقه تئاتر کودک» بیستونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان معرفی شدهاند. بیستونهمین «جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان» به دبیری امیر مشهدیعباس توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان و انجمن هنرهای نمایشی ایران، ۱۱ تا ۱۷ آبان ماه سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفتوگوی بدون مرز» و با هدف «تقویت همدلی و همراهی، رشد و آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهر تاریخی همدان برگزار خواهد شد. «تحقق مشارکت اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیانهای اصیل خانواده و ارتباط نسلها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسؤولیتپذیری با ایجاد زمینه مشارکت فعال کودکان و نوجوانان ایرانزمین در تولید آثار نمایشی» به عنوان بخشی از حقوق قشر پویا و اثرگذار جامعه، بخش دیگری از اهداف ستاد برگزاری بیستونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان است.