printlogo


کد خبر: 294505تاریخ: 1403/8/8 00:00
برگزاری نشست رسانه‌ای دومین جشنواره ملی سرود فجر
جشنواره سرود فجر بسیج با اختتامیه تمام نمی‌شود

گروه فرهنگ و هنر: دبیر و دست‌اندرکاران برگزاری دومین دوره جشنواره ملی سرود فجر بسیج طی یک نشست رسانه‌ای که روز دوشنبه هفتم آبان در مرکز آفرینش‌های هنری بسیج برگزار شد، ضمن اعلام جزئیات مراسم اختتامیه این رویداد، به پرسش‌های خبرنگاران در حوزه‌های مختلف پاسخ دادند.
دبیر دومین دوره جشنواره ملی سرود فجر بسیج در ابتدای این نشست خبری ضمن ارائه توضیحاتی درباره روند برگزاری این دوره از جشنواره توضیح داد: نخستین دوره این جشنواره تیر ۱۴۰۱ در تالار وحدت تهران با پیام مقام معظم رهبری برگزار شد و این موضوع رسالت ما را برای برگزاری موثرتر این جشنواره سنگین‌تر کرد. ما بعد از این دوره اقدام به برگزاری دومین دوره جشنواره کردیم و پس از اینکه بیش از ۳ هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد، وارد مرحله استانی و کشوری شدیم و اکنون به مرحله اختتامیه رسیدیم که بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام ‌گرفته روز پنجشنبه 9 آبان در مجموعه فرهنگی الزهرا(س) برگزار می‌شود. ضمن اینکه با توجه به جنایات رژیم صهیونیستی یک جایزه ویژه هم برای موضوع غزه خواهیم داشت که در روز اختتامیه هنرمندان برگزیده این بخش در قالب جایزه ویژه غزه معرفی می‌شوند.
عمار عطارپور افزود: مرکز آفرینش‌های هنری بسیج در چند فصل کارها را انجام می‌دهد که عمده این فعالیت‌ها در حوزه‌های سرود، پویانمایی و مستند انجام می‌شود؛ شرایطی که در سرود بسیار حائز اهمیت است و ما در این زمینه کارهایی را انجام دادیم که برخی از آنها با تحسین مقام معظم رهبری هم روبه‌رو شد. این موضوع نشان‌دهنده جایگاه ویژه سرود در عرصه فعالیت‌های فرهنگی - هنری بسیج است که آن را به عنوان یکی از مهم‌ترین رسانه‌های فرهنگی مرتبط با سرود می‌دانیم. این در حالی است که برای ما صرفا برگزاری جشنواره مهم نیست، چرا که در این راه به دنبال ایجاد انسجام ملی و وحدت‌بخشی هستیم و می‌دانیم کلیدواژه سرود می‌تواند به عنوان عنصری موثر برای نسل جوان و نوجوان به حساب آید.
وی در ادامه گفت: جشنواره سرود فجر بسیج یکی از گسترده‌ترین شبکه‌های رسانه‌ای فرهنگی است که در تمام کشور فراگیر است، بنابراین لازم بود با سرود و توسعه آن، نواهای انقلابی و مذهبی را در قالب سرود سازمان بدهیم و طبیعتا جشنواره سرود فجر یکی از مسیرهای اصلی ما برای رسیدن این هدف است. عطارپور تاکید کرد: ما از اضافه‌کردن بخش‌های مختلف در چشنواره پرهیز و سعی کردیم بخش‌ها در ۲ حوزه ملی و بومی باشد. از سوی دیگر آنچه شرایط برگزاری این دوره از جشنواره را نسبت به دیگر رویدادها متمایز می‌کند؛ حضور موثر بانوان هنرمندی است که آمارها حاکی از حضور بسیار ارزشمند این هنرمندان است که در حوزه‌های منطقه‌ای و کشوری به فعالیت مشغولند.
وی درباره برخی موازی‌کاری‌هایی که همنام با کلیدواژه «سرود» در کشور برگزار می‌شود، گفت: به جهت فراگیری که بسیج دارد، ما ماموریت‌های خودمان را دنبال و تلاش می‌کنیم فراتر از دیگر فعالیت‌ها، با همراهی مجموعه‌های مردمی جشنواره‌ای را رقم بزنیم که خلأهای موجود در سرود را بررسی کنیم. در این راستا دست همه مجموعه‌ها را می‌فشاریم که توانسته‌اند رویدادهای مختلفی را برگزار کنند اما ماموریت‌های خودمان را داریم که از دیگر مجموعه‌ها جداست.
در ادامه نشست عضو شورای سیاست‌گذاری جشنواره سرود فجر بسیج هم اظهار کرد: مرسوم است وقتی جشنواره‌ها برگزار می‌شود، یک شور و هیجانی را به دنبال دارد؛ مسیری که به واسطه گروه‌ها و مجموعه‌ها شورانگیزی خاصی دارد اما بعد از مراسم اختتامیه ماجرا به گونه‌ای دیگر می‌شود و تقریبا همه چیز به فراموشی سپرده می‌شود اما ما در این دوره از جشنواره تلاش کردیم به واسطه مجموعه‌های مردمی، موضوع محتوایی جشنواره را توسعه بدهیم و شرایطی را فراهم کنیم که به ثبات جریان مورد نظرمان بینجامد.
سلمان نصیری افزود: ما باید فضایی را فراهم کنیم که مجموعه‌های مردمی را به سمت فضای کسب و کار هدایت و فضایی را فراهم کنیم تا محصولات ارائه‌شده در جشنواره سرود فجر بسیج وارد شبکه‌ها و پلتفرم‌های ملی و بین‌المللی شود. این نیازمند یک برنامه‌ریزی گسترده و رعایت مولفه‌های زیادی است اما باید بدانیم که جشنواره سرود فجر بسیج نقطه آغازین شروع یک جریان مهم فرهنگی و هنری در توسعه سرود با اتکا به یک جشنواره مردمی است. در این زمینه برنامه‌ریزی‌هایی را انجام داده‌ایم که امیدوارم منجر به کسب منافع معنوی و منافع مادی به صورت یکپارچه شود. امیدوارم جشنواره سرود فجر تبدیل به یک رویداد بسیار مهم و تاثیرگذار در عرصه سرود شود.
در بخش دیگری از این نشست رسانه‌ای، دبیر اجرایی دومین جشنواره سرود فجر بسیج با اشاره به میزان جوایز اهدایی به برگزیدگان رویداد گفت: در بخش محلی، گروه‌های سوم پسران و دختران ۲۰ میلیون تومان، گروه‌های دوم ۳۰ میلیون تومان و گروه‌های اول ۵۰ میلیون تومان، در بخش ملی، گروه‌های سوم پسران و دختران ۳۰ میلیون تومان، گروه‌های دوم 50 میلیون تومان و گروه‌های اول ۷۰ میلیون تومان جایزه دریافت می‌کنند. این در حالی است که تک‌خوان‌های برگزیده اول تا سوم ۲، ۳ و ۵ میلیون تومان، برگزیدگان جایزه ویژه غزه ۱۵ میلیون تومان، شاعران برگزیده اول تا سوم ۶، ۸ و ۱۰ میلیون تومان، آهنگسازان برگزیده اول تا سوم ۱۰، ۱۲ و ۱۵ میلیون تومان، مربیان برگزیده پسران اول تا سوم ۶، ۸ و ۱۰ میلیون تومان و مربیان برگزیده دختران اول تا سوم ۶، ۸ و ۱۰ میلیون تومان جایزه دریافت می‌کنند.

Page Generated in 0/0066 sec