رئیس قوهقضائیه: عوامل مستقیم و غیرمستقیم ترورها و جنایتها را به اشد وجه مجازات میکنیم
دستگاههای ذیربط، جریانات سازمانیافته تهدید امنیت روانی مردم را به قوه قضائیه معرفی کنند
گروه اجتماعی: تروریستهای کوردل حادثه اخیر شهرستان تفتان که در اقدامی ناجوانمردانه مرتکب جنایت شدند و ۱۰ نفر از نیروهای جانبرکف انتظامی را به شهادت رساندند، نمیدانستند کمتر از 24 ساعت تعدادی از آنها هلاک و دستگیر خواهند شد و به سزای عمل جنایتکارانه خود خواهند رسید. رئیس قوه قضائیه دیروز تاکید کرد: عوامل مستقیم و غیرمستقیم این ترورها و جنایتها را تعقیب و به اشد وجه مجازات خواهیم کرد. به گزارش «وطن امروز» به نقل از مرکز رسانه قوهقضائیه، حجتالاسلاموالمسلمین غلامحسین محسنیاژهای روز گذشته طی سخنانی در نشست شورای عالی قوهقضائیه، با اشاره به شرارت بامداد شنبه رژیم موقت صهیونی در تجاوز به حریم امن ایران اسلامی اظهار کرد: رژیم جنایتکار و باند تبهکار صهیونیستی به سبب تجاوز به حریم ایران اسلامی، پاسخ سختی را دریافت خواهند کرد و این رژیم موقتی و جعلی، تقاص جنایات خود را به اشد وجه خواهد داد.
رئیس قوهقضائیه در ادامه با اشاره به شهادت مظلومانه جمعی از نیروهای جان برکف انتظامی در شهرستان تفتانِ استان سیستانوبلوچستان، گفت: به موازات شرارت رژیم موقت صهیونی در تجاوز به حریم ایران اسلامی، تروریستهای تبهکار وابسته به ایادی استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا و صهیونیستهای جنایتکار، در شهرستان تفتان استان سیستانوبلوچستان مرتکب جنایت شدند و ۱۰ تن از نیروهای جانبرکف انتظامی را که مشغول خدمترسانی به مردم بودند به شهادت رساندند. شهادت این غیورمردان حافظ امنیت مردم در فراجا را تبریک و تسلیت میگوییم و تاکید میکنیم عوامل مستقیم و غیرمستقیم این ترورها و جنایتها را تعقیب و به اشد وجه مجازات خواهیم کرد، البته برخی عناصر دخیل در جنایت اخیر در سیستانوبلوچستان در تعقیبهای صورت گرفته به هلاکت رسیده و دستگیر شدهاند و این مهم تا دستگیری همه عناصر و عوامل دخیل در جنایت رخداده در تفتان ادامه خواهد داشت. رئیس دستگاه قضا در همین راستا گفت: افرادی که به نحوی از انحا به تروریستها و عناصر شرور مخل امنیت مردم کمکرسانی میکنند و برای آنها مکان و تجهیزات تهیه میکنند نیز بدانند که شریک اعمال جنایتکارانه تروریستها هستند و با آنها نیز وفق قانون، قاطعانه برخورد خواهد شد.
وی ادامه داد: به مردم نیز توصیه میکنیم هر تحرک مشکوکی را از عناصر شرور مشاهده کردند، بلافاصله بخشهای ذیربط اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی را مطلع کنند و بسیار مراقبت کنند که خدایناکرده ناخواسته کمککارِ تروریستها و اشرار نشوند و مبادرت به تهیه مکان یا وسایل برای آنها نکنند، چرا که این امر نیز جرم محسوب میشود و وفق قانون، برای آن مجازات تعیین شده است.
رئیس عدلیه در ادامه با اشاره به مبحث مهم «امنیت روانی مردم»، اظهار کرد: آن دسته از افراد که در فضای مجازی و غیرِ آن، با زبان یا نوشته یا اَعمال خود، امنیت روانی مردم را مخدوش میسازند و مبادرت به ناهنجاریهای اجتماعی میکنند، بدانند چنین رفتاری برای مردم قابل تحمل نیست و ما نیز نسبت به رفتار آنها بیتفاوت نخواهیم بود؛ در همین راستا خطاب به دستگاهها و مسؤولان ذیربط تاکید کردهام که جریانات سازمانیافته تهدید و تحدید امنیت روانی مردم که سرنخ آنها به خارج متصل است و عناصرِ وابسته و مزدور دشمن هستند را با جدیت بیشتر شناسایی و به دستگاه قضایی معرفی کنند. همچنین آن دسته از افراد نیز که از روی غفلت، امنیت روانی مردم را به مخاطره میاندازند، مورد تذکر و انذار قرار میگیرند و چنانچه متنبه نشدند، اقدامات مقتضی قانونی به فراخور و به حسب، درباره آنها اعمال خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای تصریح کرد: دادستانها و قضات ما در مراجع مختلف قضایی در رسیدگی به پروندههای عناصرِ مخدوشکننده امنیت روانی مردم، به جمیع جهات، از جمله نوع عمل آنها، بهرهبرداری دشمن از عمل آنها و خسارات مادی و معنوی وارده به واسطه عمل آنها و قسعلیهذا توجه و عنایت داشته باشند و پرونده این دسته از متهمان را وفق موازین قانونی، با دقت و سرعت تعیینتکلیف کنند.
همچنین وقتی احکام قضایی این محکومان قطعیت یافت، موضوعات مرتبط به آنها، برای مردم شفاف و روشن بیان شود و به مردم اطلاع داده شود فلان فرد، چنین عملی را از روی غفلت انجام داد و متنبه شد و ظواهر امر نیز گویای تنبه اوست؛ یا فلان فرد، با تذکر و انذار، متنبه نشد و به تهدید امنیت روانی مردم ادامه داد و حکمی با این وصف، درباره او صادر شد.
رئیس قوهقضائیه در ادامه سخنانش اظهار کرد: برخی افراد که عنوان محقق و استاد حوزه را دارند، مبادرت به اقداماتی میکنند که خلاف امنیت است؛ آنها در کمال تعجب و در حالی که رژیم جعلی و غاصب صهیونیستی طی بیش از یک سال اخیر شنیعترین و بعضا بیسابقهترین جنایات را علیه مردم فلسطین و لبنان مرتکب شده است، اظهارات و حرف و نظری را ابراز میکنند که در مقطع فعلی، بسیار سنگین و ثقیل و ناخوشایند است. علیایحال دادسرای ویژه روحانیت به تشکلِ مزبور اخطار کرده که درصدد اصلاح حرف و نظر ناصواب خود برآید و جبرانمافات کند؛ به دادستان ویژه روحانیت قم نیز تاکید کردهام که چنانچه اصلاح و جبران از ناحیه تشکل مزبور انجام نشد، برخورد مقتضی در قبال آن اعمال شود.
رئیس دستگاه قضا در ادامه سخنان خود با اشاره به ضرورت جهد و تحرکات بیشتر برای تعقیب و محکومیت بینالمللی رژیم جنایتکار صهیونیستی، بیان داشت: اگر چه مجامع بینالمللی مدعی دفاع از حقوق بشر با انفعال خود، نشان دادهاند نباید امیدی به آنها برای تعقیب و محکومیت سرکردگان باند تبهکار صهیونیستی داشت اما به هر ترتیب ما در جمهوری اسلامی ایران باید به مسؤولیت خود در این حوزه عمل کنیم و تعقیب و محکومیت سردمداران رژیم جنایتکار صهیونیستی را در مجامع بینالمللی پیگیری کنیم.
وی در ادامه گفت: منطبق با قواعد و ضوابط موجود در کشور، همه بخشها و دستگاهها باید نسبت به مقوله پدافند غیرعامل و مسائل مرتبط و پیرامونی آن، اهتمام ویژه داشته باشند تا پایداری ملی در مقابله با تهدیدات، روزبهروز ارتقا یابد.
* کسانی که در فرآیند رسیدگیهای قضایی انحراف ایجاد کنند شناسنامهدار میشوند
در بخش دوم جلسه شورای عالی قوهقضائیه، «محمد کاظمیفرد» رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات دستگاه قضا گفت: بر اساس سند تحول قضایی، «ایجاد و ارتقای بانک اطلاعات موثر اشخاص» یکی از مسؤولیتهای مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوهقضائیه محسوب میشود؛ ما وظیفه داریم برخی افرادی که به صورت حرفهای سعی میکنند در فرآیند رسیدگیهای قضایی انحراف ایجاد کنند (مانند شاهدان حرفهای، کارچاقکنها) و... را شناسایی و با آنها برخورد کنیم.
وی ضمن اشاره به فعالیت سامانه بانک اطلاعات موثر اشخاص طی دوره اخیر و اقدامات انجامشده در این سامانه پیرامون شناسایی شاهدان حرفهای، ضامنهای حرفهای و...، اظهار کرد: بهزودی بستری فراهم خواهد شد که سه وضعیت شاکیان حرفهای، وثیقهگذاران حرفهای و کفیلان حرفهای نیز در این سامانهها قابل مشاهده و ارسال برای شعب دادسراها و دادگاهها باشد.
«القاصی» رئیس کل دادگستری استان تهران نیز در این جلسه عنوان کرد: در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری و تاکیدات رئیس قوهقضائیه پیرامون برخورد با کسانی که امنیت روانی جامعه را مختل میکنند، دادسرای تهران تاکنون با تعدادی از افرادی که با رفتار خود درپی التهابآفرینی در جامعه بودند، در سریعترین زمان ممکن برخورد مقتضی را صورت داده است. در این حوزه، طی سال ۱۴۰۲ تعداد ۳۶۵ فقره پرونده قضایی با گزارش ضابطان یا اعلام جرم از سوی دادستانی تهران تشکیل و به تعداد زیادی نیز تذکر داده شد. دادستان تهران گفت: همچنین در سال ۱۴۰۳ تاکنون تعداد ۱۱۴ فقره پرونده قضایی درباره این موضوع تشکیل و بیش از ۱۰۰ مورد تذکر یا اخذ تعهد نیز انجام شده است.