printlogo


کد خبر: 294524تاریخ: 1403/8/8 00:00
20 میلیون ایرانی تا سال 1430 پیر می‌شوند

جمعیت ایران رو به پیری می‌رود و طبق برآوردها، چنانچه توجهی به جوانی جمعیت نشود، ایران در آینده نزدیک به جرگه کشورهای پیر دنیا می‌پیوندد. از طرفی باید با برنامه‌ریزی برای مواجهه با پیری سرمایه‌گذاری شود و از هم‌اکنون اقدامات لازم برای ایجاد زیرساخت‌ها، همچنین توجه به بیمه‌های مراقبتی به عنوان پشتوانه سلامت و... به کار گرفته شود. 
مدیر آسایشگاه کهریزک در این باره می‌گوید: در افق ۱۴۳۰، ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور بالای ۶۰ سال هستند، از طرفی ساختار خانواده‌ها متاسفانه به سمتی می‌رود که خانه‌ها ابعاد و متراژ کوچکی دارند، با این وجود نمی‌توانند سالمندان را نگهداری کنند. 
این مساله تلنگری است که باید با سرمایه‌گذاری برای آینده به سمت بیمه‌های مراقبتی برویم. حسین نحوی‌نژاد در یک نشست خبری اظهار کرد: آسایشگاه کهریزک در هیچ کجای دنیا با چنین ابعادی وجود ندارد، چرا که دنیا اعتقادی به نگهداری اردوگاهی معلولان و سالمندان ندارد. 
وی تأکید کرد: افرادی که به اینجا سپرده شده‌اند قرار بوده اینجا سرپناه و خوراک داشته باشند ولی امروز شاهد هستیم که اینجا ورزش می‌کنند به‌ طوری که  تعداد افراد زیادی در المپیک ویژه از مددجویان این آسایشگاه هستند. وی افزود: هم‌اکنون ۱۷۰۰ مددجو در آسایشگاه زندگی می‌کنند که ۶۰۰ نفر آنها معلول جسمی حرکتی هستند. همچنین ۳۸ کارگاه داریم که حدود ۳۰۰ نفر به طور ثابت به کار تولید مشغول هستند. وی ادامه داد: بر اساس محاسبات سازمان بهزیستی، هزینه نگهداری هر فرد معلول در سال ۱۴۰۲ با حداقل استاندارد‌ها حدود ۱۵ میلیون تومان بود که این میزان هم اکنون بسیار بالاست. 
نحوی‌نژاد تأکید کرد: دولت تنها ۱۰ درصد از هزینه‌های آسایشگاه کهریزک را پرداخت می‌کند و ۹۰ درصد هزینه‌ها از طریق خیران و سرمایه‌گذاری‌ها تأمین می‌شود. وی در ادامه گفت: قریب به ۱۵ سال است که تأمین اجتماعی، کهریزک را به ‌عنوان بیمارستان درجه ۳ به رسمیت می‌شناخت و هزینه تخت روز را پرداخت می‌کرد اما متأسفانه این حمایت هم اکنون قطع شده است. این سازمان در حال حاضر حدود ۱۰ میلیارد تومان به آسایشگاه کهریزک بدهکار است. 
مدیر آسایشگاه کهریزک همچنین عنوان کرد: قانون حمایت از معلولان باید اجرا شود. در صورت اجرای درست، بخش بزرگی از مشکلات این افراد حل می‌شود.  وی در پایان ابراز کرد: در افق ۱۴۳۰، ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور بالای ۶۰ سال هستند که برای آینده آنها باید از هم اکنون فکری اساسی شود. وی ادامه داد: متأسفانه ساختار خانواده‌ها به سمتی می‌رود که خانه‌ها کوچک هستند و نمی‌توانند سالمندان را نگهداری کنند و ما باید به سمت حمایت از بیمه‌های مراقبتی برویم.
***
نرخ باروری در 15 استان افزایش یافت
روند رو به رشد چند فرزندی در کشور
در حالی نشانه‌هایی از مثبت شدن نرخ باروری در کشور مشاهده می‌شود که به گفته کارشناسان چنانچه پدیده سقط جنین روند کاهشی طی کند، می‌توان به عبور از بحران پیری جمعیت در دهه‌های آینده امیدوار بود. معاون برنامه‌ریزی و پایش عملکرد ستاد ملی جمعیت گفت: هر چند نرخ باروری در ۱۵ استان روند افزایشی یافته اما سالانه بیش از ۵۳۰ هزار سقط غیرقانونی جنین در کشور رخ می‌دهد. انسیه کتابچی درباره سقط جنین و وضعیت جمعیتی کشور اظهار داشت: وضعیت جمعیت کشور ما خوب نیست و با وجود اینکه سیاست‌های کلی جمعیت سال ۱۳۹۳ ابلاغ شده، با گذشت این سال‌ها هنوز در روند پرسرعت افزایش جمعیت قرار نگرفته‌ایم. وی گفت: با این وجود در ۲ سال گذشته با اجرای بخش‌هایی از قانون جوانی جمعیت، از سرعت کاهش جمعیت کاسته شده است و طبق آمارهای رسمی ثبت احوال در ابتدای سال ۱۴۰۳، نرخ باروری در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ ثابت ماند و کاهش نیافت و نرخ باروری در ۱۵ استان افزایش یافته که اتفاق مثبت و امیدوارکننده‌ای است. کتابچی با بیان اینکه فرزندان سوم، چهارم و پنجم از سال ۱۴۰۰ بیشتر به دنیا آمده‌اند، گفت: قبلا همه فرزندان، فرزند اول یا دوم بودند اما تولد فرزند سوم در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۰، ۹ درصد افزایش یافت؛ فرزند چهارم ۲۸ درصد و فرزند پنجم به بعد حدود ۵۰ درصد افزایش داشته است. به گفته وی، اکنون تولد فرزند سوم به بعد انتخاب می‌شود و فرزند سوم، وارد گفتمان خانواده شده است و قبحی که برای تولد فرزند دوم به بعد در جامعه به طور اشتباه ایجاد شده بود، کمرنگ شده و خانواده‌ها تصمیم می‌گیرند چند فرزند داشته باشند اما همچنان روند افزایشی تعداد موالید را نداریم. معاون برنامه‌ریزی و پایش عملکرد ستاد ملی جمعیت درباره آمار سقط غیر قانونی در کشور نیز خاطرنشان کرد: هنوز آمار قطعی و دقیق تعداد سقط‌های غیرقانونی در کشور را نداریم اما اگر ماده ۵۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اجرا شود، این آمار را به دست می‌آوریم. کتابچی افزود: در این ماده تعداد افرادی که بارداری مثبت می‌شوند و تعداد ولادت‌ها ثبت و سقط‌های قانونی و خودبه خودی کسر می‌شود و مابقی آنها که بارداری اتفاق افتاده اما تولد اتفاق نیفتاده، به عنوان آمار سقط غیر قانونی به دست می‌آید. وی بیان داشت: از آنجا که هنوز سامانه در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی راه‌اندازی شده، آمارهای موجود بر مبنای پژوهش‌های دقیق و قوی کشوری و نزدیک به واقعیت است و این پژوهش‌ها سالانه بیش از ۵۳۰ هزار سقط جنین غیرقانونی را تایید می‌کند.

Page Generated in 0/0064 sec