printlogo


کد خبر: 294526تاریخ: 1403/8/8 00:00
اخبار

تنظیم بسته نیاز مالی صنایع برای برای واردات ماشین‌آلات و تولید
وزیر صنعت، معدن و تجارت می‌گوید بسته نیاز مالی صنعت را تنظیم کرده و در این بسته هم نیازهای ارزی برای واردات ماشین‌آلات و هم نیاز تأمین مالی مربوط به سرمایه در گردش تولیدکنندگان پیش‌بینی شده است.
به گزارش ایسنا، سیدمحمد اتابک گفت: در گذشته شورای عالی صادرات وجود داشت اما اکنون چند سازمان در صادرات دخالت می‌کنند و این حوزه عملاً فرابخشی است، بنابراین مجددا درخواست احیای آن را داده‌ایم. حتماً در جلسات این شورا از صادرکنندگان دعوت خواهیم کرد. با احیای این شورا، در بحث تجارت، فرماندهی واحدی شکل خواهد گرفت و در این شورا تنها سیاست‌گذار ارزی یا تجاری تصمیم نمی‌گیرد، بلکه فعالان اقتصادی هم حضور خواهند داشت. همچنین احیای این شورا راهکار خوبی برای حل مشکلات است و فرماندهی واحد صادرات و تجارت شکل خواهد گرفت؛ خوشبختانه باید اعلام کنم با احیای آن موافقت هم ‌شده است.
اتابک در ادامه ضمن اشاره به بحران انرژی صنایع خاطرنشان کرد: بحران انرژی هم در تابستان شامل برق و هم در زمستان شامل گاز می‌شود. در تمام جلسات هیات دولت پیگیری این موضوع هستیم و رئیس‌جمهور نیز دستورات خوبی در این زمینه داده و وزیر نیرو و نفت هم پیگیر این موضوع هستند.
وی افزود: لازم است بخش خصوصی برای تولید برق صنایع وارد ماجرا شود. ما تضمین‌های لازم را نیز خواهیم داد برای اینکه بخش خصوصی برقی که تولید می‌کند چه برای فروش و چه برای مصرف در اختیار خودش باشد، مگر اینکه روی شبکه دولت باشد. باید با تلاش دولت و مشارکت بخش خصوصی، هم نیروگاه‌های خورشیدی و هم حرارتی و سیکل ترکیبی اضافه شود تا این بحران جبران شود.
وزیر صمت به تنظیم بسته‌ای در این باره اشاره و تصریح کرد: بسته نیاز مالی صنعت را تنظیم کرده‌ایم. در این بسته هم نیازهای ارزی برای واردات ماشین‌آلات و هم نیاز تأمین مالی مربوط به سرمایه در گردش تولیدکنندگان پیش‌بینی شده است. این بسته در حال ارسال به دولت است. برای تأمین ارز این بسته نیز با بانک مرکزی مذاکره کرده‌ایم.
***
افزایش تولید نفت خام و میعانات گازی ایران
وزارت نفت اعلام‌کرد تولید نفت خام و میعانات گازی ایران در 3 ‌ماهه سوم سال ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از 8 درصد رشد داشت.
به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، صنعت نفت ایران در دهه‌های اخیر همواره با شدیدترین تحریم‌ها روبه‌رو بوده است. این تحریم‌ها از محدود کردن حضور شرکت‌های بین‌المللی آغاز شد و در زمان ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا با هدف به صفر رساندن صادرات نفت ایران ادامه یافت.
با این‌ حال هیچ‌گاه صادرات نفت ایران به صفر نرسید و حتی مقام‌های آمریکایی نیز بر بی‌اثر بودن تحریم‌ها علیه صنعت نفت ایران تاکید کردند.
حالا پس از آنکه بیش از ۶ سال از خروج یک‌طرفه آمریکا از برجام (۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷) می‌گذرد و حلقه تحریم‌های این کشور نیز هر روز تنگ‌تر می‌شود، بر اساس گزارش نهادهای بین‌المللی، ایران توانسته سهم خود را از تولید نفت خام جهان افزایش دهد.
بر اساس آخرین گزارش دبیرخانه کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، تولید نفت ایران در ماه گذشته میلادی ۲۱ هزار بشکه در روز بیشتر شده و بین کشورهای عضو اوپک بیشترین افزایش تولید را در ماه سپتامبر (شهریور- مهر) به خود اختصاص داده و رشد ۶ دهم درصدی را به ثبت رسانده است. مجموع تولید نفت اعضای اوپک در این ماه 2.3 درصد کاهش داشته است.
تولید نفت اعضای اوپک پلاس هم در ماه سپتامبر (شهریور- مهر) ۴۷ هزار بشکه در روز افزایش داشته و از ۱۴ میلیون و ۱۳ هزار بشکه در روز در ماه آگوست به ۱۴ میلیون و ۶۰ هزار بشکه رسیده است.
با این ‌حال تولید نفت روسیه روزانه ۲۸ هزار بشکه در ماه گذشته میلادی کاهش نشان می‌دهد. آمارهای منتشرشده از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا نیز افزایش سهم ایران از تولید نفت خام جهان را تایید می‌کند.
بر اساس آخرین گزارش این نهاد، سهم ایران از تولید نفت خام جهان در 3 ماهه سوم سال ۲۰۲۴ میلادی به 4.3 درصد رسیده است. این در حالی است که ایران در مدت مشابه سال قبل، سهم 3.9 درصدی از تولید نفت جهان را به خود اختصاص داده بود. این سهم در کل سال ۲۰۲۳ نیز 3.9 درصد برآورد می‌شود.
گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می‌دهد ایران توانسته در 3 ماهه سوم سال ۲۰۲۴ روزانه 4 میلیون و ۴۲۰ هزار بشکه نفت خام و میعانات گازی تولید کند. این عدد در سال ۲۰۲۳ به طور میانگین 3 میلیون و ۹۹۰ هزار بشکه در روز بوده است. ایران توانسته در این مدت در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، رشدی 8.8 درصدی را به ثبت برساند.
رشد 8.8 درصدی تولید نفت ایران در حالی به ثبت رسیده که رشد تولید نفت اوپک در 3 ماهه سوم سال جاری میلادی هشت‌دهم درصد بوده است. این اعداد نشان می‌دهد ایران توانسته در این مدت سهمی 13.8 درصدی از تولید اوپک داشته باشد و جایگاه سوم تولید را در بین کشورهای عضو به دست آورد.

Page Generated in 0/1311 sec