printlogo


کد خبر: 294552تاریخ: 1403/8/9 00:00
دور دنیا

آفریقای جنوبی پرونده‌ای مفصل از شواهد نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه به دیوان لاهه فرستاد
شکایت جدید آفریقایی‌ها علیه جنایات اسرائیل
دولت آفریقای جنوبی پرونده‌ای 750 صفحه‌ای را به دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) ارسال کرده که حاوی شواهد ارتکاب نسل‌کشی توسط رژیم صهیونیستی در جنگ غزه است. وزارت خارجه این کشور در بیانیه‌ای اعلام کرد علاوه بر اسناد  750 صفحه‌ای،  همچنین تصاویر و ضمیمه‌هایی به حجم بیش از 4000 صفحه در روز دوشنبه توسط دولت پرتوریا به دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه تسلیم شد. در این پرونده که توسط سیریل رامافوسا، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی امضا شده، تمام شواهد برای اثبات اینکه رژیم صهیونیستی «کنوانسیون نسل‌کشی» را با ترویج نابودی فلسطینیان ساکن غزه و «حذف فیزیکی آنها با انواع سلاح‌های مخرب» نقض کرده، ارائه شده است. در بیانیه وزارت خارجه آفریقای جنوبی بر این نکته تاکید شده که تشکیل پرونده جدید علیه رژیم صهیونیستی در زمانی انجام می‌شود که اسرائیل در حال تشدید کشتار غیرنظامیان در غزه است و به نظر می‌رسد حالا قصد دارد مسیر مشابهی را برای نسل‌کشی در لبنان دنبال آغاز کند. دولت پرتوریا، دسامبر سال گذشته میلادی پرونده‌ای را در دادگاه بین‌المللی دادگستری (لاهه)  گشود که به موجب آن  حمله اسرائیل به غزه پس از حمله غافلگیرانه حماس در 7 اکتبر، «نسل‌کشی» دانسته شده است؛ جنگی که پس از ۱۳ ماه، جان  بیش از 4۳ هزار فلسطینی را در غزه گرفته و نزدیک به ۱۰۳ هزار زخمی برجا گذاشته و علاوه بر این بیش از 90 درصد جمعیت 2 میلیون و 300 هزار نفری این باریکه کوچک را آواره کرده است. پیش‌تر دادگاه عالی سازمان ملل در احکام موقت خود به رژیم صهیونیستی دستور داده بود تمام اقدامات لازم را برای جلوگیری از هرگونه اقدامی که می‌تواند جنایت جنگی تلقی شود، انجام دهد که عملا نتیجه‌ای نداشته است. همچنین اوایل تابستان، دیوان بین‌المللی دادگستری، اشغال اراضی فلسطینی از جمله نوار غزه و کرانه باختری توسط اسرائیل را غیرقانونی اعلام کرد. دولت آفریقای جنوبی که پس از برانداختن رژیم آپارتاید اقلیت سفید اروپایی در جنوبی‌ترین سرزمین قاره آفریقا تشکیل شد، از حامیان دیرینه استقلال فلسطین بوده و در ماه‌های اخیر بارها رژیم تل‌آویو را متهم کرده دستورات دادگاه‌های بین‌المللی را نادیده می‌گیرد و قصد دارد غزه را از طریق کشتار جمعی و آوارگی اجباری تخلیه کند. چندین کشور از جمله بولیوی، شیلی، کلمبیا، فلسطین، ترکیه، اسپانیا و مکزیک همگی برای پیوستن به پرونده آفریقای جنوبی علیه دولت اسرائیل ثبت‌نام کرده‌اند. در مقابل آلمان در کمال بی‌شرمی برای دفاع از رژیم صهیونیستی در دادگاه لاهه ثبت‌نام کرده و رژیم آمریکا نیز نه تنها دادگاه لاهه را به رسمیت نمی‌شناسد، بلکه قضات آن را نیز تهدید کرده است.
* تعویق حکم بازداشت نتانیاهو
در مقابل دیوان دادگستری بین‌المللی (ICJ) که یک نهاد نسبتا مستقل مستقر در لاهه پایتخت سیاسی هلند محسوب می‌شود، نهادی دیگر در همین شهر تحت عنوان دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) وجود دارد که همگرایی بیشتری با غرب و کشورهای متحد غرب دارد. این دیوان این هفته  در اقدامی که بسیاری آن را  ناشی از استانداردهای دوگانه توصیف کرده‌اند، احکام بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت، نخست‌وزیر و وزیر جنگ رژیم جنایتکار صهیونیستی را برای 5 ماه دیگر به تعویق انداخت. این در حالی است که همین دیوان به سرعت در پرونده‌های مربوط به جنگ اوکراین مداخله و طی چند ماه حکم بازداشت ۶ مقام روس از جمله پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را صادر کرد. گفتنی است از آغاز تحقیقات دیوان کیفری بین‌المللی درباره جنایت‌های رژیم اسرائیل در غزه 9 سال می‌گذرد. لابی‌های صهیونیستی سیاست ارعاب و مداخله مستقیم در این دیوان را در پیش گرفته‌اند تا استقلال آن را به طور نظام‌مند نقض کنند.  این  دیوان با تهدیدهایی از سوی سنای آمریکا نیز رو به رو است که این نهاد قضایی بین‌المللی را تهدید به تحریم در صورت صدور حکم بازداشت مقامات اسرائیل کرد. از طرف دیگر یوسی کوهن، رئیس پیشین سازمان جاسوسی خارجی اسرائیل موسوم به موساد اخیرا در اقدامی مداخله‌گرانه دیدار محرمانه‌ای با فاتو بنسودا، دادستان ICC داشت. علاوه بر این فاش شده دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی طی 9 سال اخیر با انجام عملیات پشت پرده باعث کناره‌گیری برخی قضات پرونده جنایات اسرائیل در غزه شده است.
***
پوتین از برابری هسته‌ای و توازن قدرت در جهان سخن گفت
رزمایش هسته‌ای روسیه
نیروهای بازدارنده هسته‌ای راهبردی روسیه تحت نظارت رئیس‌جمهور این کشور رزمایشی را آغاز کردند که در آن موشک‌های هسته‌ای آزمایش می‌شوند. ولادیمیر پوتین ضمن اعلام این خبر گفت: «با توجه به رشد تنش‌های ژئوپلیتیک و همچنین ظهور تهدیدها و مخاطرات خارجی جدید، وجود نیروهای راهبردی مدرن که دائما برای استفاده رزمی آماده باشند، مهم است». وی استفاده از سلاح هسته‌ای را آخرین اقدام روسیه برای تضمین امنیت خود خواند، با این حال تاکید کرد این کشور به بهبود نیروهای بازدارنده راهبردی ادامه می‌دهد و منابع لازم برای تحقق این هدف را در اختیار دارد. به رغم اینکه رئیس‌جمهور روسیه تایید کرد این کشور قرار نیست وارد یک مسابقه تسلیحاتی شود اما تصریح کرد نیروهای بازدارنده هسته‌ای مسکو به سامانه‌های پدافند موشکی مجهز است. در نهایت او استقرار و ارتقای «سه‌گانه هسته‌ای» یعنی سلاح‌های هسته‌ای این کشور در خشکی، دریا و بمب‌افکن‌ها برای تضمین امنیت روسیه را اعلام کرد و آن را موجب حفظ «برابری هسته‌ای و توازن قدرت در جهان» خواند.

Page Generated in 0/0115 sec