تورم سال آینده ۳۰ درصد در نظر گرفته شد
رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ تقدیمی به مجلس شورای اسلامی، تورم سال آینده ۳۰ درصد درنظر گرفته شده است.
سیدحمید پورمحمدی روز گذشته با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در دفاع از لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ این مطلب را بیان کرد و گفت: به صراحت اعلام میکنم این لایحه پیشنهادی دولت است و پس از بیرون آمدن از مجلس به قانون کشور تبدیل خواهد شد، بنابراین دولت آمادگی تعامل دارد، ضمن اینکه معتقدیم باید تمام توان خود را جمع کنیم تا مجلس و دولت با همدیگر بهترین سرنوشت را برای کشور رقم بزنند.
وی در ادامه افزود: کتابی تحت عنوان گزارش اقتصادی تهیه و تقدیم شده است که از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تقاضا دارم آن را مطالعه کنند. در این کتاب یادآور شدهایم که اگر لایحه بودجه پیشنهادی دولت برای سال ۱۴۰۴ اجرا شود وضعیت متغیرهای اقتصادی مختلف چه خواهد شد.
پورمحمدی تأکید کرد: استمرار وضعیت موجود، رشد 2.5 درصدی را برای کشور دربر خواهد داشت، در حالی که با اجرای لایحه بودجه، رشد به 4.4 درصد خواهد رسید.
به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه، رشد نقدینگی در این لایحه کنترل خواهد شد و از 29.5 درصد فعلی به 26.5 درصد کاهش خواهد یافت و تورم نیز از ۳۳ به 30.2 درصد خواهد رسید.
***
افزایش سطح درآمد مردم پیشنیاز اصلاح قیمت سوخت
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: دولت تا زمانی که سطح درآمدی مردم را اصلاح نکرده، نباید یارانه مربوط به سوخت را قطع کرده و حاملهای انرژی را گران کند.
سیدکریم معصومی با انتقاد از مواضع برخی دولتمردان درباره نرخ بنزین، افزود: دولت بهجای رساندن قیمت بنزین به فوب خلیجفارس، باید ابتدا درآمد مردم را به سطح جهانی برساند.
وی بیان کرد: برخی دولتمردان در شرایطی که جامعه کشش هزینههای بالاتر را ندارد و خانوارها به سختی نیازهای اولیه خود را تأمین میکنند، موضوع افزایش قیمت سوخت را مطرح کردهاند که بدون شک به افزایش قیمت همه کالاها منجر میشود.
معصومی خاطرنشان کرد: این موضوع به هیچ عنوان معقول نیست که تنها هزینههای زندگی مردم را برای کسریهای بودجهای دولت بالا ببریم و فکری به حال درآمد مردم نکنیم.
نماینده مردم فومن و شفت خاطرنشان کرد: سطح درآمد مردم کاهش یافته بویژه در اقشار کمبرخوردار بخش قابلتوجهی قدرت خرید خود را از دست دادهاند و در این شرایط دولت بهجای جبران کسری بودجه از طریق سبد هزینهای مردم، باید افزایش درآمدها را در رأس امور قرار دهد.
***
قدرت خرید کارگران نصف شد
گزارش اخیر مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی بیانگر این است که یکسوم ایرانیها زیر خط فقر هستند که به گفته نمایندگان کارگری قدرت خرید کارگران از ابتدای سال تا امروز نصف
شده است.
یکی از معضلات بازار کار برای اشتغال بحث درآمد است؛ بسیاری از جویندگان کار به دلیل درآمد محدود و دستمزدی که کافی نیست به سمت اشتغال نمیروند. در زمان حاضر اکثر خانوادههای کارگران با مشکلات معیشتی روبهرو هستند و یک کارگر برای امرار معاش خانواده خود میبایست چند جا کار کند تا بتواند از پس هزینههای زندگی بربیاید.
گزارش جدید مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در ارتباط با نرخ فقر، نشان از گسترش فقر در سالهای اخیر و به طور مشخص سال گذشته دارد.
گزارش مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد نرخ فقر در سال ۱۴۰۲ با افزایش 0.4 واحد درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ به 30.1 درصد رسیده است، این مساله به معنای آن است که در سال گذشته حداقل یکسوم مردم توانایی برآورده کردن نیازهای اساسی خود را نداشتند و زیر خط فقر به سر بردند.
***
زمستان نیامده محدودیتهای گازی آغاز شد
هر سال با شروع زمستان محدودیتهای گازی برای صنایع آغاز میشود اما امسال هنوز سرما شروع نشده محدودیتهای گازی گریبانگیر صنایع و پتروشیمیها شده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز اعلام کرد: مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده با توجه به تغییرات آب و هوایی و ورود توده هوای سرد اسکاندیناوی که تاکنون سابقه نداشته است، هفته نخست آبان به بالاترین حجم خود نسبت به مدت مشابه پارسال، یعنی ۴۰۵ میلیون مترمکعب در روز رسید.
سعید توکلی ادامه داد: بر اساس آمار موجود، هیچ سالی در هفته نخست آبان، این حجم مصرف را تجربه نکردیم، ضمن آنکه با وجود پیشبینی هواشناسی درباره برودت هوا، باز هم با اختلاف ۲ تا ۳ درجه سردتر، پیشبینی مصارف گاز بویژه در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده بسیار متفاوت شده است.
معاون وزیر نفت در امور گاز با تأکید بر حفظ پایدار جریان گاز در همه بخشها، بویژه بخش خانگی گفت: از ابتدای آبان و با ورود جبهه هوای سرد به کشور، در ۱۱ استان شمالی شاهد کاهش حدود ۱۲ درجهای دما هستیم و این اتفاق بیسابقه در این زمان از سال، سبب افزایش مصرف گاز شده است.