رونمایی از تقریظ رهبر انقلاب از کتاب«ایستگاه خیابان روزولت»
آیین رونمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت» روز گذشته برگزار شد. این کتاب از محصولات مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی است که زمستان ۱۴۰۲ روانه بازار نشر شده و به روایتی مستند از تسخیر سفارت آمریکا در تهران میپردازد.
«ایستگاه خیابان روزوِلت» با اشاره به فعالیتهای اطلاعاتی و عملیاتی آمریکا در ایران پس از انقلاب، شرح جامعی از روابط ایران و آمریکا از روز تسخیر سفارت در آبان ۱۳۵۸ تا آزادی گروگانها در دی ۱۳۵۹ ارائه داده و همچنین شماری از اسناد منتشرنشده سرویس اطلاعاتی آمریکا را برای نخستین بار منتشر کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن تقریظ رهبر حکیم انقلاب اسلامی بر این کتاب به شرح زیر است:
بسمهتعالی
این، گزارشی متقن و پرفایده از یک حادثه مهم در تاریخ انقلاب یعنی تسخیر لانه جاسوسی در سال ۵۸ است. این کتاب پرکننده یکی از خلأهای رسانهای و تبلیغاتی ما است. ما به جنگ روایتها در پیکارهای جهانی توجه لازم را نکردهایم و دشمنان و بدخواهان ما از غفلت ما بهره برده و بسیاری از حوادث را وارونه نشان دادهاند. باید از نویسنده این کتاب و تلاش ارزشمندش قدردانی شود به خاطر اقدام هوشیارانهاش در این عرصه مهم. نثر کتاب روان و رسا و تحقیق و تحلیلهای آن منطقی و صادقانه و قانعکننده است. نام انتخاب شده برای کتاب عالی است.
***
پس از 9 سال دوری از تئاتر، نیما دهقان نمایش جدید به صحنه میبرد
نیما دهقان از کارگردانهای فعال و موفق تئاتر ایران در ۲ دهه گذشته، فعالیت حرفهای خود در عرصه کارگردانی را از دهه ۷۰ و با اجرای آثاری چون «شاعر»، «عروس طوقی» و «پرومته در زنجیر» آغاز کرد.
وی در دهه ۸۰ و در فعالیت مستمری که داشت آثار متعدد و موفقی نظیر «ملاقات شبانه»، «لوله»، «دو متر در متر جنگ»، «کفتر به توان ۲»، «کادانس»، «مادر مانده»، «خنکای ختم خاطره» و «آنفلوآنزای خوکی» را روی صحنه برد.
در دهه ۹۰ نیز دهقان آخرین تجربههای کارگردانی خود را با اجرای نمایشهای «خاموشی دریا»، «ترن»، «شیش و هشت» و «جانگز» سپری کرد.
نیما دهقان جایزه بهترین اثر برگزیده بیستوهفتمین جشنواره تئاتر فجر برای نمایش «مادر مانده» و جایزه بهترین کارگردانی و اثر برگزیده بیستوهشتمین جشنواره تئاتر فجر را برای نمایش «خنکای ختم خاطره» دریافت کرده است.
این هنرمند تئاتر قصد دارد پس از ۹ سال دوری از عرصه تئاتر اثری جدید را در پاییز سال جاری روی صحنه ببرد. بزودی اطلاعات مربوط به نمایشنامه، عوامل، زمان و مکان اجرای جدیدترین تجربه کارگردانی نیما دهقان منتشر میشود.
***
«زومرهای ایرانی» روی پرده میرود
در ادامه طرح «اکران حقیقت»، مستند «زومرهای ایرانی» تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی به کارگردانی امیرحسین خلیلزاده و تهیهکنندگی سعید الهی که در شانزدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» حضور داشت، با حضور عوامل این مستند در سالن حقیقت مرکز گسترش به نمایش گذاشته میشود. این اکران یکشنبه ۱۳ آبان از ساعت ۱۶ برگزار خواهد شد. «زومرهای ایرانی» که از اصطلاحی جهانی به معنای اعضای نسل زد (Z) به عنوان نخستین نسل اجتماعی بشر که از بدو تولد و نوجوانی با دسترسی به اینترنت و فناوری دیجیتال رشد کردهاند برگرفته شده است، روایت نیازها و روحیات متولدان اوایل دهه 80 خورشیدی در ایران بوده و با هدف روشنگری نزد خانوادهها و متولیان دولتی تولید شده است. حضور در این جلسه برای علاقهمندان آزاد و رایگان است.
***
انیمیشن کوتاه «سیمچینها» نقد و بررسی میشود
انیمیشن «سیمچینها» ساخته جک اندرسون، انیماتور و کارگردان جوان آمریکایی در نخستین نشست از سلسله نشستهای «قصه سینما» امروز پنجشنبه، ۱۰ آبان ساعت ۱۱ به مناسبت روز انیمیشن در فرهنگسرای اشراق نمایش و نقد و بررسی میشود.
انیمیشن کوتاه «سیمچینها» (Wire Cutters) که با نام «سیمبرها» هم شناخته میشود نخستین تجربه کارگردانی و شناختهشدهترین اثر جک اندرسون، انیماتور و کارگردان جوان آمریکایی است که با الهاماتی از «Wall-E» اثر جاودانه پیکسار ساخته شده و درست به همان اندازه جادویی و تحسینبرانگیز است. این انیمیشن هشت دقیقهای مستقل نخستین بار طی چند اکران خصوصی در سال ۲۰۱۴ روی پرده نقرهای رفت و با وجود بودجه بسیار کم ۵۰۰ دلاری و تیم سازنده کوچک، توانست نظر مردم و منتقدان را به سوی خود جلب کند و موفقیتهای زیادی در جشنوارههای مختلف از جمله بردن 3 جایزه بینالمللی و کسب عنوان نامزدی دریافت پنج جایزه دیگر از جمله بهترین فیلم کوتاه دانشآموزی در مراسم BAFTA را به دست آورد. «سیمچینها» راوی داستان ربات کوچکی است که به تنهایی در سیارهای متروکه در پی یافتن الماسهای سبز رنگ کوچکی است که منبع سوخت او محسوب میشوند.