printlogo


کد خبر: 294597تاریخ: 1403/8/10 00:00
آغاز تهاجمی‌ترین رزمایش نیروهای راهبردی هسته‌ای روسیه با فرمان پوتین
مو‌های قاره‌پیمای روسی، آمریکا را نشانه رفتند

رئیس‌جمهور روسیه فرمان آغاز نخستین رزمایش نیروهای راهبردی هسته‌ای این کشور پس از تغییر دکترین هسته‌ای مسکو به فاز هجومی را صادر کرد. ولادیمیر پوتین عصر سه‌شنبه پس از آنکه از طریق ویدئوکنفرانس آغاز این رزمایش را اعلام کرد، گفت: «امروز یک رزمایش دیگر برای نیروهای راهبردی بازدارنده برگزار می‌کنیم. در این رزمایش، اقدامات مقامات مسؤول برای مدیریت استفاده از سلاح هسته‌ای، همراه با پرتاب‌های عملی موشک‌های بالستیک و کروز تمرین خواهد شد».
به گزارش خبرگزاری تاس، پوتین تاکید کرد: «مسکو بر موضع اصولی خود مبنی بر استفاده از سلاح هسته‌ای به ‌عنوان آخرین راهکار برای تأمین امنیت کشور پایبند است و تجهیز این نیروها به تسلیحات مدرن به ۹۴ درصد رسید. ما در روسیه درک می‌کنیم که نیروهای سه‌گانه هسته‌ای تضمین‌کننده قابل اطمینان حاکمیت و امنیت کشور هستند و دستیابی به اهداف بازدارندگی راهبردی، حفظ برابری هسته‌ای و توازن قدرت در جهان را امکان‌پذیر می‌کند. این موارد، از عوامل واقعی در ثبات جهانی است». وی همچنین بار دیگر پس از سخنرانی دوشنبه گذشته، بر آمادگی و مدرن‌سازی توانایی و امکانات نیروهای سه‌گانه هسته‌ای این کشور تاکید کرد و از عبارت «تولید موشک‌های جدید روسیه با دقت بالاتر، زمان پرتاب سریع‌تر و قابلیت‌های افزایش‌یافته برای غلبه بر دفاع موشکی» استفاده کرد. رئیس‌جمهور روسیه گفت اگرچه کشورش قصد ندارد وارد یک رقابت تسلیحاتی شود اما سطح سلاح‌های هسته‌ای خود را حفظ خواهد کرد. پوتین با اشاره به اینکه طراحان و تولیدکنندگان تسلیحات روسی به بهبود همه اجزای مربوط به سلاح‌های هسته‌ای ادامه خواهند داد، افزود: «مطابق برنامه تسلیحاتی دولتی، ما به ‌صورت منظم، نیروهای موشکی راهبردی را به سامانه‌های موشکی جدید با قابلیت استقرار ثابت و متحرک منتقل خواهیم کرد. این سامانه‌ها نسبت به نسل‌های قبل خود از دقت بالاتر، زمان آماده‌سازی کوتاه‌تر و توانایی بیشتر در عبور از سامانه‌های دفاع موشکی برخوردار هستند».
رئیس جمهور روسیه اواخر ماه سپتامبر (مهرماه) با ایجاد تغییراتی در  پیش‌نویس سیاست کلی دولتی روسیه در زمینه بازدارندگی هسته‌ای و ذکر فهرست کشورها و اتحادهای نظامی متخاصم و متحد این کشور و همچنین ذکر تهدیدات نظامی گسترش‌یافته علیه روسیه، عملا دکترین هسته‌ای روسیه را از فاز «آماده‌باش فعال» به فاز تهاجمی‌تر «پیش‌دستی» تغییر داده بود. وی در توضیح این اقدام گفته بود وضعیت جهان به‌سرعت در حال تغییر است و این مساله باید در سیاست بازدارندگی هسته‌ای مسکو در نظر گرفته شود. پوتین دیروز همچنین با  استناد به سند اصلاح شده دکترین هسته‌ای روسیه، شرط حمله هوایی گسترده دشمنان به خاک این کشور را به منزله مشروعیت پاسخ هسته‌ای بالقوه در جهت بازدارندگی غرب برشمرد.
آندری بلوسف، وزیر جدید دفاع روسیه نیز اعلام  کرد رزمایش نیروهای راهبردی هسته‌ای به منظور تمرین «نیروهای تهاجمی راهبردی برای پاسخ به حمله هسته‌ای دشمن» برگزار می‌شود و یک حمله هسته‌ای عظیم را شبیه‌سازی می‌کند. این رزمایش با پرتاب موشک‌های آزمایشی در شبیه‌سازی حمله تلافی‌جویانه آغاز شد. در ادامه یک موشک بالستیک قاره‌پیمای یارس (ICBM) به صورت آزمایشی از سکوی پرتاب پلستسک در شبه جزیره کامچاتکا در ساحل اقیانوس آرام شمالی در منتهی‌الیه شرق روسیه  و سایر موشک‌های مشابه از زیردریایی‌های هسته‌ای نووموسکوفسک و کنیاز اولگ شلیک شد. نکته مهم اینکه هدف احتمالی چنین پرتاب‌هایی نه فقط قاره اروپا بلکه آمریکای شمالی و حوزه اقیانوس آرام و شرق و جنوب شرق آسیاست؛ جایی که ایالات متحده ده‌ها مقر و پایگاه هوایی و دریایی مهم دارد. ارتش روسیه همچنین پرتاب‌های تمرینی موشک‌های کروز دوربرد را از بمب‌افکن‌های راهبردی «تو 95» با قابلیت حمل بمب اتم انجام داد. رزمایش مزبور دیروز در حالی آغاز شد که تنش‌های روسیه با غرب به دنبال هفته‌ها ارسال سیگنال‌های خصمانه متقابل از سوی ناتو و مسکو بویژه با احتمال مجوز ناتو به اوکراین برای استفاده  از تسلیحات دوربرد غربی برای حمله به عمق  خاک روسیه افزایش یافته است.

Page Generated in 0/0071 sec