printlogo


کد خبر: 294644تاریخ: 1403/8/12 00:00
اخبار

نامگذاری سالن‌باغ کتاب به نام سیدمرتضی احمدی
همزمان با ۱۰ آبان تولد 100 سالگی مرحوم سید‌مرتضی احمدی، بازیگر فقید سینما، یکی از سالن‌های پردیس سینمایی باغ کتاب به نام این هنرمند که روایتگر فرهنگ اصیل شهر تهران بود، نامگذاری شد. وی که گام‌های اولیه را در پیش‌پرده‌خوانی و سپس تئاتر برداشت، سال ۱۳۲۶ گوینده فیلم‌های خارجی شد و سر از رادیو و تلویزیون هم در آورد. فعالیت احمدی در تئاتر، رادیو، تلویزیون، آواز بیات تهران و سینما ادامه داشت تا اینکه دوبله برخی شخصیت‌ها از جمله روباه مکار در کارتون «پینوکیو» را برعهده گرفت. تالیف و گردآوری کتاب با موضوع فرهنگ عامیانه تهران از دیگر فعالیت‌های این هنرمند بود. کتاب‌های «کهنه‌های همیشه نو»، «فرهنگ بر و بچه‌های ترون» و «پرسه در احوالات ترون و ترونیا» تالیفات وی هستند. احمدی برای حفظ تاریخ شفاهی، برخی از قدیمی‌ترین ترانه‌های کوچه‌بازاری تهران را به صورت ضربی‌خوانی بازخوانی کرد. 
***
تماشای «جشن سده» در موزه سینما
در ادامه نمایش‌های ویژه فیلم‌های مستند در موزه سینما تحت عنوان «شب‌های مستند» با مشارکت انجمن صنفی تهیه‌کنندگان سینمای مستند، فیلم‌ «جشن سده» ساخته زنده‌یاد منوچهر عسگری‌نسب که درباره آیین زرتشتیان است، روی پرده سالن فردوس موزه سینما می‌رود. در بیست‌ویکمین نشست «شب‌های مستند» که روز دوشنبه ۱۴ آبان ساعت ۱۷ برگزار می‌شود، محمد تهامی‌نژاد پژوهشگر و مستندساز پیشکسوت، ارد عطارپور مستندساز و فخرالدین سیدی مستندساز پیشکسوت درباره فیلم صحبت خواهند کرد. ورود برای عموم علاقه‌مندان سینمای مستند آزاد است.
***
«برادر» از نیوزیلند جایزه گرفت
فیلم کوتاه «برادر» به کارگردانی مهدیه قطب‌الدین محمدی، نویسندگی یاسین پورعزیزی و تهیه‌کنندگی محدثه پیرهادی محصول باشگاه فیلم سوره توانست در نوزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «Show Me Shorts Film Festival» جایزه بهترین فیلم بین‌المللی را به ‌دست آورد. فیلم کوتاه «برادر» با کسب عنوان بهترین فیلم بین‌المللی و معرفی این جشنواره، واجد شرایط ورود به آکادمی اسکار شد. هدف اصلی جشنواره Show Me Shorts معرفی و نمایش بهترین فیلم‌های کوتاه از سراسر جهان، حمایت از فیلمسازان و نمایش آثار برتر این حوزه برای مخاطبان است. این جشنواره که هر ساله در اوکلند برگزار می‌شود، امسال نیز با نمایش ۱۲۶ فیلم کوتاه از ۸۵ فیلمساز در ۴۰ سالن سینما، میزبان علاقه‌مندان به فیلم کوتاه است. این جشنواره نقش مهمی در ارتقای جایگاه فیلم کوتاه در نیوزیلند و معرفی استعدادهای جدید به جامعه سینمایی ایفا می‌کند. جشنواره به دنبال فیلم‌هایی است که مخاطب را تحت تأثیر قرار دهند و به آنها تجربه‌ای جدید و متفاوت ارائه دهند. جشنواره بین‌المللی فیلم Show Me Shorts، یکی از معتبرترین رویدادهای سینمایی در نیوزیلند، از سال ۲۰۰۶ آغاز به کار کرده و امسال نوزدهمین دوره این جشنواره از ۱۱ تا ۳۱ اکتبر برابر با ۲۰ مهر تا ۱۰ آبان در شهر اوکلند کشور نیوزلند در حال برگزاری است.
***
بازگشت بهزاد فراهانی به رادیو نمایش
پس از مدت‌ها، بهزاد فراهانی بازیگر و کارگردان پیشکسوت هنرهای نمایشی، با هنرنمایی در نقش «پرومته» به رادیو نمایش بازگشت. «پرومته در زنجیر» نوشته نمایشنامه‌نویس بزرگ تاریخ تئاتر دنیا آیسخولوس (اشیل) که نگارش آن سال ۴۷۹ قبل از میلاد در تواریخ مختلف تخمین ‌زده شده، است. این تراژدی براساس زیست اسطوره بزرگ یونان، پرومتئوس که یک تایتان یا نامیرا بوده و با زئوس مخالفت کرده به نگارش درآمده است و یکی از منابع بزرگ اسطوره‌شناسی یونان باستان محسوب می‌شود. کارگردان و دراماتورژ، این اثر داستانی را به گونه امروزین و در بحث و گفت‌وگوهای یک کلاس دانشگاهی آغاز می‌کند. «پرومته در زنجیر» به سردبیری فریدون محرابی، تنظیم رادیویی سیمین بنایی، کارگردانی شهرام گیل‌آبادی، تهیه‌کنندگی فرشاد آذرنیا، صدابرداری محمدرضا محتشمی، افکتوری نرگس موسی‌پور و با هنرمندی بهزاد فراهانی در نقش پرومته، اصغر همت، بهرام ابراهیمی، علی میلانی، علی زرینی، محسن بهرامی و شمسی صادقی به تازگی در اداره کل هنرهای نمایشی و رادیو نمایش تولید شده است و به‌زودی از این شبکه پخش خواهد شد.
***
پژوهشگر گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان درگذشت
فرزین غفوری، پژوهشگر گروه واژه‌گزینی و عضو هیات علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی در ۵۰ سالگی درگذشت. این پژوهشگر گروه واژه‌‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی از سال ۱۳۹۷ به عضویت هیات علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی درآمده بود. رساله‌ «سنجش منابع تاریخی شاهنامه درباره‌ پادشاهی خسرو انوشیروان» وی سال ۱۳۹۵ برگزیده‌ ششمین دوره‌ جایزه‌ فتح‌الله مجتبایی شهر کتاب شد. غفوری دیروز در ۵۰ سالگی درگذشت. در سوگ‌نوشته‌ محمدجعفر یاحقی، عضو پیوسته شورای فرهنگستان زبان و ادب فارسی درباره این پژوهشگر آمده است: «هنوز داشت می‌بالید و به تولید انبوه نرسیده بود، هنوز داشت برای پژوهش‌های بزرگ‌تر آماده می‌شد که یک روز یعنی همین امروز صبح دیدم یارانش در فرهنگستان سیاه‌پوش برای بدرقه‌ آخرینش آماده می‌شوند. فرزین غفوری حسابی پای در راه پژوهش نهاده و به تاریخ ساسانیان دل داده بود. موشکافانه از لابه‌لای شاهنامه آگاهی‌های ناب و نفیس تاریخی را به در می‌کشید و بر تاقچه‌ مطالعات ادبی - تاریخی می‌نهاد که جای چنین کاری خالی بود و حالا که او هم، چه بی‌هنگام، به خیل رفتگان پیوست، چه کسی این راه نرفته را دنبال خواهد کرد؟ فکر نمی‌شد که به این زودی قلم را با خود به دل خاک بسپارد و همه تشنگان فرهنگ و ادب را به انتظار بگذارد!

Page Generated in 0/0060 sec