printlogo


کد خبر: 294648تاریخ: 1403/8/12 00:00
دور دنیا

صدرنشینی اسرائیل در فهرست قاتلان خبرنگاران
کمیته بین‌المللی حفاظت از خبرنگاران در گزارش سالانه خود رژیم صهیونیستی و هائیتی را در صدر لیست قاتلان اصحاب رسانه قرار داد. این کمیته دیروز گزارش داد هائیتی، امسال، با ارتکاب  کشتار 7 خبرنگار که عاملان آن معرفی نشده‌اند، در رتبه نخست قرار گرفته و اسرائیل نیز با ارتکاب  کشتار 8 خبرنگار که عاملان آن هنوز علنی نشده‌اند، در رتبه دوم قرار دارد. البته در توضیح اینکه چرا رژیم صهیونیستی با تعداد کشتارهای بیشتر در رتبه دوم این فهرست قرار گرفته، آمده که محاسبه میزان کشتارها بر اساس جمعیت شکل می‌گیرد و همین مساله باعث شده هائیتی با توجه به جمعیت کمتر در رتبه نخست قرار بگیرد. این کمیته همچنین اعلام کرد در حال تحقیق در زمینه 10 کشتار عامدانه دیگر توسط نیروهای اسرائیلی در مناطق فلسطینی است و هنوز به نتیجه نهایی در این زمینه نرسیده است. کمیته حفاظت از خبرنگاران در عین حال اشاره کرد که ممکن است آمار اعلام‌شده در فلسطین اشغالی بسیار بیشتر از ارقام اعلام‌شده توسط این کمیته باشد، چرا که ثبت و بررسی دقیق حوادث در شرایط جنگی بسیار دشوار است. روابط عمومی دولت غزه تعداد شهدای خبرنگار در نوار غزه را تا لحظه انتشار این گزارش 180 نفر اعلام کرده است.
***
تجمع یهودیان حریدی در فلسطین اشغالی در اعتراض به سربازگیری اجباری
صهیونیست‌ها به زور هم خدمت نمی‌روند
یهودیان حریدی (سفاردی) روز پنجشنبه 10 آبان با تجمع و اعتراض در مقابل مرکز سرباز‌گیری ارتش رژیم صهیونیستی، مخالفت خود را با اعزام به سربازی اجباری در شرایط جنگی اعلام کردند. این گروه از یهودیان صهیونیست در طول یک سال گذشته و از زمانی که ارتش رژیم صهیونیستی با مشکل کمبود نیروی نظامی اشغالگر برای تداوم جنایات خود در غزه با مشکل مواجه شده بود دست به چندین تجمع اعتراضی در مخالفت با اعزام به سربازی زده‌اند. حریدی‌ها نزدیک به یک میلیون نفر از جمعیت شهرک‌نشینان مستعمره‌نشین در سرزمین‌های اشغالی را تشکیل می‌دهند. این گروه از صهیونیست‌ها جزو افراطی‌ترین دسته شهرک‌نشینان به حساب می‌آیند و مساله سربازی نرفتن آنها همیشه در زمان جنگ رژیم با کشورهای منطقه و فلسطینیان مورد مناقشه بوده است. یهودیان حریدی به بهانه مطالعه تورات و عبادت مداوم در سرزمین‌های اشغالی خود را از سربازی برای ارتش رژیم صهیونیستی و همچنین کار معاف کرده و خواستار حمایت مداوم دولت غاصب از خود هستند. سایر صهیونیست‌ها نیز همواره آنها را به دلیل رفتار عافیت‌گونه مورد سرزنش قرار می‌دهند. ارتش رژیم صهیونیستی در حال حاضر به دلیل درگیری سنگین در 2 جبهه نوار غزه و جنوب لبنان و همچنین آماده‌باش حداکثری در سرزمین‌های اشغالی و کرانه باختری با بحران کمبود نظامی اشغالگر مواجه شده است و به همین دلیل نیز اختلافاتی در درون بدنه دولت صهیونیستی و کابینه جنگ رژیم رخ داده است. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و متحدانش مانند بن گویر و اسموتریچ که از صهیونیست‌های افراطی و دست راستی به حساب می‌آیند، در مواجهه با این بحران با سایر اعضای کابینه و کنست دچار اختلاف شدید شده‌اند. اکثر طرفداران متحدان نتانیاهو را یهودیان افراطی و حریدی تشکیل می‌د‌هند و تصویب قانون معافیت آنها از سربازی و همچنین ممنوعیت هر گونه فعالیت اقتصادی و عمومی مانند اتوبوسرانی و حمل‌و‌نقل عمومی در شنبه از وعده‌های انتخاباتی آنها در انتخابات بوده است؛ وعده‌هایی که آنها را در شرایط فعلی از نظر سیاسی تحت فشار شدیدی قرار داده است. یهودیان حریدی اقلیت جنجالی اما تاثیرگذاری در شرایط فعلی رژیم صهیونیستی به حساب می‌آیند و تجمعات آنها برای مقامات دولت صهیونیست به چالشی سخت تبدیل شده است. تجمع روز پنجشنبه آنها در مخالفت با تلاش برای سربازگیری گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بود که با برخورد و سرکوب پلیس رژیم صهیونیستی همراه شد و این مساله در آینده برای ایتامار بن‌گویر، وزیر افراطی امنیت داخلی رژیم صهیونیستی هزینه‌ساز خواهد بود.
***
سردبیر هاآرتص:
اسرائیل رژیمی آپارتاید و فلسطینی‌ها آزادی‌خواه هستند
به دنبال افشاگری سردبیر روزنامه هاآرتص علیه ماهیت آپارتایدی رژیم صهیونیستی، وزیر دادگستری کابینه نتانیاهو او را به حبس طولانی‌مدت تهدید کرد. آلوف بن، سردبیر این روزنامه چپگرای مخالف کابینه نتانیاهو، اخیرا در کنفرانسی در لندن گفته بود «اسرائیل سیستم آپارتاید را در سرزمین‌های فلسطینی اجرا می‌کند» و « فلسطینی‌هایی که اسرائیل تروریست می‌خواند، مبارزان آزادی هستند». او سپس خواهان اعمال️ تحریم‌های بین‌المللی علیه کابنیه نتانیاهو بویژه بن گویر و اسموتریچ، وزرای داخلی و دارایی بویژه به خاطر جنایت در نوار غزه شد. در مقابل گیدون سعار، وزیر دادگستری رژیم خطاب به این روزنامه‌نگار اسرائیلی هشدار داد: «اقداماتی با هدف تشویق یا حمایت از اعمال تحریم‌های بین‌المللی علیه اسرائیل، رهبران آن و اعضای نیروهای امنیتی، جرمی کیفری محسوب می‌شود که مجازات آن 10 سال حبس است».

Page Generated in 0/0059 sec